TreY Публикувано Април 2, 2009 Report Share Публикувано Април 2, 2009 (Редактиран) Моля помогнете ми . Купих си ново ПЦ на няма и седмица и оттогава ми почнаха проблемите.Щом играя някоя по тежка игрица и ми излиза син екран.Общо зето пише STOP0x0000007e(0x0000005,0xBFb00946,0x986a2AF4,0x986a27F0) иnv4_disp.dll-Adress BFBDO0946 bse at BF 9D5000, DateStamp 47e1b260.................Също така и започна да ми дава Don't send error.НЕмога да подкарам игри като NFS Pro street Spider man web of shadow и т.н.т.Ето малко и за компа ми: AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor 5200+ 2.70Ghz, 1,87 GB RAM. NVIDIA GeForce 8200. човека ми каза че цял ден е работил при него не е излизал такъв проблем.Мерси предварително.Ето 2 снимки дано помогнете пичове .Ако искате да ви покажа още нещо пишете Редактиран Април 2, 2009 от Night_Raven Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 2, 2009 Report Share Публикувано Април 2, 2009 Дай по-подробна информация за хардуера. Какви драйвери и откъде са инсталирани? Как са температурите и напреженията? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Април 3, 2009 Report Share Публикувано Април 3, 2009 Моля помогнете ми . Купих си ново ПЦ на няма и седмица и оттогава ми почнаха проблемите.Щом играя някоя по тежка игрица и ми излиза син екран.Общо зето пише STOP0x0000007e(0x0000005,0xBFb00946,0x986a2AF4,0x986a27F0) иnv4_disp.dll-Adress BFBDO0946 bse at BF 9D5000, DateStamp 47e1b260.................Също така и започна да ми дава Don't send error.НЕмога да подкарам игри като NFS Pro street Spider man web of shadow и т.н.т.Ето малко и за компа ми: AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor 5200+ 2.70Ghz, 1,87 GB RAM. NVIDIA GeForce 8200. човека ми каза че цял ден е работил при него не е излизал такъв проблем.Мерси предварително.Ето 2 снимки дано помогнете пичове .Ако искате да ви покажа още нещо пишете0х0000008е- вероятен проблем с рам +още 1001 възможни причини.0х0000007е-вероятно драйвъра на видеото ти прави проблем +още 1001 възможни причини.За начало тествай рама и смени драйвъра на видеото си с последния официален.Виж също в idle и load какви температури държи системата ти както и волтажите.Възможно е видеото да ти прегрява.Възможно е захранването да е куче марка(много вероятно).Причини за син екран хиляди.Но...не винаги тези грешки означават хардуеърен проблем.Може въобще и да не се установи каква е причината за синия екран,както може и обратното. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TreY Публикувано Април 3, 2009 Author Report Share Публикувано Април 3, 2009 0х0000008е- вероятен проблем с рам +още 1001 възможни причини.0х0000007е-вероятно драйвъра на видеото ти прави проблем +още 1001 възможни причини.За начало тествай рама и смени драйвъра на видеото си с последния официален.Виж също в idle и load какви температури държи системата ти както и волтажите.Възможно е видеото да ти прегрява.Възможно е захранването да е куче марка(много вероятно).Причини за син екран хиляди.Но...не винаги тези грешки означават хардуеърен проблем.Може въобще и да не се установи каква е причината за синия екран,както може и обратното. Причината се оказа видео картат, благодаря все пак Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Април 3, 2009 Report Share Публикувано Април 3, 2009 Всъщност то си пише на синия екран че проблема е с видео картата и по точно с драйверите Stop mesage, disable the driver or check with the manifacturer for driver updates. (което значи че драйвера на видео картата е неработещ (поне неработещ правилно) и е необходимо ъпдейтване или инсталиране на най-новия такъв) - Виж на шота подчертаното с червено и изречението преви него:http://i41.tinypic.com/3354oi9.jpg п.с.Видях ,че вече си решил проблема ,но сметнах за нужно да напиша за тези които четат форума и недоумяват къде точно пише за проблема (става въпрос за начинаещи нерегистрирани и регистрирани дори във форума потребители които дори незнаят как да отворят нова тема(регистрираните),и по точно го написах заради един приятел за да му стане по ясно това което се е случвало и при него!!! Поздрави на всички съфорумци!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 3, 2009 Report Share Публикувано Април 3, 2009 Информацията на сините екрани е почти винаги неясна и неточна. Каквото и да пише там трябва да се приема с резерви. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Април 3, 2009 Report Share Публикувано Април 3, 2009 Всъщност то си пише на синия екран че проблема е с видео картата и по точно с драйверите - Виж на шота подчертаното с червено и изречението преви него:http://i41.tinypic.com/3354oi9.jpg п.с.Видях ,че вече си решил проблема ,но сметнах за нужно да напиша за тези които четат форума и недоумяват къде точно пише за проблема (става въпрос за начинаещи нерегистрирани и регистрирани дори във форума потребители които дори незнаят как да отворят нова тема(регистрираните),и по точно го написах заради един приятел за да му стане по ясно това което се е случвало и при него!!! Поздрави на всички съфорумци!!! При син екран текста е винаги един и същ,независимо от грешката.Аз поне не съм виждал друг.И сам по себе си този текст не помага за нищо,освен...общи приказки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Април 3, 2009 Report Share Публикувано Април 3, 2009 Също така пише да се пробват и доста други неща и да се види дали ще има отново син екран. В случай един от надписите е помогнал за решаването на проблема, но потребителя не е прочел какво пише. Но най-добре е да се дава цялостна и точна информация и така може бързо и лесно да се ориентираме откъде идва проблема. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Април 3, 2009 Report Share Публикувано Април 3, 2009 http://soft.oszone.net/download/809/Spravka_po_BSOD/ Сваляте зипа от линка и проверявате грешките при син екран какво значат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 3, 2009 Report Share Публикувано Април 3, 2009 Това също е относително. Може да няма много общо реалният проблем с дадената грешка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Април 3, 2009 Report Share Публикувано Април 3, 2009 Това също е относително. Може да няма много общо реалният проблем с дадената грешка.Не отричам,че е относително,но е хубаво човек и сам да се опитва да решава проблема,като чете повечко.Затова го добавих(зипчето).Иначе и при мен скоро имаше същия син екран(преди 20 дена)със същата грешка(0х0000008е)която уж означава проблем с рама,но след тестове на рама над 10 часа и над 2000% минати не изкара грешка.Както и prime95 над 10 часа.3д марк.hd tune,ati tools за артефакти,stability video test всичките без грешки.Тежки игри като call of duty4,5 grid,никакви забивания или грешки.Мисля,че ако синия екран е инцидентен може да няма никакъв проблем.Поне при мен нямаше повторение. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост