SURF_lady Публикувано Април 10, 2009 Report Share Публикувано Април 10, 2009 Здравейте,С лаптоп и ОС Vista съм. Сложих си Object Dock с намерение да си махна Taskbar-a. Махнах го, само че нещо не мога да си сформирам dock-овете както е показано на картинки в Google например. Наредих ги само програмите като иконки.Как мога да си направя да са като докове и по този начин да са групирани???Как мога също така да покажа и настройката за звук, мрежите и т.н. да покажа и тях.Сложих си и Yahoo Widgets и един widget - informer, който може да ти показва час, календар, индикатор за батерията и Wireless-a. Само с Object Dock съм. Сега видях че да се създават dock-ове трябва да съм с Object Dock Plus. Имам я, но не знам как сега мога върху Object Dock-a да сложа Object Dock Plus. Ще се радвам, ако някой може да ми обясни.Благодаря предварително на тези които се отзоват Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 10, 2009 Author Report Share Публикувано Април 10, 2009 Така... Справих си се аз поне от части, ама остана неща с които все още се боря и търся решения.Това с табването не е ставало, защото е трябвало да си изтегля версията която е Object Dock Plus където са предоставили възможност за създаване и редактиране на табове.Все още остава проблема обаче как примерно като вляза в Скайп и след време реша да изляза, как не само да изляза ами и да затворя изцяло самия Скайп. С други думи казано - как да дам Quit, а не само Close?? Или с още по други думи казано - Иконките от System Tray-я на Windows Taskbar-a, къде са в Object Dock-a???И... при мен се появява един много и ацки странен проблем. Трудно ще го обясня, затова направо ще покажа:http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/pict.pngНомер 1 - това ми е Informer Widget-a от Yahoo WidgetНомер 2 - това ми е единия Dock от Object Dock-aИ... какво става. В областта оградена с червено кръгче (над иконките) не ми разрешава да разполагам иконка, не мога да сложа нищо там. И не само че не мога, ами дори и като работя с някаква програма (дори това и да е Opera или каквото и да е друго) тази област ми остава неактивна. Ако има някакъв линк там, просто не ми е достъпен и нищо не мога да направя. Трябва да Restore-на даденото приложение за да мога да достъпя въпросното място. Много странно. Това ще е само от Object Dock-a, защото като го затворя пък, мястото си е абсолютно достъпно и си функционира нормално. Моля ви помагайте... :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 10, 2009 Report Share Публикувано Април 10, 2009 Можеш да видиш дали тази статийка (на английски) няма да ти е от полза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 10, 2009 Author Report Share Публикувано Април 10, 2009 Ами... не, не намерих това което търсих там... А пък и всичко това така или иначе го научих разглеждайки и ровейки се в програмата.Все още това с поставянето на иконки на въпросното място си остава, така както и проблема със скайпа или с която и да е друга програма (т.е. отварям си скайпа, ползвам го, File->Sigh Out и добре излязох от скайп, но самия скайп все още си е в процесите на Windows-a)??? А на това със забраненото пространство ... май ще трябва да се свиква, защото не намирам ни най малко логично обяснение Все пак Благодаря ти че се отзова. Ще продължавам с търсенето Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 12, 2009 Author Report Share Публикувано Април 12, 2009 Някой да знае как мога да заключа долният док, така че да не мога да го мърдам никъде по екрана???Защото открих че като кликна в областта с червеното кръгче от картинката по-горе, като задържа бутона на мишката и като си играя местейки я на ляво и на дясно и се мести и долния док (освен този док който се вижда тук имам и един най-долу, който ми играе ролята на Taskbar) :( Ацки е изнервящо всеки път да Resize-ваш размера на прозореца за може да кликнеш където искаш и май ще взема да го махна този Object Dock... :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 12, 2009 Report Share Публикувано Април 12, 2009 За обикновен док: десен клик -> Lock Dragging.За tabbed док: десен клик -> View -> Lock Dock Position. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 12, 2009 Author Report Share Публикувано Април 12, 2009 За Tabbed Dock е. Давам Десен Бутон и от там View, ама нямам опция Lock Dock Position Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 12, 2009 Report Share Публикувано Април 12, 2009 Странно, при мен я има. Сигурна ли си, че кликаш върху празното място на дока? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
SURF_lady Публикувано Април 12, 2009 Author Report Share Публикувано Април 12, 2009 Да, абсолютно. Върху празното място кликам :( Да не би да има разлики във версиите нещо??? Аз съм със 1.0.4.470. :(http://i60.photobucket.com/albums/h2/surf_lady/docks.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 12, 2009 Report Share Публикувано Април 12, 2009 Аз съм със 1.0.4.470. :(Аз тествах версия 1.90.535u. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Може ли да ви попитам в тази връзка с въпросната програма (Object Dock) - Каква е разликата от нея и RocketDock 1.3.5 Final ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Като идея - никаква почти. Като възможности разлики има, все пак са различни програми. Като цяло обаче разликите не са кой знае какви. Лично аз за обикновен док бих предпочел RocketDock. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Аз съм с RocketDock 1.3.5 Final ,а има ли проблем ако се ползва и Object Dock? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Ами, аз не съм ги ползвал едновременно, но не би трябвало да има проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 14, 2009 Report Share Публикувано Април 14, 2009 Ами, аз не съм ги ползвал едновременно, но не би трябвало да има проблеми. Ок ще пробвам - Благодаря за отговорите!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост