Jump to content

Защитни стени - въпроси, мнения, предимства, недостатъци

Препоръчан пост

Ashampoo® WinOptimizer 6 се предоставя безплатно за пробване 10+30=40 дни. Не съм препоръчвал на някой да я купува.Има и други подобни - тази е най-добра според мен. Лично аз я ползвам постоянно от две години. Обикновено там където търся вредоносен код си намирам всичко необходимо за харесаните програми.Не купувам и не продавам програми. Поздрави
Сподели другаде

• Отговори 1.1k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Ashampoo® WinOptimizer 6 се предоставя безплатно за пробване 10+30=40 дни. Не съм препоръчвал на някой да я купува.Има и други подобни - тази е най-добра според мен. Лично аз я ползвам постоянно от две години. Обикновено там където търся вредоносен код си намирам всичко необходимо за харесаните програми.Не купувам и не продавам програми. Поздрави

Не веднъж си споменавал,че често преминаваш към чист уин,да не стане само като "клавиатурната атака".Ти установяваш хакерски пробив,а то се оказва,че клавиатурата ти била повредена. :giggle: ,предполагам се сещаш?Но, така и не каза на колко чашки беше тогава?

Сподели другаде

Не веднъж си споменавал,че често преминаваш към чист уин,да не стане само като "клавиатурната атака".Ти установяваш хакерски пробив,а то се оказва,че клавиатурата ти била повредена. :giggle: ,предполагам се сещаш,много се смяхме двамата с теб тогава.Но, така и не каза на колко чашки беше тогава?

Онази клавиатура беше дефектирала след около 4 години ползване - ама кой да се сети навреме това да проверява.След няколко чашки силна домашна ракия всичко е трудно за прогноза. Преди 3-4 дни заради някакъв кейлогер новата ми клавиатура създаваше писклив звук при натиснат клавиш - Spyware Doctor го цапцароса, а той известно време се е разхождал из цялата ми защитна конфигурация въпреки наличните IDS+HIPS. Най-много да ми е отмъкнал паролата на някоя пощенска кутия - ама той любопиткото не знае какво ще намери.Около половин година не бях изпълнявал преход към свеж Win, а тогава в един ден ми се случи два пъти. Новостите при интегрирания пакет на PC Tools също ме изненадаха.Изненади с новите им програми и други хора констатират. Поздрави

Сподели другаде

От Help файла на Outpost:

Коя процедура е по-добре да бъде следвана:

1. Тази, предвидена от създателите на програмата?

2. Тази, на "спецеалиста"-аматьор tanganika?

Мдамм... :matchesfart: някои персони и Господ ги пази. И не нямам предвид Comodo и Мелих, като споменавам Всевишните сили... :)

Не съм чел упътването но дори да не даде изход от иконата в трея „съветника” ще го информира какво е нужно да направи за да продължи с успешното и правилно деинсталиране на програмата.

„Професионалисте” редно е да упоменаваш че в случая това се отнася само за тази програма,защото някой може да остане с впечатление че това е основен принцип отнасящ се за всички защитни стени,което не е така и може да стане страшно за нечия ОС.

Да не мислиш че ми е лесно да съм привелигерован :yeah:

Сподели другаде

Не съм чел упътването но дори да не даде изход от иконата в трея „съветника” ще го информира какво е нужно да направи за да продължи с успешното и правилно деинсталиране на програмата.

„Професионалисте” редно е да упоменаваш че в случая това се отнася само за тази програма,защото някой може да остане с впечатление че това е основен принцип отнасящ се за всички защитни стени,което не е така и може да стане страшно за нечия ОС.

Да не мислиш че ми е лесно да съм привелигерован :yeah:

1. Ми да, ти никога не ги четеш тия неща... Сам си казвал, че не си силен в четенето. Мисля, че на конкретния въпрос на човека съм дал конкретен отговор, що се отнася до деинсталацията на Outpost Free и при това не съм си го измислил аз. Всичко е посочено в Help файла. Такъв файл или support-информация се предполага, че се поддържа от всяка уважаваща себе си защитна програма. Всеки може да прочете какво се изисква за конкретната процедура при всяка конкретна програма. От предното ми цитатче и преводче мисля, че е станало пределно ясно за коя точно прогрма говоря.

