Jump to content

Препоръчан пост

Моля помогнете ми . Купих си ново ПЦ на няма и седмица и оттогава ми почнаха проблемите.Щом играя някоя по тежка игрица и ми излиза син екран.Общо зето пише STOP0x0000007e(0x0000005,0xBFb00946,0x986a2AF4,0x986a27F0) иnv4_disp.dll-Adress BFBDO0946 bse at BF 9D5000, DateStamp 47e1b260.................Също така и започна да ми дава Don't send error.НЕмога да подкарам игри като NFS Pro street Spider man web of shadow и т.н.т.Ето малко и за компа ми:

AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor 5200+ 2.70Ghz, 1,87 GB RAM. NVIDIA GeForce 8200.

човека ми каза че цял ден е работил при него не е излизал такъв проблем.Мерси предварително.Ето 2 снимки дано помогнете пичове .Ако искате да ви покажа още нещо пишете

post-9941-1238693216_thumb.jpg

post-9941-1238693232_thumb.jpg

Редактиран от Night_Raven
Сподели другаде

Моля помогнете ми . Купих си ново ПЦ на няма и седмица и оттогава ми почнаха проблемите.Щом играя някоя по тежка игрица и ми излиза син екран.Общо зето пише STOP0x0000007e(0x0000005,0xBFb00946,0x986a2AF4,0x986a27F0) иnv4_disp.dll-Adress BFBDO0946 bse at BF 9D5000, DateStamp 47e1b260.................Също така и започна да ми дава Don't send error.НЕмога да подкарам игри като NFS Pro street Spider man web of shadow и т.н.т.Ето малко и за компа ми:

AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor 5200+ 2.70Ghz, 1,87 GB RAM. NVIDIA GeForce 8200.

човека ми каза че цял ден е работил при него не е излизал такъв проблем.Мерси предварително.Ето 2 снимки дано помогнете пичове .Ако искате да ви покажа още нещо пишете

0х0000008е- вероятен проблем с рам +още 1001 възможни причини.0х0000007е-вероятно драйвъра на видеото ти прави проблем +още 1001 възможни причини.За начало тествай рама и смени драйвъра на видеото си с последния официален.Виж също в idle и load какви температури държи системата ти както и волтажите.Възможно е видеото да ти прегрява.Възможно е захранването да е куче марка(много вероятно).Причини за син екран хиляди.Но...не винаги тези грешки означават хардуеърен проблем.Може въобще и да не се установи каква е причината за синия екран,както може и обратното.

Сподели другаде

0х0000008е- вероятен проблем с рам +още 1001 възможни причини.0х0000007е-вероятно драйвъра на видеото ти прави проблем +още 1001 възможни причини.За начало тествай рама и смени драйвъра на видеото си с последния официален.Виж също в idle и load какви температури държи системата ти както и волтажите.Възможно е видеото да ти прегрява.Възможно е захранването да е куче марка(много вероятно).Причини за син екран хиляди.Но...не винаги тези грешки означават хардуеърен проблем.Може въобще и да не се установи каква е причината за синия екран,както може и обратното.

Причината се оказа видео картат, благодаря все пак :peace:

Сподели другаде

Всъщност то си пише на синия екран че проблема е с видео картата и по точно с драйверите

Stop mesage, disable the driver or check with the manifacturer for driver updates. (което значи че драйвера на видео картата е неработещ (поне неработещ правилно) и е необходимо ъпдейтване или инсталиране на най-новия такъв)
- Виж на шота подчертаното с червено и изречението преви него:

http://i41.tinypic.com/3354oi9.jpg

п.с.Видях ,че вече си решил проблема ,но сметнах за нужно да напиша за тези които четат форума и недоумяват къде точно пише за проблема (става въпрос за начинаещи нерегистрирани и регистрирани дори във форума потребители които дори незнаят как да отворят нова тема(регистрираните),и по точно го написах заради един приятел за да му стане по ясно това което се е случвало и при него!!!

Поздрави на всички съфорумци!!! :computer:

Сподели другаде

Всъщност то си пише на синия екран че проблема е с видео картата и по точно с драйверите - Виж на шота подчертаното с червено и изречението преви него:

http://i41.tinypic.com/3354oi9.jpg

п.с.Видях ,че вече си решил проблема ,но сметнах за нужно да напиша за тези които четат форума и недоумяват къде точно пише за проблема (става въпрос за начинаещи нерегистрирани и регистрирани дори във форума потребители които дори незнаят как да отворят нова тема(регистрираните),и по точно го написах заради един приятел за да му стане по ясно това което се е случвало и при него!!!

Поздрави на всички съфорумци!!! :computer:

При син екран текста е винаги един и същ,независимо от грешката.Аз поне не съм виждал друг.И сам по себе си този текст не помага за нищо,освен...общи приказки.

Сподели другаде

:offtopic: Също така пише да се пробват и доста други неща и да се види дали ще има отново син екран. В случай един от надписите е помогнал за решаването на проблема, но потребителя не е прочел какво пише. Но най-добре е да се дава цялостна и точна информация и така може бързо и лесно да се ориентираме откъде идва проблема.
Сподели другаде

Това също е относително. Може да няма много общо реалният проблем с дадената грешка.

Не отричам,че е относително,но е хубаво човек и сам да се опитва да решава проблема,като чете повечко.Затова го добавих(зипчето).Иначе и при мен скоро имаше същия син екран(преди 20 дена)със същата грешка(0х0000008е)която уж означава проблем с рама,но след тестове на рама над 10 часа и над 2000% минати не изкара грешка.Както и prime95 над 10 часа.3д марк.hd tune,ati tools за артефакти,stability video test всичките без грешки.Тежки игри като call of duty4,5 grid,никакви забивания или грешки.Мисля,че ако синия екран е инцидентен може да няма никакъв проблем.Поне при мен нямаше повторение.

Сподели другаде