Jump to content

Защо ми се рестартира компютъра?

sashBB

Препоръчан пост

Здравейте,

не мога да разреша следния проблем - компътъра ми се рестартира сам и след зареждането на операционната система получавам следното съобщение http://img15.imageshack.us/img15/5505/62421925.th.jpg

Ползвам Windows XP Professional Version 2002 SP3, не знам каква допълнителна информация ще бъде полезна. Какво означава това и какво може да се направи за разрешаването на този проблем? Не мога да определя нещо конкретно, което го кара да рестартира нито кога точно. Прави го произволно.

Сподели другаде

Здравей, в съвети за успешна взаимопомощ има описано добре какво може да се даде като информация при възникване на проблем. Та можеш да кажеш какви са ти компонентите на компютъра, също така и температурите им.

Проблема най-вероятно е софтуерен и е станало каша с някои файлове или драйвери. Можеш да влезеш под сейф мод и да видим дали там ще имаш същия проблем. Ако не знаеш как става пиши.

Сподели другаде

Щом се рестартира когато му скимне изключи автоматичния рестарт - Десен клик върху My Computer или клавишна комбинация Win+Pause след което избираш свойства (properties) ,разширени (advansed) ,третия бутон - и от там махаш отметката за автоматичен рестарт -Виж шота:

http://i39.tinypic.com/2cxdyz8.jpg

След което можеш да сканираш за вредители - освен с антивирусна програма и с помощни програми като Malwarebytes' Anti-Malware. и SUPERAntiSpyware Free

Ако вече си го направил може да напишеш дали са открили нещо (но се съмнявам да си успял да го направиш при толкова автоматични рестарти) :computer:

Сподели другаде

Здравейте отново, първо искам да отбележа, че компютъра ми не се рестартира постоянно, по-скоро го прави рядко. Това е информация за системата ми http://img26.imageshack.us/img26/2629/sysinfol.th.jpg

И това са температурите http://img26.imageshack.us/img26/5748/tempr.th.jpg

Вчера сканирах с Malwarebytes’ Anti-Malware и това са резултатите http://img3.imageshack.us/img3/1191/malwaretest1.th.jpg

Дано тази информация е полезна за диагностика на проблема!

Сподели другаде

Не си написал дали си махнал отметката която ти посочих по горе?

В температурите и волтажите няма нещо извън допустимите граници!!!

Malwarebytes’ Anti-Malware ти е открил (Trojan.agent) във файл който е сложил в карантина - но той е от crack-а на Alcohol120% което говори отново ,че Българина не желае да ползва легален софтуер ,а предпочита да ползва кракове,пачове,кейгенератори и т.н. без да се интересува дали от тях може да се зарази ,а и най вече защото е НЕЗАКОННО да се ползва нелегален софтуер!!!

И най вече искам да те питам (понеже видях това от първия шот) IE7 ти ли си го инсталирал или е вграден в ОС т.е. веднага след инсталацията е IE7 ??? :computer:

Сподели другаде

Махнах отметката за автоматичен рестарт. IE7 съм го инсталирал след инсталацията на ОС ( не е вграден в ОС )

А за нелегалния софтуер си АБСОЛЮТНО прав! Вече го деинсталирах ( и без това ползвам DAEMON Tools - It's Free )

Сподели другаде

Въпреки, че махнах отметката за автоматичен рестарт, преди малко компютъра ми пак рестартира. Точно в този момент играех на една съвсем лека игричка (mystery case files) която не мисля, че товари системата. След зареждане на Windows получих пак същото съобщение за грешка, което съм показал в първия ми пост.
Сподели другаде

Точна информация за хардуера и захранването би била полезна. Както и информация какви драйвери и откъде си инсталирал.

Здравейте,

освен това, което съм дал във втория си пост, каква допълнителна информация за хардуера е необходима? Захранването ми е FORTRON 350W, просто не знам от къде да взема допълнителна информация за него. Освен драйвер за видеокартата (изтеглен от сайта на ATI) аз друго нищо не съм инсталирал.

Сподели другаде

А драйверите за дъното защо не си инсталирал?

Десен клик върху My Computer -> Properties -> Advanced -> трети бутон Settings -> махни отметката на Automatically restart и от долното падащо меню избери Kernel memory dump. Кажи дали при следващия фал системата отново се рестартира или забива на син екран. Ако е второто, при забиване изчакай да се създаде dmp файла и тогава рестартирай ръчно.

Сподели другаде

• 4 weeks later...
Кажи дали при следващия фал системата отново се рестартира или забива на син екран. Ако е второто, при забиване изчакай да се създаде dmp файла и тогава рестартирай ръчно.

Преди малко системата ми се рестартира за първи път откакто писах за последно тук. Тогава бях направил това, което ме беше посъветва Night Raven : "Десен клик върху My Computer -> Properties -> Advanced -> трети бутон Settings -> махни отметката на Automatically restart и от долното падащо меню избери Kernel memory dump."

Но сега се нуждая от малко помощ от Night Raven. При рестарта за няколко секунди системата остана на син екран (не можах да прочета всичко, което беше написано) на най-долния ред отброи до 100 и след това Windows си зареди сам (т.е. не ми се наложи да рестартирам ръчно) Видях, че в %SystemRoot%\ е създаден този DMP файл с днешна дата, но какво трябва да правя с него?

След пълното зареждане на Windows отново получих познатото съобщение http://img15.imageshack.us/img15/5505/62421925.th.jpg

Сподели другаде

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Export...;

5) запази файла някъде и след това го прикачи към темата или му копирай съдържанието.

Сподели другаде