Jump to content

прехвърляне на информацията от хард на хард

Препоръчан пост

Купих си нов хард диск и мисля утре да го свържа, но искам да запазя всичко което имам на старият (който ще го махам) включително windows-a

Ще има ли влошаване в работата на ОС-а ако не е инсталиран а прехвърлен от друг хард.

И мога ли вместо да правя имидж файл или нещо подобно (за което ако някой знае линк към ръководство на български ако може да ми даде, че още не съм правил подобно нещо), да копирам всички фаилове включително системните, като за целта ползвам друга операционна с-ма.

А и как трябва да се свържат двата диска, че старият да primary, a новият secondary при IDE ATA/ATAPI

Ако някой се сеща за друг начин, моля да каже.

Благодаря!

Сподели другаде

мерси

изглежда доста лесно, но сега проблема ми е CD-то, понеже записвачката се е повредила.

Дали може някак си от флаш памет или на дискeта да се направи boot

edit: видях, че програмката HDClone може да прави boot дискети. Някакви отзиви дали е добра тази програма?

Сподели другаде

мерси

изглежда доста лесно, но сега проблема ми е CD-то, понеже записвачката се е повредила.

Дали може някак си от флаш памет или на дискeта да се направи boot

edit: видях, че програмката HDClone може да прави boot дискети. Някакви отзиви дали е добра тази програма?

Не може6 ли да направиш image файла на флашка.

А хардовете си ги сварзваш с кабелчетата но само трябва да им размениш джъмперите

Или джъмпера на boot харда трябва да е на master втория хард на slave

Мисля че на хардовете пише как се поставя джъмпера при определения режим

Сподели другаде

това е добра идея за флашката, само че няма да мога да го събера на нея

Благодаря ти много. Дано успея да го направя

A и преполагам, че въпреки че имам инсталирани програми на D няма нужда и него да го правя по този начин

Сподели другаде

Не е нужно да правиш имиджи. Acronis True Image има функция Clone Disk, с която си клонираш които искаш дялове от стария хард на новия, като можеш за задаваш различен от първоначалния размер на новите дялове.
Сподели другаде

Не е нужно да правиш имиджи. Acronis True Image има функция Clone Disk, с която си клонираш които искаш дялове от стария хард на новия, като можеш за задаваш различен от първоначалния размер на новите дялове.

видях го

и така го и направих

доста е удобно

мерси на всички!

Сподели другаде

уж всичко се беше копирало и работеше добре, освен че не помнеше регистрациите на 2 програми

но преди малко ми спря нета и заби.

рестартирах и всичко тръгна, освен интернета (дори не се появи иконата долу, понеже някакси беше изчезнала) а в Device Manager-a на ЛАН картата имаше едно жълто кръгче с ! вътре.

Дали има нещо с общо с това, че windows-a не е инсталиран а копиран от друг диск.

Би трябвало всичко да работи както трябва, ако си инсталирам windows-a, нали? (или има и друг начин?)

Сподели другаде

Нормално е да "изгубиш" регистрацията на някои програми при копиране на операционната система на друго устройство.

Това за LAN картата не е добре, сигурен ли си, че не си се заразил с нещо... прегледай си системата за вируси и malware.

Сподели другаде

попрегледах я

ама сега пак ще го направя

ми освен да съм пипнал нещо от Hiren`s BootCD или от програмките с чиято помощ си правих боотваща флашката, не виждам от каде другаде

ама другото интересно е че вързах старият хард и там ги има, но там няма проблеми

после си върнах този (новият) и всичко си беше ОК. Сега пиша от него.

Сподели другаде

уж всичко се беше копирало и работеше добре, освен че не помнеше регистрациите на 2 програми

но преди малко ми спря нета и заби.

рестартирах и всичко тръгна, освен интернета (дори не се появи иконата долу, понеже някакси беше изчезнала) а в Device Manager-a на ЛАН картата имаше едно жълто кръгче с ! вътре.

Дали има нещо с общо с това, че windows-a не е инсталиран а копиран от друг диск.

Би трябвало всичко да работи както трябва, ако си инсталирам windows-a, нали? (или има и друг начин?)

Странно. Правил съм тази операция по прехвърляне на информацията от стар хард на нов (в кутия за външен хард). Много пъти съм връщал имиджи на ОС, правени с Acronis и абсолютно винаги всичко си е било на мястото, до последния бит. Никога не ми се е губила регистрация на програма или драйвер. Използувам инсталирана в.9 на програмата.

Явно при теб нещо се е загубило по трасето. Как точно го направи прехвърлянето?

В краен случай преинсталация с формат е вариант.

Сподели другаде

А понеже windows-a си качва драйвери за хард диска, има ли нужда да се махат (ако не е станало автоматично) драйверите за старият хард (Maxtor DiamondMax 8)?

И ако трябва как става (или по-скоро какво трябва да се изтрие)?

Сподели другаде

Няма такава нужда. При смяна на твърди дискове няма нужда от премахване на драйвери. Може да има нужда за SATA контролера, ако е такъв и твърдият диск и той не се вижда без нужните за контролера драйвери. Ако обаче при свързването на новия хард диск той работи, то значи всичко е наред и няма нужда от допълнителни манипулации.
Сподели другаде