Slammer Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Online Armor Free задава по-малко въпроси от PC Tools Firewall Plus но това не и пречи да се справя на 100 % с Комодския тест,а и всички останали.COMODO Firewall е най-стабилно работещата стена от всички които съм ползвал. Online Armor и PC Tools Firewall рестартират ОС когато стартирам dr.Web cureit за проверки,не знам какво толкова им прави но не издържат на напъна.От една годи на ползвам COMODO Firewall и просто е непоклатима.Не знам какво е това забиване,рестартиране или каквито и да било други проблеми работи като Швейцарски часовник.Комодския тест дори бих казал че е много ценен,нищо фенско не откривам защото първите шест стени в тестовете на „matousec” го преминават успешно.Като пишете такива работи, вярвате ли си? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Септември 9, 2009 Author Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Като пишете такива работи, вярвате ли си?Да защото нямаше да го пиша.Какво имаш предвид,с какво не си съгласен ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Online Armor Personal Firewall 3.5.0.14 Free преминава всички тестовете без никакви допълнителни настройки.Хората са помислили за всички потребители С KIS, това се случва при мен. Tози тест, какво му прави на това svchost. exe, не знам. След което следва познатото съобщение на dcom service и т.н. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Когато едно приложение се възползва по някакъв начин от друго, което вече има достъп до интернет, едвали ли това е работа на защитната стена. По скоро на допълнителните HIPS инструменти.Ако стената е със строги правила, може и без HIPS в конкретния случай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 С KIS, това се случва при мен. Tози тест, какво му прави на това svchost. exe, не знам. След което следва познатото съобщение на dcom service и т.н.Може би разработчиците му не са го предвидели да се стартира под тази ОС. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Night_RavenАко стената е със строги правила, може и без HIPS в конкретния случай.В конкретния случай, иденственото решение е да се филтрирват отдалечените IP-та, но това едва ли е най-удобния начин за сърфиране в интернет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Под строги правила имам предвид задаване на достъп на всяка програма само по/до необходимите й портове и, ако е възможно, IP адреси. Не всички програми комуникират винаги с един и същ IP адрес, затова за тях не може да се укаже конкретно само един, но пък и ограничаването по портове е достатъчно в повечето случаи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Може би разработчиците му не са го предвидели да се стартира под тази ОС.Не те разбрах. Би ли пояснил? Ако имаш предвид операционната ми, тя е xp със sp3. Не вярвам да не са го предвидили точно за xp, защото това е най-ползваната операционна все още. Между другото , мой познат също пробва теста. И той е с KIS2010, xp sp3, и резултата му е същия (60\340), с изключение на това, че не му излиза съобщението с последвалия рестарт. Тanganika твърди, че този тест KIS го минава без проблем. Поне така разбирам от по-предните му постове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Не те разбрах. Би ли пояснил? Ако имаш предвид операционната ми, тя е xp със sp3. Не вярвам да не са го предвидили точно за xp, защото това е най-ползваната операционна все още. Между другото , мой познат също пробва теста. И той е с KIS2010, xp sp3, и резултата му е същия (60\340), с изключение на това, че не му излиза съобщението с последвалия рестарт. Тanganika твърди, че този тест KIS го минава без проблем. Поне така разбирам от по-предните му постове. Не съм разбрал,явно ползваш тема наподобяваща на MAC OS P.s. Точно за кой тест става въпрос,ако може връзка към него! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Не съм разбрал,явно ползваш тема наподобяваща на MAC OS P.s. Точно за кой тест става въпрос,ако може връзка към него!http://personalfirewall.comodo.com/cltinfo.html Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nikikom Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Под строги правила имам предвид задаване на достъп на всяка програма само по/до необходимите й портове и, ако е възможно, IP адреси. Не всички програми комуникират винаги с един и същ IP адрес, затова за тях не може да се укаже конкретно само един, но пък и ограничаването по портове е достатъчно в повечето случаи.Филтрирането по IP, пак е част от правилата за отделното приложение. Разбирасе че не може да се приложи за всички приложения, примерно за торент клиент. По тоя начин теста firehole няма как да мине не зависиму че съм спрял HIPS-а на Касперски. http://store.picbg.net/pubpic/C0/41/632613e41609c041.JPG Едва ли резултата щеше да е такъв ако за Mozilla Firefox имаше правило: Изходящт трафик по TCP към отдалечени портове 80 и 443 за всички отдалечени IP-та. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Между другото , мой познат също пробва теста. И той е с KIS2010, xp sp3, и резултата му е същия (60\340)Колко е реален,само разработчиците му знаят за това.Kis 2010 463(b)http://share.pacomlan.com/images/nzE07319.jpg P.s. Нека сега да видим нагледно резултат от Comodo IS Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Мihnev, въобще не се съмнявам в KIS. Просто все още не мога да му направя добре настройките. И го върнах на дефолт. Ако може да постнеш някой и друг шот на твоите, ще е супер. Естествено, ако не е проблем , защото това си е играчка. Малко нахално от моя страна, но съм длъжен да попитам . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Мihnev, въобще не се съмнявам в KIS. Просто все още не мога да му направя добре настройките. И го върнах на дефолт. Ако може да постнеш някой и друг шот на твоите, ще е супер. Естествено, ако не е проблем , защото това си е играчка. Малко нахално от моя страна, но съм длъжен да попитам . От към настройки не променям много неща,това е строго индивидуално според нуждите на потребителя!Може така да настрои програмата,че изобщо да не може да се стартира тестовия файл и не само той. (пример Tanganika с Comodo )Казвал съм го и преди,не може да настроиш нещо, което да е враждебно настроено към всички и всичко,а да искаш работата да върви гладко и с останалите програми.Та за това ще направя примерни настройки за KIS 2010 463, разделени на два типа:1.Оптимални настройки--->много добра производителност* + защитеност на такова ниво,което няма да доведе до фатални последици.2.Агресивни настройки--->не добра производителност* + защитеност на такова ниво,че и птичка няма да прехвръкне. Забележка:*Производителност-Влияние над системата! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Септември 9, 2009 Report Share Публикувано Септември 9, 2009 Птичка може да не може - но някой комар все ще се промуши... Няколко украински творци направо ме отказаха засега да инсталирам KIS 2010.Имам усещане, че само спрямо руската програма разработват творенията си - докараха ме до задължителност за ползване на IDS+HIPS от други производители.Благодарен съм им - така разбрах, че това е по-добрият избор. Нещата с дефинициите изглежда изостават в догонването. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост