alex95sv Публикувано Април 10, 2009 Report Share Публикувано Април 10, 2009 Здравейте! От скоро започна да ми спира звука на компютъра... както си слушам музика в уинампа и като вляза в някой сайт (вбокс,youtube) и няма звук... след като си спра уинампа и като го пусна отново и там ми изписва следния ерор :Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error code 88780078А като кликна 2 пъти за да оправя звука и ми показва едно нещо за mixer devices (прикачих картинкА) . След рестарт всичко е оправено за малко имам звук и след това орново същия проблем... Пробвах с едни по нови драйвери за картата , но тогава нямах изобщо звук. След това се върнах на оригиналните от диска ми и същата работа... Ако може да ми помогнете.. Препоръчаха ми програмата C- Media 3D, която не знам за какво е.. Картата ми е Realtek Hight Definition Audio . Ако може да ми помогнете много ще съм ви благодарен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 10, 2009 Report Share Публикувано Април 10, 2009 Не знам точно коя версия си опитвал, но тук се намира последният драйвер за звуковата ти карта. Можеш да опиташ с него. Ще е хубаво и да почистиш драйверите както е описано в тази тема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex95sv Публикувано Април 10, 2009 Author Report Share Публикувано Април 10, 2009 инсталирах драйверите, но след малко отново спира и трябва да рестартирам, но отново е същото след рестарта след време отново спира... не знам защо.. и се показва отново съобщението от картинката която прикрепих в 1-я си пост... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 10, 2009 Report Share Публикувано Април 10, 2009 Изтегли HijackThis 1.99.1 (213KB), която съм преименувал нарочно, и:1) стартирай програмата;2) кликни Do a system scan and save a logfile, което ще създаде текстов файл в същата папка;3) копирай съдържанието му тук или прикачи файла към коментара. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex95sv Публикувано Април 10, 2009 Author Report Share Публикувано Април 10, 2009 ето съдържанието от лога на hijackthis hijackthis.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 10, 2009 Report Share Публикувано Април 10, 2009 Имаш зловреден код в системата. Сканирай със SUPERAntiSpyware Free и Malwarebytes' Anti-Malware, като не пропускай да ги обновиш: За SUPERAntiSpyware:- стартирай програмата;- кликни бутон Scan your Computer;- вляво избери само дял C:, а вдясно избери Perform Complete Scan;- кликни Next и изчакай да сканира;- кликни Next, за да се премахнат гадинките и накрая Finish;- кликни бутон Preferences... и иди на подпрозорец Statistics/Logs, маркирай последния лог и кликни бутон View Log...;- копирай съдържанието му тук. За Malwarebytes' Anti-Malware:- стартирай програмата;- избери Perform quick scan и кликни бутон Scan;- като приключи сканирането кликни бутон Remove Selected;- ще се появи текстов файл (лог), копирай съдържанието му тук. Ако е нужен рестарт при някое от сканиранията, се съгласи и рестартирай веднага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex95sv Публикувано Април 10, 2009 Author Report Share Публикувано Април 10, 2009 готово! Сканирах с всичките работи. прикачвам логовете. едит: Сканирах диск Е защото там ми е Windows-аlogs.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 11, 2009 Report Share Публикувано Април 11, 2009 Дай отново лог на HijackThis да видим дали има останки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex95sv Публикувано Април 11, 2009 Author Report Share Публикувано Април 11, 2009 ето и 2-я скан от hijackthis но все още няма звук ..hijackthis.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 11, 2009 Report Share Публикувано Април 11, 2009 Изтегли ESET SysInspector и:1) стартирай я и изчакай да събере информацията;2) меню File -> Save Log;3) потвърди с Yes;4) не променяй изходния ZIP формат, запази файла на удобно за теб място и го прикачи после към коментара си (не го разархивирай). Изтегли GMER. Разархивирай и стартирай програмата. Тя ще направи начално сканиране за секунди. След като то приключи НЕ кликай бутон Scan, а кликни бутон Copy и после пейстни съдържанието тук (Ctrl+V). Ако програмата предложи да направи пълно сканиране, откажи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex95sv Публикувано Април 11, 2009 Author Report Share Публикувано Април 11, 2009 Готово направих всичко ето от гмер: GMER 1.0.15.14966 - http://www.gmer.net Rootkit scan 2009-04-11 10:40:56 Windows 5.1.2600 Service Pack 2 ---- System - GMER 1.0.15 ---- SSDT sptd.sys ZwEnumerateKey [0xBA6C3FB2] SSDT sptd.sys ZwEnumerateValueKey [0xBA6C4340] ---- Devices - GMER 1.0.15 ---- Device \FileSystem\Ntfs \Ntfs 89CFB1E8 Device \FileSystem\Fastfat \Fat 888251E8 AttachedDevice \FileSystem\Fastfat \Fat fltMgr.sys (Microsoft Filesystem Filter Manager/Microsoft Corporation) ---- EOF - GMER 1.0.15 ----прикачих и архива от есет.SysInspector_ALEXCHO_CA02AC5_090411_1039.zip Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 11, 2009 Report Share Публикувано Април 11, 2009 Да си забелязвал проблемът да се е появил след инсталация на някоя програма или човъркане по някои настройки на Windows? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex95sv Публикувано Април 11, 2009 Author Report Share Публикувано Април 11, 2009 ами всъщност не, аз дори преинсталирах 1-я път като се случи и сега е пак същото странно защо но звуците на скайпа и на уиндоус си се чуват... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Като преинсталира драйверите в началото почисти ли с Driver Cleaner Pro или Driver Sweeper?Winamp последната версия ли е? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
alex95sv Публикувано Април 16, 2009 Author Report Share Публикувано Април 16, 2009 Като преинсталира драйверите в началото почисти ли с Driver Cleaner Pro или Driver Sweeper?Winamp последната версия ли е?Мисля че уинамп не е последна версия а аз преинсталирах нанов като форматирах всички дялове защото накой вирус може да е от друг диск (ако е вирус) но отново имам същия проблем а за чистенето не съм чистил и сега след като съм с преинсталиран компютър да почиствам ли или? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост