Jump to content

Проблем със диск С

defteros

Препоръчан пост

:crosseyes1:

Здравейте пак!

Всъщност от много време имам този проблем но днес забелязах, че останах във диск С с 1 :'( мегабайт!

Използвам антивирусна\ Аваст4.8\ Malwarebytes' Anti-Malware 1.31 Wise Registre Cleaner 3 Free Spybot Search - нииищо!

По мое скромно мнение е някяква самокопираще се програма и\или настройка която прави копия - а ако е вирус значи ще е някакъв направо неоткриваем. Единствено не съм сканирал онлайн \освен със д.р Уеб/. Някакви идеи какво мога да направя !?

:)

Сподели другаде

:crosseyes1:

Здравейте пак!

Всъщност от много време имам този проблем но днес забелязах, че останах във диск С с 1 :'( мегабайт!

Използвам антивирусна\ Аваст4.8\ Malwarebytes' Anti-Malware 1.31 Wise Registre Cleaner 3 Free Spybot Search - нииищо!

По мое скромно мнение е някяква самокопираще се програма и\или настройка която прави копия - а ако е вирус значи ще е някакъв направо неоткриваем. Единствено не съм сканирал онлайн \освен със д.р Уеб/. Някакви идеи какво мога да направя !?

:)

Да не би торент клиента ти да сваля в диск Ц

Сподели другаде

Тази операция от кога не си я правил ???-> (Моя компютър) -> десен клик върху диск C: -> свойства -> почестване на диск (провери дали са отметнати всички отметки) и почисти!!! Виж също и дали не си слагал нещо в папка(Моите документи)!!!

п.с.Дори и да не сваляш в C:диск временни файлове се натрупват ,даже и дори като сърфираш!!!

И не на последно място - ДЕФРАГМЕНТИРАЛ ли си ??? :computer:

Сподели другаде

Препоръчвам ти и да си обновиш версията на Malwarebytes' Anti-Malware. Версия 1.31 е доста стара с оглед на днешните стандарти за сигурност.

Какъв е капацитетът на дял C:, с какъв Windows си, колко RAM памет имаш?

Сподели другаде

Препоръчвам ти и да си обновиш версията на Malwarebytes' Anti-Malware. Версия 1.31 е доста стара с оглед на днешните стандарти за сигурност.

Какъв е капацитетът на дял C:, с какъв Windows си, колко RAM памет имаш?

Разбира се че почиствам от страницата свойства, но не мога да дефрагментирам поради малкото пространство в диска С- който е 3.99GB. Уиндоус Хр 1ГБ РАМ. Временните интернет файлове ги почиствам от Контрол Панел заедно с бисквитките! В момента имам 313МВ-което си е направо постижение т.е. нещо варира,но какво.... :lookaround:

Няма ли програма, която да може да установи проблема!? Мисля че не става въпрос за оптимизиране на системата-това няма да освободи реалното дисково пространство.Всичко ми е в дискД :help:

Сподели другаде

Разбира се че почиствам от страницата свойства, но не мога да дефрагментирам поради малкото пространство в диска С- който е 3.99GB. Уиндоус Хр 1ГБ РАМ. Временните интернет файлове ги почиствам от Контрол Панел заедно с бисквитките! В момента имам 313МВ-което си е направо постижение т.е. нещо варира,но какво.... :lookaround:

Няма ли програма, която да може да установи проблема!? Мисля че не става въпрос за оптимизиране на системата-това няма да освободи реалното дисково пространство.Всичко ми е в дискД :help:

Ако наистина C: ти е 4 GB, каквото и да правиш, мястото е недостатъчно за нормална работа на Windows-а. За да спестиш място, можеш да спреш System Restore и да намалиш големината на pagefile.sys, но най-добре използувай програма като Acronis Disk Director и уголеми C: поне на 10 GB за сметка на D:.

Сподели другаде

:blackcat:

Диск С ми е 4ГБ. И имах предостатъчно свободно пространство но с инсталирането на някаква програма оттогава май е станало нещо! Систем рестор не работи под 200МБ\ често пъти аз нямам толкова\, но според мен не зле да да си работи! Работата не в тва да уголемя диск С- има проблем\нещо, което го изяжда и няма никакъв смисъл от тва уголемяване. Всичко си свалям в Д-то.

Сподели другаде

Повярвай ми, има смисъл да си увеличиш капацитета на C:. 4GB е недостатъчно място за една нормална и средностатистическа инсталация на Windows XP. 10GB биха били най-оптималното количество.
Сподели другаде

Повярвай ми, има смисъл да си увеличиш капацитета на C:. 4GB е недостатъчно място за една нормална и средностатистическа инсталация на Windows XP. 10GB биха били най-оптималното количество.

Може ли някакъв линк\ и програма\, за това как да увелича пространството в диск С? Все пак мисля, че има някъв проблем. :lookaround:

Сподели другаде

Най-надеждните програми за оразмеряване на дяловете са Partition Magic на PowerQuest (вече на Symantec) и Acronis Disk Director Suite на Acronis, но са платени.

AESUS Partition Manager Home Edition

Безплатна,работи под 2000/XP/Vista със всякакъв сервизен пакет(за 2000 е нужно да си със SP4)

Сподели другаде