Jump to content

Неизвестно устройство - coprocessor ?

Препоръчан пост

Засега не забелязвам проблем,но това неизвестно устройство (coprocessor) ме безпокои,защото не знам какво прави и откъде дойде. Преди след инсталация си качвах драйвърите от диска на дъното - Asrock Alive NF7G-HD720p и просто качвах наред :) . Последният път обаче реших да потърся най-новите драйвъри от съответните производители. За другите разбрах горе-долу за какво са и ги инсталирах "ръчно". Ето как изглежда в момента:

post-9526-1237098663_thumb.jpg

От сайта на Asrock свалих един драйвър CPU_XP64_XP(1.3.2_2007_AUG).zip,но не знам дали е за това,което ми липсва и дали ми трябва изобщо. Иначе ето какво намерих за думата coprocessor - AMD coprocessor , но не съм толкова навътре в тези неща :)

Процесорът ми е Athlon64 LE-1620.

Сподели другаде

Виж това инфо:

coprocessor

копроцесор - процесор, различен от главния микропроцесор, който изпълнява допълнителни функции или помага на главния микропроцесор. Най-често срещаният тип копроцесор е този за операции с плаваща запетая, наречен още числов или математически копроцесор, който е проектиран да изпълнява числови изчисления по-бързо и по-добре в сравнение с микропроцесорите с общо предназначение, използвани в персоналните компютри.

- Източник :computer:
Сподели другаде

Благодаря,това вече ми беше ясно. Въпросът ми е дали наистина ми трябва драйвър за това нещо и дали всъщност не става дума за видеочипът - ако не е ясно да уточня,че ползвам вградената видеокарта - GeForce7050.

Безпокоя ви с това,защото още си възстановявам системата след неправилно деинсталиране на неправилно написана програма :( И затова сега не искам заради един драйвър,който още не го знам какво всъщност прави и дали ми трябва,да изпълня за трети път познатите процедури ;)

Сподели другаде

Информацията за копроцесора е вярна, но е пропуснато да се каже, че той от доста време се среща като FPU - модул за изчисления с плаваща запетая, който е вграден в централния процесор, докато на старите машини беше отделен компонент, който си се инсталираше в цокъл.

Бих препоръчал да инсталираш последните драйвери за дъното от сайта на ASRock (NVIDIA all in 1 driver package за съответната OS) и да видиш какво е положението.

P.S.: За да избегнеш бъдещите преинсталации на Windows, може да си направиш един имидж на операционната система, след като всичко е инсталирано и конфигурирано за ползване. Така ще си спестиш доста време и нерви.

Сподели другаде

Този NVIDIA all in 1 driver го имам на диска за дъното,но след като вече съм сложил останалите драйвъри (за видеото,звука+някакъв SM Bus),няма ли този "all" да се "насложи" върху някой от другите и да се омаже работата или "all" означава само за процесора?
Сподели другаде

• 3 years later...
Малко невероятно ми се вижда ,но щом като казваш ,сигурно е така .Правилните драйвери ли инсталираш .Би ли споделил каква ОС си инсталирал ,колко бита.Дай и снимка на дивайс менажера .Копирай ИД на това, което ти лисва и дай да го видим .
Сподели другаде

• 2 weeks later...
Разбира се. Денят не би бил пълноценен без премахване на защити от CD и DVD дискове. Иначе въпросното устройство е на BlindWrite. Не съм сигурен точно какво може да се направи в случая. Предполагам може да се изключи някъде в програмата и да изчезне от Device Manager.
Сподели другаде

Аз съм с лаптоп АСУС К50 с Уиндоус 7 и видеокарта GeForce 310M.

В Диспечера на задачите и в Други устройства ми изписваше,че липсва нещо в Coprocessor.

Преинсталирах драйвърите,като дръпнах от официалният сайт на АСУС тези за чипсета и всичко заспа.

Сподели другаде