2. По принцип, до момента съм забелязал, че именно ти си специалиста по внасянето на грешни впечатления. Предполагам, че от въпросните в тази и в темата за стените с HIPS, може да се коплектова едно доста солидно книжле, което ще събере на едно място тези като "Kaspersky и всички останали неструват, а Comodo e номер едно", "В момента домашния компютър се защитава от Kaspersky..."... и т.н... Това са само някои от нещата, за които в момента се сещам. Има и доста други бисери и изхвърляния, за които всеки сам може да се убеди просто като прехвърли няколко страници назад.

3. Нещо като примерчета и полезни инструкции, за това как може да се сменят/деинсталират да кажем 3-4 защитни стени без нито една от тях да оставя съществени следи и да повлиява работата на следващата поред, ще дадеш ли? До момента просто си говориш и нищо друго полезно... Кои са проблемните? Какви проблеми точно предизвикват? Не е ли посочено в Help-файловете им и на сайтовете им как точно се процедира?

4. От малкия личен опит, който съм имал, примерно с деинсталацията на PC Tools Firewall Plus, мога да кажа че въпросната никак не ми се деинсталира чисто. Дори след месеци, в лога на HJT си личахa парчетии от нея. В логове, предоставени тук във форума от други потребители са си личали парчетии от деинсталирани защитни стени - примерно, на OA и т.н. Ако не вярваш, можеш да потърсиш сам. При такова положение, като как ще ме убедиш, че си прав?

Сподели другаде

Здравейте отново,

престраших се да инсталирам outpostfree , направих техият онлайн скан и това е резултата:

post-10309-12579432386494_thumb.jpg

това е изписано под резултата

Recommendation:

It is urgent that you install personal firewall software. PC Flank recommends Outpost Firewall Pro.

If you have already installed and are using a firewall, check if it is set to make all the ports of your computer stealthed (invisible).

If you have any problems adjusting your firewall, get help from the firewall developer. If the firewall is correctly set but fails this test, replace the firewall software and redo this test.

1.това червеното трябва ли да ме тревожи?

2.в трея ми стои синя иконка на стената с питанка така ли трябва да е?

3.от обясненото до тук значи ли че нещо не съм я настроил?

Сподели другаде

Skype използва този порт като резервен, мисля. Skype => Настройки => Разширени => Свързване => Махаш отметката пред "Ползвай порт 80 и 443 като алтернативни за входящи свързвания". Правиш си ново тестче и би тябвало всичко да ти е OK

Да, иконата трябва да е така, защото стената е в Rule Wizard режим и Auto create rulez за мисля седмица. Попиталата те е това и при инсталацията. Всичките тия неща за иконите и режимите ги пише в Help файла. Прочети го... Имаш речниче на компа, предполагам, пък и Google преводачката е на линия.

Сподели другаде

Skype използва този порт като резервен, мисля. Skype => Настройки => Разширени => Свързване => Махаш отметката пред "Ползвай порт 80 и 443 като алтернативни за входящи свързвания". Правиш си ново тестче и би тябвало всичко да ти е OK

Да, иконата трябва да е така, защото стената е в Rule Wizard режим и Auto create rulez за мисля седмица. Попиталата те е това и при инсталацията. Всичките тия неща за иконите и режимите ги пише в Help файла. Прочети го... Имаш речниче на компа, предполагам, пък и Google преводачката е на линия.

точно така стана както каза.добре но това няма ли да пречи на скайпа ,и опасно ли е ако си стои включено както преди?

и изобщи по-добра ли е тази безплатна версия от стената на ОС?

Сподели другаде

Не би трябвало. Това са резервни портове. Чати/приказвай си с някой и сам ще получиш отговор. Да, може да бъде опасно. Отворените портове могат да ти поканят гости. Да по-добра е, ако я използваш правилно. Най-малкото, заради HIPS-a, следенето не само на това, което се конектва към компа ти от интернет, но и от него към интернет, самозащитата и доста приятния и разбираем интерфейс.
Сподели другаде

редно е да упоменаваш че в случая това се отнася само за тази програма,защото някой може да остане с впечатление че това е основен принцип отнасящ се за всички защитни стени,което не е така и може да стане страшно за нечия ОС.

Отнася се за всички приложения за защита.

- Правило номер едно - затваря се приложението,като по възможност му се спират всички модули.Това особенно се отнася за продуктите на Fe-Secure CS. Касперски също е препоръчително за се затвори преди,поправка или деинсталация на програмата.

- Правило номер две - за деинсталиране на продукта се ползва вграденият му деинсталатор при липса на такъв от "Добавяне и премахване на програми" в Контрол панел. Странични програми за деинсталация не се ползват при деинсталиране на защитни продукти.

