Jump to content

Защитни стени - въпроси, мнения, предимства, недостатъци

Препоръчан пост

Просто тя е по-добра спрямо опонентите си, а не че е съвършенна!!! Ако Комодо направи един пропуск, то другите й конкуренти ще направят 10 абстрактно казано, това е...никой не издига защитната стена на Комодо в култ, разберете го вече!

Продължаваш да си противоречиш. Никой не възвеличавал Comodo, но въпреки това преувеличаваш нещата в полза на Comodo. Как да ти повярва човек, кажи ми?

Сподели другаде

• Отговори 1.1k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

....

А на другите, които плюят по Комодо искам да кажа следното - никой не твърди, че Комодо е перфектната защитна стена, такава няма, няма и да има!

Просто тя е по-добра спрямо опонентите си, а не че е съвършенна!!! Ако Комодо направи един пропуск, то другите й конкуренти ще направят 10 абстрактно казано, това е...никой не издига защитната стена на Комодо в култ, разберете го вече!

Мога да преровя последните няколко странички, за да те уверя че сред нас има поклонник на комодо.

Един въпрос:

Понеже знам че ползваш комодо, смяташ ли че в скоро време matousec, ще направят актуален тест на комодо, като е известен факта, че същата предлага инсталирането на шпионски модул, макар и като опция?

Сподели другаде

Продължаваш да си противоречиш. Никой не възвеличавал Comodo, но въпреки това преувеличаваш нещата в полза на Comodo. Как да ти повярва човек, кажи ми?

D

Аз само констатирам!!!

Кажи, че не е така...оспори, че защитната стена на Комодо не предлага най-качествената защита в момента!!!

Ако беше кликнал върху линкът, който съм дал, щеше да разбереш, че гледам реално на нещата!

Сега чакам Tanganika да каже, как се справи Комодо, когато кликна върху линкът...ще видите сега - кон боб яде ли?! :cooldude:

Мога да преровя последните няколко странички, за да те уверя че сред нас има поклонник на комодо.

Един въпрос:

Понеже знам че ползваш комодо, смяташ ли че в скоро време matousec, ще направят актуален тест на комодо, като е известен факта, че същата предлага инсталирането на шпионски модул, макар и като опция?

Tanganika е доста превъзбуден от добрата работа на Комодо и на моменти излиза от реалността.

За matousec нищо не мога да ти кажа, топката е при тях! И какво се хващате за тези туулчета на Комодо, махаш отметките и

няма да се инсталират. Проблем - няма! А защо са решили да сложат туулчета, и до колко е коректно това трябва да попиташ разработчиците на Комодо!

Сподели другаде

Кажи, че не е така...оспори, че защитната стена на Комодо не предлага най-качествената защита в момента!!!

Ако беше кликнал върху линкът, който съм дал, щеше да разбереш, че гледам реално на нещата!

Всъщност ти си този, който трябва да доказва каквото и да било. Ти трябва да докажеш, че Comodo е най-добрата, защото ти го твърдиш това. Аз виждам твърдения, но не и доказателства.

А и какво му има на линка? Това се блокира елементарно. Иска достъп до \Policies\System ключа в моя потребител в HKEY_USERS и след това иска да създаде файл winupdate.exe в WINDOWS\system32. След блокиране на двете неща гадинката е неутрализирана още преди да направи каквото и да било. Всяка уважаваща себе и не съвсем базова HIPS програма трябва да може да се справи с това.

Сподели другаде

Ето какво се получава при мен:

http://prikachi.com/files/969786z.jpg

http://prikachi.com/files/969788m.jpg

http://prikachi.com/files/969789u.jpg

Да, казвам, че е по-добра от опонентите си, но не твърдя, че е съвършенна!

Сподели другаде

И тези анимации, които се появяват и на които си направил снимки, какво трябва да доказват? Ти да не мислиш, че самата им поява означава заразяване?

Ако става въпрос, ето я картинката, която се появява в края:

http://bestscanpc.com/disk/images/alert.gif

Сподели другаде

А какво показва според теб, защото други програми ми откриха троянчета - МВАМ и СуперАнтиСпайуеър?!

Видях картинката ти, само дето не иска да ги изтрие!

Като кликна да ги премахне Авирата пищи и иска да трие вирус!

Единствено ми помогна alt+Shift иначе не мога нищо да направя, понеже системата фрийзва и не се подчинява!

Сподели другаде

Какво си правил след това не знам. При мен се появи това и независимо какво се клика то си показва глупостите, които е програмитено да си показва. Идеята на всичкия този цирк е да стресне потребителя, който го види, и да го накара да кликне/свали install.exe и да го стартира/инсталира. Това е. Самото графично шоу само по себе си е безвредно и е програмирано да изглежда плашещо за обикновените хорица.

След стартиране на това install.exe се случиха нещата, които описах в предния си коментар. Успешно го блокирах без никакви усилия и засечки с моето уж по-скромно HIPS-че и забравих, че съм посещавал сайта.

Нарочно пуснах SUPERAntiSpyware Free и Malwarebytes' Anti-Malware да проверят, но и двете твърдят, че всичко е чисто. И то е чисто, защото гадинката беше неутрализирана, преди да успее да направи каквото и да било.

Не мога да разбера кое му е сложното за блокиране на това елементарно нещо. Всяка уважаваща себе си HIPS програма, която не е съвсем базова като възможности, трябва да може да се справи с това.

Ако ти се плашиш и панираш от един JavaScript и си позволил на Comodo да даде нужните ресурси на тази гадинка, то това не е проблем на програмата и доказва колко незапознат си в случая.

Аз нямам антивирусна, ползвам уж калпав и непрепоръчителен HIPS (според Matousec) и въпреки това излязох абсолютно сух от цялата ситуация. Ти как с уж "нумеро уно" стена/HIPS и антивирусна си си навлякъл гадинки, направо не знам.

Ти къде кликаш какво да се премахне?

P.S.: и друг път мятай едно пояснение с червеничко, когато даваш потенциално опасен линк.

Сподели другаде

Ето какво се получава при мен:

http://prikachi.com/files/969789u.jpg

Да, казвам, че е по-добра от опонентите си, но не твърдя, че е съвършенна!

А какво показва според теб, защото други програми ми откриха троянчета - МВАМ и СуперАнтиСпайуеър?!

Видях картинката ти, само дето не иска да ги изтрие!

Единствено ми помогна alt+Shift иначе не мога нищо да направя, понеже системата фрийзва и не се подчинява!

Системата не ти "фрийзва",както се изразяваш,а браузъра изпълнява активиране на javascript .

Има и по-коварни,за да го прекратиш,спира се процеса на браузъра от Ctrl-Alt-Del

Всичко е направено с цел,флаша(имитира сканиране на диска и открити зарази),който ти не разпозна,след края на изпълнението cript-та пренасочва към връзка и се стартира/подканва изтеглянето на файл.Този файл,най често е Regue ,уж програмка която да изчисти заразите.

Ето и едно определение в съкратен вид от мен:

Може и да имаш rogue програма и пак системата да работи нормално.Подобен вид rogue в големия си процент са създадени с рекламна и шпионска цел.Уж сканира и ти открива заплахи,а същевременно те кара да си платиш за да ги изчисти или пък те карат да преведеш пари по еди коя си сметка или пък те препраща към сайт с цел реклама на сайта и шпиониране чрез/от браузъра.Реално 95% от тях не представляват реална заплаха за системата.Повечето даже се деинсталират по нормален начин без никакви остатъци.Друг е въпроса,че има и доста коварни в стил TrojanHorse ,изчакват просто момента за сваляне от потребителя и стартиране на зловредния код от подвеждащите съобщения изскачащи на дектопа и предоставящите връзки към опасен файл.

В този аспект,искам да кажа,че трябва да правите разлика, има различни по вид и поведение заплахи за сигурността.За повече инфо при чичо Google .

Сподели другаде

Tanganika копирай линка по-долу, и го пейстни в адрес бара на браузъра си, след което кажи как се справя Комодо!!!

Внимание: по-долният линк е потенциално опасен. Посещавате го изцяло на ваша отговорност.

Night_Raven

bestscanpc.com/disk/?code=752

А на другите, които плюят по Комодо искам да кажа следното - никой не твърди, че Комодо е перфектната защитна стена, такава няма, няма и да има!

Доста пъти съм тествал Комодо на подобни линкове но с правилни настройки повечето пъти не мога да се добера до инсталационния файл,отказва да се появи и това си е.Когато съм успявал да го сваля съм го стартирал но получавам съобщение от Комодо че въпросния файл няма право на достъп до

C:\WINDOWS\system32

Аматьорски вируси не могат ли да инфектират ОС без да им е нужен достъп до C:\WINDOWS\system32 ???

Сподели другаде

Доста пъти съм тествал Комодо на подобни линкове но с правилни настройки повечето пъти не мога да се добера до инсталационния файл,отказва да се появи и това си е.Когато съм успявал да го сваля съм го стартирал но получавам съобщение от Комодо че въпросния файл няма право на достъп до

C:\WINDOWS\system32

Аматьорски вируси не могат ли да инфектират ОС без да им е нужен достъп до C:\WINDOWS\system32 ???

При мен инсталационния файл се появи, и не съм получавал някакви съобщение!

Кликнах на него, но Авирата веднага скочи и го изтри.

Напразно съм се притеснил! Първо реагира Авира, която го засече веднага и го делна...бацилът въобще не стигна до защитната стена на Комодо, така че грешката е при мен! Малко прибързах с изводите, извинявам се!

Сподели другаде

tanganika, ето един линк, който ми бе пратен от приятел:

* Внимание: този линк е потенциално опасен. Посещавате го изцяло на ваша отговорност.

http://db-keyz.com/windows_xp_professional_sp3.exe

* Внимание: този линк е потенциално опасен. Посещавате го изцяло на ваша отговорност.

При мен инсталационния файл се появи, и не съм получавал някакви съобщение!

Кликнах на него, но Авирата веднага скочи и го изтри.

Напразно съм се притеснил! Първо реагира Авира, която го засече веднага и го делна...бацилът въобще не стигна до защитната стена на Комодо, така че грешката е при мен! Малко прибързах с изводите, извинявам се!

Последно?

Редактиран от Slammer
Сподели другаде

Отново да питам, защото така ми се увеличава шанса да получа отговор: конкретно за вируси ли питаш или използваш думичката за всякакъв зловреден код?

Сподели другаде

Последно?

Този Virut ще бъде стартиран в присъствието на Комодо и след като получа отговор че няма права за достъп до C:\WINDOWS\system32 ще публикувам резултата във форума.Дано най-после съм намерил зловредния код който ще матира HIPS-а на Комодо :crosseyes1:

Вчера или онзи ден исках да тествам Twister със същия Virut но за съжаление Китаеца го лови :kendo: :beatedup: .

Night_Raven

Отново да питам, защото така ми се увеличава шанса да получа отговор: конкретно за вируси ли питаш или използваш думичката за всякакъв зловреден код?

Аз отново ще ти отговоря че съм стартирал всякакъв тип зловреден код и винаги съобщението на Комодо е едно и също:

„Този файл няма права за достъп до C:\WINDOWS\system32 връзката е прекъсната ”

Сподели другаде

Последно?

Първо-последно това е - грешката е при мен и системата е чиста...просто прибързах в заключението си.

Знам, че ти е мъчно, но на този етап Комодо правят най-добрата защитна стена...може да е с малко, но въпреки това е по-добра от опонентите си!

Венци много правилно ги подреди, макар и не целенесочено -Comodo , OA, Outpost.

Tanganika, явно искат да ни изгонят от форума доброволно!

Какво толкова Комодо им е трън в очите, не мога да разбера?!

А ние с теб явно носим вина, че при тестовете Комодо се нарежда в челото, докато стените, които ползват са след нея!

Сподели другаде