Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,

С лаптоп и ОС Vista съм. Сложих си Object Dock с намерение да си махна Taskbar-a. Махнах го, само че нещо не мога да си сформирам dock-овете както е показано на картинки в Google например. Наредих ги само програмите като иконки.

Как мога да си направя да са като докове и по този начин да са групирани???

Как мога също така да покажа и настройката за звук, мрежите и т.н. да покажа и тях.

Сложих си и Yahoo Widgets и един widget - informer, който може да ти показва час, календар, индикатор за батерията и Wireless-a.

Само с Object Dock съм. Сега видях че да се създават dock-ове трябва да съм с Object Dock Plus. Имам я, но не знам как сега мога върху Object Dock-a да сложа Object Dock Plus. Ще се радвам, ако някой може да ми обясни.

Благодаря предварително на тези които се отзоват :)

Сподели другаде

• Отговори 32
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Така... Справих си се аз поне от части, ама остана неща с които все още се боря и търся решения.

Това с табването не е ставало, защото е трябвало да си изтегля версията която е Object Dock Plus където са предоставили възможност за създаване и редактиране на табове.

Все още остава проблема обаче как примерно като вляза в Скайп и след време реша да изляза, как не само да изляза ами и да затворя изцяло самия Скайп. С други думи казано - как да дам Quit, а не само Close?? Или с още по други думи казано - Иконките от System Tray-я на Windows Taskbar-a, къде са в Object Dock-a???

И... при мен се появява един много и ацки странен проблем. Трудно ще го обясня, затова направо ще покажа:

http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/pict.png

Номер 1 - това ми е Informer Widget-a от Yahoo Widget

Номер 2 - това ми е единия Dock от Object Dock-a

И... какво става. В областта оградена с червено кръгче (над иконките) не ми разрешава да разполагам иконка, не мога да сложа нищо там. И не само че не мога, ами дори и като работя с някаква програма (дори това и да е Opera или каквото и да е друго) тази област ми остава неактивна. Ако има някакъв линк там, просто не ми е достъпен и нищо не мога да направя. Трябва да Restore-на даденото приложение за да мога да достъпя въпросното място. Много странно. Това ще е само от Object Dock-a, защото като го затворя пък, мястото си е абсолютно достъпно и си функционира нормално. :lookaround:

Моля ви помагайте... :(

Сподели другаде

Ами... не, не намерих това което търсих там... А пък и всичко това така или иначе го научих разглеждайки и ровейки се в програмата.

Все още това с поставянето на иконки на въпросното място си остава, така както и проблема със скайпа или с която и да е друга програма (т.е. отварям си скайпа, ползвам го, File->Sigh Out и добре излязох от скайп, но самия скайп все още си е в процесите на Windows-a)??? А на това със забраненото пространство ... май ще трябва да се свиква, защото не намирам ни най малко логично обяснение :crosseyes1:

Все пак Благодаря ти че се отзова. Ще продължавам с търсенето ;)

Сподели другаде

Някой да знае как мога да заключа долният док, така че да не мога да го мърдам никъде по екрана???

Защото открих че като кликна в областта с червеното кръгче от картинката по-горе, като задържа бутона на мишката и като си играя местейки я на ляво и на дясно и се мести и долния док (освен този док който се вижда тук имам и един най-долу, който ми играе ролята на Taskbar) :( Ацки е изнервящо всеки път да Resize-ваш размера на прозореца за може да кликнеш където искаш и май ще взема да го махна този Object Dock... :(

Сподели другаде

Да, абсолютно. Върху празното място кликам :( Да не би да има разлики във версиите нещо??? Аз съм със 1.0.4.470. :(

http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/docks.jpg

Сподели другаде

Като идея - никаква почти. Като възможности разлики има, все пак са различни програми. Като цяло обаче разликите не са кой знае какви. Лично аз за обикновен док бих предпочел RocketDock.
Сподели другаде