- Остатъци остават от всички приложения,особенно от такива които се вграждат дълбоко в Операционната система с цел защита и контролиране на процесите.Същото е и при деинсталация на програми от типа на Adobe Photoshop,Adobe Illustrator

Сподели другаде

Не би трябвало. Това са резервни портове. Чати/приказвай си с някой и сам ще получиш отговор. Да, може да бъде опасно. Отворените портове могат да ти поканят гости. Да по-добра е, ако я използваш правилно. Най-малкото, заради HIPS-a, следенето не само на това, което се конектва към компа ти от интернет, но и от него към интернет, самозащитата и доста приятния и разбираем интерфейс.

ясно,мерси

Сподели другаде

1. Ми да, ти никога не ги четеш тия неща... Сам си казвал, че не си силен в четенето. Мисля, че на конкретния въпрос на човека съм дал конкретен отговор, що се отнася до деинсталацията на Outpost Free и при това не съм си го измислил аз. Всичко е посочено в Help файла. Такъв файл или support-информация се предполага, че се поддържа от всяка уважаваща себе си защитна програма. Всеки може да прочете какво се изисква за конкретната процедура при всяка конкретна програма. От предното ми цитатче и преводче мисля, че е станало пределно ясно за коя точно прогрма говоря.

2. По принцип, до момента съм забелязал, че именно ти си специалиста по внасянето на грешни впечатления. Предполагам, че от въпросните в тази и в темата за стените с HIPS, може да се коплектова едно доста солидно книжле, което ще събере на едно място тези като "Kaspersky и всички останали неструват, а Comodo e номер едно", "В момента домашния компютър се защитава от Kaspersky..."... и т.н... Това са само някои от нещата, за които в момента се сещам. Има и доста други бисери и изхвърляния, за които всеки сам може да се убеди просто като прехвърли няколко страници назад.

3. Нещо като примерчета и полезни инструкции, за това как може да се сменят/деинсталират да кажем 3-4 защитни стени без нито една от тях да оставя съществени следи и да повлиява работата на следващата поред, ще дадеш ли? До момента просто си говориш и нищо друго полезно... Кои са проблемните? Какви проблеми точно предизвикват? Не е ли посочено в Help-файловете им и на сайтовете им как точно се процедира?

4. От малкия личен опит, който съм имал, примерно с деинсталацията на PC Tools Firewall Plus, мога да кажа че въпросната никак не ми се деинсталира чисто. Дори след месеци, в лога на HJT си личахa парчетии от нея. В логове, предоставени тук във форума от други потребители са си личали парчетии от деинсталирани защитни стени - примерно, на OA и т.н. Ако не вярваш, можеш да потърсиш сам. При такова положение, като как ще ме убедиш, че си прав?

Не 3-4 програми,говоря за 30 и нагоре инсталирани и деинсталирани защитни програми,уина е като след преинстал и никоя следваща защитна програма не ми е правила проблем/недоволствала от остатъци на предходната.Но това вероятно е при аматьори като мен които единствено следват стъпките на „съветника”,докато при професионалисти като теб прибягващи до тайни заклинания,танци и обреди след 3-4 инсталации и деинсталации на защитен софтуер и живота на уиндоуса е свършил.

Това което ще научиш от практиката го няма в учебниците и Help-овете.Поздрави

Сподели другаде

Отновно празни приказки... Не че нещо друго очаквах, де... Доста по пекани от мене се пробваха да ти набият това онова в главата, с цел да предпазят и потребителите, които четат мнениятат ти, ама ти не възприемаш... Тогава къде съм тръгнал аз "професионалиста" да споря с тебе?! Няма да се хабя повече - безполезно е. Ти си виждаш и отговаряш само на това, което ти е угодно...
Сподели другаде

Не 3-4 програми,говоря за 30 и нагоре инсталирани и деинсталирани защитни програми,уина е като след преинстал и никоя следваща защитна програма не ми е правила проблем/недоволствала от остатъци на предходната.Но това вероятно е при аматьори като мен които единствено следват стъпките на „съветника”,докато при професионалисти като теб прибягващи до тайни заклинания,танци и обреди след 3-4 инсталации и деинсталации на защитен софтуер и живота на уиндоуса е свършил.

Това което ще научиш от практиката го няма в учебниците и Help-овете.Поздрави

Брейк на главата :giggle: Таганайски брейк Гати бисера :crosseyes1: Не поздравявай ще ти трябват ръцете :giggle:

Сподели другаде