Jump to content

Търся по скоро начин...или може би програма

Препоръчан пост

Привет.

Опитвам се да си направя "Overlay image", който ще използвам, като образ при създаването на DVD Audio. Тъй като свалените обложки са с размер 472/462 (или подобни) ми е нужно да ги увилича до 720/480, защото с този размер работи програмата (пък и аз така желая) Minetonka DiscWelder Chrome. За да се постигне този размер програмата с която работя - FastStone Image Viewer, създава фон. До тук добре. Само че, аз желая снимката да не е централизирана, а да е в единият край (по избор) на фона. 

Как мога да постигна това?

Долу съм показал как не ми харесва.

post-485-1238412529_thumb.jpg

Сподели другаде

Мисля, че ще трябва да прибегнеш до някоя програма за растерна обработка, а не просто viewer.

Ще ми препоръчаш ли някоя безплатна. Може и платена, ако няма безплатна, достатъчно добра.

Какво точно е Overlay image и как се създава? 

Как да създам образ, който съдържа текст на някакъв фон? Нищо друго.

П.П. Опитвам се да разгъдая това изречение, но не мога:

С ACDSee правим оувърлей имидж само с текстово меню - не трябва да се използват повече от 4 цвята! Запазваме в bmp или jpg и качваме в менюто и получаваме... 

Може ли някой да помогне?

Сподели другаде

Ще ми препоръчаш ли някоя безплатна. Може и платена, ако няма безплатна, достатъчно добра.

Какво точно е Overlay image и как се създава? 

Как да създам образ, който съдържа текст на някакъв фон? Нищо друго.

П.П. Опитвам се да разгъдая това изречение, но не мога:

С ACDSee правим оувърлей имидж само с текстово меню - не трябва да се използват повече от 4 цвята! Запазваме в bmp или jpg и качваме в менюто и получаваме... 

Може ли някой да помогне?

Безплатна програма за растерна обработка е The GIMP, която обаче е сложничка. От платените бих препоръчал Adobe Photoshop, Paint Shop Pro и PhotoImpact.

Как точно се създава такова обаче не съм напълно наясно, защото не ми се е налагало.

Мисля, че overlay изображението е на практика изображение с желана разделителна спосбност, което обаче има конкретни райони, които са прозрачни (прозрачен фон). Така при поставяне на това изображение върху дадено видео то ще прозира, където е прозрачния фон.

Сподели другаде

Безплатна програма за растерна обработка е The GIMP, която обаче е сложничка. От платените бих препоръчал Adobe Photoshop, Paint Shop Pro и PhotoImpact.

Как точно се създава такова обаче не съм напълно наясно, защото не ми се е налагало.

Adobe Photoshop имам, но за мен това е "тъмна Индия". :blink:

Мисля, че overlay изображението е на практика изображение с желана разделителна спосбност, което обаче има конкретни райони, които са прозрачни (прозрачен фон). Така при поставяне на това изображение върху дадено видео то ще прозира, където е прозрачния фон.

Не е ли изображение в изображението? Или прекриващи се изображения?

П.П. Както и да е. Опитах се да направя DVD Audio с DiscWelder, която си ми посочил в тази тема, с вграденото меню (реших да видя дали поне DVD Audio-то ще се получи), но по средата на процеса изписва грешка. Проверил съм всички файлове с Audiochecker - 100%. Пробвах и с DigiOnAudio2 Professional, същата работа. Опитах с няколко произволни албума (общо са 17), става. Когато се прави по един албум, се получава, въпреки че капацитета на готовото DVD Audio може да бъде 4.7 GB и затова няма смисъл да правя DVD Audio само на един албум, голям 600 MB. Мога да си запиша Audio CD.  

Сподели другаде