Jump to content

Странен проблем с изпълними файлове

MAKAPOB

Препоръчан пост

Здравейте!

Един приятел ми сподели ,че има следния проблем-не може да стартира каквито и да било изпълнителни файлове (програми,игри),тъй като при опит се появяват последователно две съобщения за грешки(error messages).Първото гласи "this file does not have a program asociated with it for permorfiming this action....create an association in a folder option..... contol panel" или нещо от сорта, а във второто се споменава програмата "Iobit Advanced Windowscare".Този проблем се е появил след пускане на филмче.Тогава компютърът му "забива",той го рестартира и след рестарта започнали да се появяват тези грешки.Моля да ме извините за оскъдната информация,но само това знам от него.Очаквам предложения за справяне с проблема ,както и мнения за произхода му.Благодаря предварително !

Сподели другаде

Здравей,

проблема най-вероятно се дължи на Iobit Advanced Windowscare - това! Може програмата да е направила някоя беля, не я ползвайте повече.

Може да пробваш следното My Computer -> Tools -> Folder Options -> File Types -> Намираш следните, APPLICATION, APPREF-MS, MSI и MSC. На всички даваш по отделно бутона Advanced отдолу и пробваш да натиснеш Set Default или на които може. След това Apply -> Restart PC и виж дали ще стане нещо. Ако е на XP машината трябва да е така.

Сподели другаде

Ето и един полезен сайт в случая.

http://www.dougknox.com/xp/file_assoc.htm

Теглите, разархивирате, стартирате и избирате (YES) за да влезнат промените в сила. (освен, ако не се е загубила и асоциацията с *.reg файловете). :)

:thumbsup:

Сподели другаде