plamen74.72 Публикувано Април 3, 2009 Report Share Публикувано Април 3, 2009 Здравейте ,искам да попитам дали е възможно да се възстанови преместването на файл без да се копира - в смисъл:Преди като свалям файл (инсталационен ,текстов или клипче...) на десктопа и като отворя някоя папка с прихващане с мишката от десктопа (където е свален файла) и го пусна в папката той се преместваше без да остава на десктопа ,а сега остава на десктопа и се копира в папката??? Знам че може направо да ги свалям в дадена папка ,но понякога ми е по лесно да сваля файла на десктопа (повечето са клипчета) и тогава да ги местя ако ми харесат ,ако не ми харесат ги трия (а като са на десктопа ги намирам по лесно)!!! Ако някой знае дали е възможно да се върне първото положение да се преместват без да се копират ще му бъда безкрайно благодарен!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 3, 2009 Report Share Публикувано Април 3, 2009 Не се сещам в момента дали може да се смени стандартното поведение, но можеш да използваш клавиатурата за това. Ако при влачене с левия бутон на мишката задържиш клавиш Ctrl, обектът ще се копира. Ако задържиш Shift, ще се премести. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 4, 2009 Author Report Share Публикувано Април 4, 2009 С помоща на тези клавиши става ,но незнам защо се промени и вместо да ги премества (без използването на Shift) ги копира (без използване на Ctrl),явно има нещо което е променило тази функция (преместване) в (копиране)??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Април 5, 2009 Report Share Публикувано Април 5, 2009 С помоща на тези клавиши става ,но незнам защо се промени и вместо да ги премества (без използването на Shift) ги копира (без използване на Ctrl),явно има нещо което е променило тази функция (преместване) в (копиране)???А дали "преди" и "сега" ги преместваш в един и същи дял? Имам предвид забелязал съм,че ако влача един файл от една папка в друга в рамките на един дял-файлът се премества,а ако го влача до друг дял - тогава се копира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Април 5, 2009 Author Report Share Публикувано Април 5, 2009 А дали "преди" и "сега" ги преместваш в един и същи дял? Имам предвид забелязал съм,че ако влача един файл от една папка в друга в рамките на един дял-файлът се премества,а ако го влача до друг дял - тогава се копира.При мен беше без значение в кой дял ги премествам - местеха се без проблем ,а сега само се копират (пак без значение на кой дял)! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Април 5, 2009 Report Share Публикувано Април 5, 2009 Не си казал с каква операционна система работиш, а това има значение в случая.За Windows OS можеш да използваш алтернативния (обикновено е "десен") бутон на мишката, за да издърпваш файловете. След издърпването се показва контекстно меню с възможните действия - копиране, преместване, създаване на пряк път и отказ от действието. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 5, 2009 Report Share Публикувано Април 5, 2009 Всъщност може би се бъркаш. Казвам го, защото не съм сигурен дали тези действия могат да се променят. Windows използва различни действия за различни файлове. Някои по подразбиране се местят, други се копират, а на трети се правят препратки (exe например). Може би си мислиш, че въпросните файлове преди са били местени, а те винаги да са били копирани. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост