Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте! От скоро започна да ми спира звука на компютъра... както си слушам музика в уинампа и като вляза в някой сайт (вбокс,youtube) и няма звук... след като си спра уинампа и като го пусна отново и там ми изписва следния ерор :

Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code 88780078

А като кликна 2 пъти за да оправя звука и ми показва едно нещо за mixer devices (прикачих картинкА) . След рестарт всичко е оправено за малко имам звук и след това орново същия проблем... Пробвах с едни по нови драйвери за картата , но тогава нямах изобщо звук. След това се върнах на оригиналните от диска ми и същата работа... Ако може да ми помогнете.. Препоръчаха ми програмата C- Media 3D, която не знам за какво е.. Картата ми е Realtek Hight Definition Audio . Ако може да ми помогнете много ще съм ви благодарен :svlove:

post-8646-1239369741_thumb.jpg

Сподели другаде

Не знам точно коя версия си опитвал, но тук се намира последният драйвер за звуковата ти карта. Можеш да опиташ с него.

Ще е хубаво и да почистиш драйверите както е описано в тази тема.

Сподели другаде

инсталирах драйверите, но след малко отново спира и трябва да рестартирам, но отново е същото след рестарта след време отново спира... не знам защо.. и се показва отново съобщението от картинката която прикрепих в 1-я си пост...
Сподели другаде

Изтегли HijackThis 1.99.1 (213KB), която съм преименувал нарочно, и:

1) стартирай програмата;

2) кликни Do a system scan and save a logfile, което ще създаде текстов файл в същата папка;

3) копирай съдържанието му тук или прикачи файла към коментара.

Сподели другаде

Имаш зловреден код в системата.

Сканирай със SUPERAntiSpyware Free и Malwarebytes' Anti-Malware, като не пропускай да ги обновиш:

За SUPERAntiSpyware:

- стартирай програмата;

- кликни бутон Scan your Computer;

- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan;

- кликни Next и изчакай да сканира;

- кликни Next, за да се премахнат гадинките и накрая Finish;

- кликни бутон Preferences... и иди на подпрозорец Statistics/Logs, маркирай последния лог и кликни бутон View Log...;

- копирай съдържанието му тук.

За Malwarebytes' Anti-Malware:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan и кликни бутон Scan;

- като приключи сканирането кликни бутон Remove Selected;

- ще се появи текстов файл (лог), копирай съдържанието му тук.

Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага.

Сподели другаде

Изтегли ESET SysInspector и:

1) стартирай я и изчакай да събере информацията;

2) меню File -> Save Log;

3) потвърди с Yes;

4) не променяй изходния ZIP формат, запази файла на удобно за теб място и го прикачи после към коментара си (не го разархивирай).

Изтегли GMER. Разархивирай и стартирай програмата. Тя ще направи начално сканиране за секунди. След като то приключи НЕ кликай бутон Scan, а кликни бутон Copy и после пейстни съдържанието тук (Ctrl+V). Ако програмата предложи да направи пълно сканиране, откажи.

Сподели другаде

Готово направих всичко ето от гмер:

GMER 1.0.15.14966 - http://www.gmer.net
Rootkit scan 2009-04-11 10:40:56
Windows 5.1.2600 Service Pack 2

---- System - GMER 1.0.15 ----

SSDT			sptd.sys				  ZwEnumerateKey [0xBA6C3FB2]
SSDT			sptd.sys				  ZwEnumerateValueKey [0xBA6C4340]

---- Devices - GMER 1.0.15 ----

Device		  \FileSystem\Ntfs \Ntfs	89CFB1E8
Device		  \FileSystem\Fastfat \Fat  888251E8

AttachedDevice  \FileSystem\Fastfat \Fat  fltMgr.sys (Microsoft Filesystem Filter Manager/Microsoft Corporation)

---- EOF - GMER 1.0.15 ----

прикачих и архива от есет.

SysInspector_ALEXCHO_CA02AC5_090411_1039.zip

Сподели другаде

Като преинсталира драйверите в началото почисти ли с Driver Cleaner Pro или Driver Sweeper?

Winamp последната версия ли е?

Мисля че уинамп не е последна версия а аз преинсталирах нанов като форматирах всички дялове защото накой вирус може да е от друг диск (ако е вирус) но отново имам същия проблем а за чистенето не съм чистил и сега след като съм с преинсталиран компютър да почиствам ли или?

Сподели другаде