Jump to content

Проблем при спиране на PC от Sleep

cvetemoe

Препоръчан пост

Първо: защо е обновяван BIOS-ът?

Второ: как така "при спиране на компютъра функцията Sleep спря да работи"? Нещо не схващам смисъла.

Ами ако трябва да бъда честен обнових Биоса защото видях че има нова версия за моето дъно и го обнових най-вече от любопитство.

При спиране на компютъра от Sleep и компютъра не иска да заспива ами продължава да работи и когато избера Sleep все едно съм избрал Switch User т.е. като избера Sleep се получава същото действие което се получава кагато избера Switch User

Сподели другаде

1. BIOS се обновява само ако има нужда от това. Т.е. ако има някакъв проблем, който изисква обновяване на BIOS. На работеща система, на която всичко е наред, обновяването на BIOS е непрепоръчително - щом не е счупено, не го поправяй.

2. Под Sleep имаш предвид клавиша на клавиатурата?

Сподели другаде

Под Sleep имаш предвид клавиша на клавиатурата?

Да, това имам предвид също под Sleep има предвид и като натисна бутона Старт - Shut Down - Sleep и в двата случая компютъра не иска да заспива

Сподели другаде

В BIOS-а избери Load Optimized Defaults (или нещо такова), след което излез, като запази настройките. Ако това не помогне, можеш да опиташ да нулираш целия BIOS чрез джъмпера на дъното.
Сподели другаде

В BIOS-а избери Load Optimized Defaults (или нещо такова), след което излез, като запази настройките. Ако това не помогне, можеш да опиташ да нулираш целия BIOS чрез джъмпера на дъното.

Да, нулирах настройките на БИОСА излизам пускам Уиндоуса избирам Sleep за да изпробвам дали се е оправило и компютъра виждам че се мъчи да заспи, монитора изгасва и от твърдия диск се чува прищтракване два три пъти и монитора пак се включва и компютъра си продългжава да работи

Сподели другаде

• 2 weeks later...
Както вече написах, можеш да опиташ да нулираш настройките чрез джъмпера, ако ти се занимава.

Night_Raven, направих това което ме посъветва и нулирах настройките на БИОСА от джъмпера но проблема не се оправи, после махнах батерията на дъното но уви пак не се оправи

Сподели другаде

Start -> Run -> пишеш powercfg.cpl -> OK -> Advanced. В долната част са настройките на въпросните бутони. Точно както е нужно ли са настроени? Опитай да ги пренастроиш.

Настройката на бутоните е правилна. Ще изчакам да излезне нова версия на БИОСА за да го ъпдейтна пак и дано се оправи, до тогава ще карам така

Сподели другаде

Настройката на бутоните е правилна. Ще изчакам да излезне нова версия на БИОСА за да го ъпдейтна пак и дано се оправи, до тогава ще карам така

Направи Downgrade.Свали си по-старата врсия.

Сподели другаде

Тъй като новата версия на БИОСА, която сложих създава проблеми, пробвах да сложа по-стара версия на БИОС но не става. Дъното ми е Асус. Пробвах да сложа стара версия на БИОС с програмата Asus Update но не става, после пробвах под ДОС с AFUDOS.exe пак не става, после пробвах с ASUS EZ Flash Utility и пак не иска. И в трите случая ми се показва съобщение с което ми се казва че се опитвам да възстановя стара версия на БИОС и процеса се прекратява. Как да сложа стара версия на БИОСА и изобщо възможно ли е
Сподели другаде