7160 Публикувано Април 5, 2009 Report Share Публикувано Април 5, 2009 Купих си нов хард диск и мисля утре да го свържа, но искам да запазя всичко което имам на старият (който ще го махам) включително windows-aЩе има ли влошаване в работата на ОС-а ако не е инсталиран а прехвърлен от друг хард.И мога ли вместо да правя имидж файл или нещо подобно (за което ако някой знае линк към ръководство на български ако може да ми даде, че още не съм правил подобно нещо), да копирам всички фаилове включително системните, като за целта ползвам друга операционна с-ма.А и как трябва да се свържат двата диска, че старият да primary, a новият secondary при IDE ATA/ATAPIАко някой се сеща за друг начин, моля да каже. Благодаря! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Април 5, 2009 Report Share Публикувано Април 5, 2009 Щом искаш да местиш и OS за друг начин освен с Image фаил аз не се сещам а за работата с тях.... http://forums.softvisia.com/index.php?show...;hl=NortonGhost Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
7160 Публикувано Април 5, 2009 Author Report Share Публикувано Април 5, 2009 мерсиизглежда доста лесно, но сега проблема ми е CD-то, понеже записвачката се е повредила.Дали може някак си от флаш памет или на дискeта да се направи boot edit: видях, че програмката HDClone може да прави boot дискети. Някакви отзиви дали е добра тази програма? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
meniak Публикувано Април 5, 2009 Report Share Публикувано Април 5, 2009 мерсиизглежда доста лесно, но сега проблема ми е CD-то, понеже записвачката се е повредила.Дали може някак си от флаш памет или на дискeта да се направи boot edit: видях, че програмката HDClone може да прави boot дискети. Някакви отзиви дали е добра тази програма? Не може6 ли да направиш image файла на флашка. А хардовете си ги сварзваш с кабелчетата но само трябва да им размениш джъмперите Или джъмпера на boot харда трябва да е на master втория хард на slave Мисля че на хардовете пише как се поставя джъмпера при определения режим Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
7160 Публикувано Април 5, 2009 Author Report Share Публикувано Април 5, 2009 това е добра идея за флашката, само че няма да мога да го събера на нея Благодаря ти много. Дано успея да го направя A и преполагам, че въпреки че имам инсталирани програми на D няма нужда и него да го правя по този начин Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Април 5, 2009 Report Share Публикувано Април 5, 2009 Не е нужно да правиш имиджи. Acronis True Image има функция Clone Disk, с която си клонираш които искаш дялове от стария хард на новия, като можеш за задаваш различен от първоначалния размер на новите дялове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
7160 Публикувано Април 7, 2009 Author Report Share Публикувано Април 7, 2009 Не е нужно да правиш имиджи. Acronis True Image има функция Clone Disk, с която си клонираш които искаш дялове от стария хард на новия, като можеш за задаваш различен от първоначалния размер на новите дялове.видях гои така го и направихдоста е удобно мерси на всички! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
7160 Публикувано Април 7, 2009 Author Report Share Публикувано Април 7, 2009 уж всичко се беше копирало и работеше добре, освен че не помнеше регистрациите на 2 програми но преди малко ми спря нета и заби.рестартирах и всичко тръгна, освен интернета (дори не се появи иконата долу, понеже някакси беше изчезнала) а в Device Manager-a на ЛАН картата имаше едно жълто кръгче с ! вътре.Дали има нещо с общо с това, че windows-a не е инсталиран а копиран от друг диск.Би трябвало всичко да работи както трябва, ако си инсталирам windows-a, нали? (или има и друг начин?) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 7, 2009 Report Share Публикувано Април 7, 2009 Нормално е да "изгубиш" регистрацията на някои програми при копиране на операционната система на друго устройство.Това за LAN картата не е добре, сигурен ли си, че не си се заразил с нещо... прегледай си системата за вируси и malware. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
7160 Публикувано Април 7, 2009 Author Report Share Публикувано Април 7, 2009 попрегледах яама сега пак ще го направями освен да съм пипнал нещо от Hiren`s BootCD или от програмките с чиято помощ си правих боотваща флашката, не виждам от каде другаде ама другото интересно е че вързах старият хард и там ги има, но там няма проблемипосле си върнах този (новият) и всичко си беше ОК. Сега пиша от него. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dixi Публикувано Април 7, 2009 Report Share Публикувано Април 7, 2009 уж всичко се беше копирало и работеше добре, освен че не помнеше регистрациите на 2 програми но преди малко ми спря нета и заби.рестартирах и всичко тръгна, освен интернета (дори не се появи иконата долу, понеже някакси беше изчезнала) а в Device Manager-a на ЛАН картата имаше едно жълто кръгче с ! вътре.Дали има нещо с общо с това, че windows-a не е инсталиран а копиран от друг диск.Би трябвало всичко да работи както трябва, ако си инсталирам windows-a, нали? (или има и друг начин?)Странно. Правил съм тази операция по прехвърляне на информацията от стар хард на нов (в кутия за външен хард). Много пъти съм връщал имиджи на ОС, правени с Acronis и абсолютно винаги всичко си е било на мястото, до последния бит. Никога не ми се е губила регистрация на програма или драйвер. Използувам инсталирана в.9 на програмата.Явно при теб нещо се е загубило по трасето. Как точно го направи прехвърлянето?В краен случай преинсталация с формат е вариант. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
7160 Публикувано Април 7, 2009 Author Report Share Публикувано Април 7, 2009 ми дадох му да копира старият хард на новиятопредилих си колко да са ми дяловете и общо взето е това Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
7160 Публикувано Април 10, 2009 Author Report Share Публикувано Април 10, 2009 А понеже windows-a си качва драйвери за хард диска, има ли нужда да се махат (ако не е станало автоматично) драйверите за старият хард (Maxtor DiamondMax 8)?И ако трябва как става (или по-скоро какво трябва да се изтрие)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 10, 2009 Report Share Публикувано Април 10, 2009 Няма такава нужда. При смяна на твърди дискове няма нужда от премахване на драйвери. Може да има нужда за SATA контролера, ако е такъв и твърдият диск и той не се вижда без нужните за контролера драйвери. Ако обаче при свързването на новия хард диск той работи, то значи всичко е наред и няма нужда от допълнителни манипулации. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост