Jump to content

Препоръчан пост

• Отговори 40
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

По всяка вероятност имаш инсталирана самоделка. Препоръчвам ти на следващата преинсталация да не се занимаваш с подобни простотии и да си инсталираш чист Windows. Иначе можеш да опиташ да свалиш Windows Movie Maker от тук.
Сподели другаде

• 7 months later...

Здравейте!

Виждам, че скоро не е писано в тази тема, но ми трябва помощ и се надявам да ми помогнете. От почти 5 години ползвам Movie Maker и съм доволна. Днес обаче програмата ми забива и не записва филмчетата. Излиза ми следното съобщение:

http://media.snimka.bg/9357/024969927.jpg?r=0

Последно миналата седмица записах един филм, който беше час и половина. Сега исках да запиша филмче с дължина под 3 мин, но не ми се получава. Пробвах с друг файл - отново не става. ОС е Windows XP, SP2. Софтуерът ми не е лицензиран, но в офис пакета още в началото ми сложиха Movie Maker, защото обясних, че ми трябва.

Сега си свалих Movie Maker от тук: http://dox.abv.bg/fi...dw?a=b57081cdfb

От контолния панел не мога да деинсталирам програмата, тъй като там тя не ми излиза. В Program Files няма икона за деинсталация. Исках да инсталирам сваления файл на друго място, но процедурата по инсталацията въобще не ме попита къде. В резултат вече в Старт менюто имам два пъти пряк път - пърият беше moviemk, а сега е с цялото име. И от двете места обаче се отваря все същата програма и дава същата грешка.

Надявам се да ми помогнете.

Сподели другаде

Windows Movie Maker е вградена в Windows. Няма нужда от отделна инсталация и не би трябвало да има нужда изрично да казваш на някого, че искаш да бъде инсталирана, защото по подразбиране тя винаги се инсталира.

Като за начало се увери, че не си преместила случайно файловете, които се използват в проекта на Windows Movie Maker. Ако са там, се увери че всички файлове, които използваш, всъщност се възпроизвеждат в Windows Media Player. Ако не се, значи може би ти липсват кодеци. В такъв случай или можеш да пробваш да инсталираш някакъв пакет с кодеци, или да опиташ това решение.

Сподели другаде

Файлът си е на мястото. Филмчето предварително го бях конвертирала е във формат wmv. WMP го отваря.Имам го и във avi формат. Пробвах с WinFF. Направих всичко описано в линка / при мен от падащото меню се избира не Microsoft, а wmv/, но не става. След като натисна бутона за конвертиране ми се отваря прозореца за командния режим и всичко свършва до тук.

Мисля, че открих къде е проблема - За конвертиране използвам Any Video Converter и винаги е без грешка. Сега обаче освен това конвертиране, бях направила и при свалянето формат wmv с vloader.bg. Изглежда, че Movie Maker, не иска да запише файла, конвертиран с vloader.bg, но като пробвах с другия файл, който е конвертиран с Any Video Converter стана. Просто в началото не се усетих, че имам два различни файла конвертирани в wmv, разположени в две различни папки. За днес вече ми дойдоха много опитите и затова само пробвах с другия файл. Утре ще опитам отново да направя това, което си бях решила.

Благодаря за съдействието. Помогнахте ми да се ориентирам къде греша.

Сподели другаде

Не работя с Windows Movie Maker и не мога да дам сигурни съвети.

Отвори меню Tools -> Options -> Compatibility и кликни Restore All Defaults. Опитай отново. Ако не помогне, кажи точно с какъв пакет с кодеци си и дали си деинсталирала/инсталирала нови такива.

Сподели другаде