Night_Raven Публикувано Септември 30, 2009 Report Share Публикувано Септември 30, 2009 На мен пък ми се струва, че пак се изпада в крайности. tanganika, говориш за stealth-нати портове, сякаш е от критично значение да са такива. Толкова ло голямо значение има за теб дадената стена да "скрива" портовете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Септември 30, 2009 Report Share Публикувано Септември 30, 2009 Относно тези online тестове,какво толкова се захващате за тях като за чиста монета? Та нека да споделя впечатление:Използвам услугите на два доставчика.С една и съща конфигурация съм и с единия доставчик, теста се проваля,а с другия го минавам.С този, който се проваля,причината е, че ми показва, че имам затворен порт 1 и 2,естествено всички останали са в stealth режим.Така,че каква е логиката да не го минавам,при положение, че въпросните портове са затворени и още повече резултатите са различни,на основание на какво? И естествено веднага ми се натяква накрая на теста да инсталирам Outpust,като при него положението е същото? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Септември 30, 2009 Report Share Публикувано Септември 30, 2009 Когато човек е имал усложнения след DDOS-атаки - това изискване му е като задължително. Особено когато това по никакъв начин не пречи на нищо при ползването на Интернет. Нека можещите да пробват със стотиците си подчинени с отдалечено управление компютри срещу липса в празното пространство... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 30, 2009 Report Share Публикувано Септември 30, 2009 Ама, ти си мислиш, че скритите (stealth) портове те правят по-защитен от затворените? О, не е така. В някои отношения дори скритите портове всъщност натоварват повече мрежите и водят до създаване на излишен трафик. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Септември 30, 2009 Report Share Публикувано Септември 30, 2009 На мен ми е достатъчно с единия компютър да не мога да локализирам другия и обратно... Който иска нека както може да ги търси и намира...Искам да са си невидими- за да няма досадни любопитковци. Не, че имам нещо за крадене - те ако знаят, няма да са любопитни и да си рискуват "софтуера".Само това чакам. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 30, 2009 Report Share Публикувано Септември 30, 2009 Да си рискуват софтуера? Само това чакаш? Не схванах. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Септември 30, 2009 Report Share Публикувано Септември 30, 2009 Това е нормално изказване за човек при който неканените гости са често срещано явление.Има на в предвид,че ще го засече(как и с какво обаче,само той си знае) и ще докладва във VIRUSTOTAL,т.е.пръв откривател се пише. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Септември 30, 2009 Report Share Публикувано Септември 30, 2009 Това е нормално изказване за човек при който неканените гости са често срещано явление.Има на в предвид,че ще го засече(как и с какво обаче,само той си знае) и ще докладва във VIRUSTOTAL,т.е.пръв откривател се пише.Не откривател - отреагиращ е по-точно казано.Непознатият вредоносен код ми е многогодишно хоби.Интересен ми е като нещо ново и различно.Подбора на защитни продукти в тази връзка е нещо доста важно -обаче, ако не пиша какво ползвам- никой няма да ме упреква в спам...Вече съм с друг вариант IDS+HIPS - вариации на вредоносен код са причина. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Септември 30, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 30, 2009 NikikomОт тия снимки нищо не разбрах за настройките на стената. Дай и линк към сайта. https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2 Night_RavenНа мен пък ми се струва, че пак се изпада в крайности. tanganika, говориш за stealth-нати портове, сякаш е от критично значение да са такива. Толкова ло голямо значение има за теб дадената стена да "скрива" портовете? Тя ги скрива но при определени условия отговаря на повикванията т.е. все пак съм видим. Night_RavenАма, ти си мислиш, че скритите (stealth) портове те правят по-защитен от затворените? О, не е така. В някои отношения дори скритите портове всъщност натоварват повече мрежите и водят до създаване на излишен трафик. Да разбирам ли че затворен порт не може да бъде ползван за проникване т.е.атакуващия трябва да открие отворен такъв за да има успех ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 30, 2009 Report Share Публикувано Септември 30, 2009 Да разбирам ли че затворен порт не може да бъде ползван за проникване т.е.атакуващия трябва да открие отворен такъв за да има успех ?Да. Разликата между затворен и скрит порт не е толкова голяма. И в двата случая портът на практика е затворен. В първия случай стената съобщава, че портът е затворен, а във втория случай мълчи и не се обажда въобще. Нивото на защита на практика е едно и също. Не разбирам защо всички са луднали по stealth-нати портове. Това дори е лошо в някои ситуации, а освен това губи време и генерира излишен трафик, който само товари мрежите. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Октомври 1, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 1, 2009 Да. Разликата между затворен и скрит порт не е толкова голяма. И в двата случая портът на практика е затворен. В първия случай стената съобщава, че портът е затворен, а във втория случай мълчи и не се обажда въобще. Нивото на защита на практика е едно и също. Не разбирам защо всички са луднали по stealth-нати портове. Това дори е лошо в някои ситуации, а освен това губи време и генерира излишен трафик, който само товари мрежите.Когато не съм наясно с някои неща предпочитам да внимавам (страх лозе пази) докато не получа информация от надежден източник как стоят нещата. Обнових MBAM сканирах системата и след като приключи сканирането затворих програмата но стената на Symantec EP 11 ми зададе този въпрос http://i38.tinypic.com/ie2zw6.jpg защо ли MBAM иска да се свързва с интернет ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Октомври 1, 2009 Report Share Публикувано Октомври 1, 2009 Провери дали имаш отметка тук и я махни. http://www.images213.pic-bg.net/pic_2009-10-01-17-37-44.jpg_1ya6j6g93sieg02xo7duz1miulyszh.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Октомври 1, 2009 Report Share Публикувано Октомври 1, 2009 При обновяване, при мен Malwarebytes' Anti-Malware ползва същия адрес http://store.picbg.net/thumb/B5/F5/ba9fd543a345b5f5.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Октомври 1, 2009 Author Report Share Публикувано Октомври 1, 2009 B-boy/StyLe/Провери дали имаш отметка тук и я махни. Да това е било Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Октомври 2, 2009 Report Share Публикувано Октомври 2, 2009 След 5 поредни години с непрекъснато ползване на Symantec EP, мога да твърдя, че няма нужда от инсталиране на MBAM.Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост