Sten Публикувано Март 15, 2009 Report Share Публикувано Март 15, 2009 Засега не забелязвам проблем,но това неизвестно устройство (coprocessor) ме безпокои,защото не знам какво прави и откъде дойде. Преди след инсталация си качвах драйвърите от диска на дъното - Asrock Alive NF7G-HD720p и просто качвах наред . Последният път обаче реших да потърся най-новите драйвъри от съответните производители. За другите разбрах горе-долу за какво са и ги инсталирах "ръчно". Ето как изглежда в момента: От сайта на Asrock свалих един драйвър CPU_XP64_XP(1.3.2_2007_AUG).zip,но не знам дали е за това,което ми липсва и дали ми трябва изобщо. Иначе ето какво намерих за думата coprocessor - AMD coprocessor , но не съм толкова навътре в тези неща Процесорът ми е Athlon64 LE-1620. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 15, 2009 Report Share Публикувано Март 15, 2009 Виж това инфо:coprocessor копроцесор - процесор, различен от главния микропроцесор, който изпълнява допълнителни функции или помага на главния микропроцесор. Най-често срещаният тип копроцесор е този за операции с плаваща запетая, наречен още числов или математически копроцесор, който е проектиран да изпълнява числови изчисления по-бързо и по-добре в сравнение с микропроцесорите с общо предназначение, използвани в персоналните компютри. - Източник Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 15, 2009 Author Report Share Публикувано Март 15, 2009 Благодаря,това вече ми беше ясно. Въпросът ми е дали наистина ми трябва драйвър за това нещо и дали всъщност не става дума за видеочипът - ако не е ясно да уточня,че ползвам вградената видеокарта - GeForce7050.Безпокоя ви с това,защото още си възстановявам системата след неправилно деинсталиране на неправилно написана програма :( И затова сега не искам заради един драйвър,който още не го знам какво всъщност прави и дали ми трябва,да изпълня за трети път познатите процедури Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Март 15, 2009 Report Share Публикувано Март 15, 2009 Информацията за копроцесора е вярна, но е пропуснато да се каже, че той от доста време се среща като FPU - модул за изчисления с плаваща запетая, който е вграден в централния процесор, докато на старите машини беше отделен компонент, който си се инсталираше в цокъл. Бих препоръчал да инсталираш последните драйвери за дъното от сайта на ASRock (NVIDIA all in 1 driver package за съответната OS) и да видиш какво е положението. P.S.: За да избегнеш бъдещите преинсталации на Windows, може да си направиш един имидж на операционната система, след като всичко е инсталирано и конфигурирано за ползване. Така ще си спестиш доста време и нерви. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Март 15, 2009 Author Report Share Публикувано Март 15, 2009 Този NVIDIA all in 1 driver го имам на диска за дъното,но след като вече съм сложил останалите драйвъри (за видеото,звука+някакъв SM Bus),няма ли този "all" да се "насложи" върху някой от другите и да се омаже работата или "all" означава само за процесора? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nerven22 Публикувано Април 8, 2012 Report Share Публикувано Април 8, 2012 имам същия проблем със acer aspire 7520G моля някой да ми помогне как да си го оправя много ще съм благодарен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 8, 2012 Report Share Публикувано Април 8, 2012 А инсталирани ли са всички драйвери за системата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
nerven22 Публикувано Април 9, 2012 Report Share Публикувано Април 9, 2012 инсталирах всички драйвери от страницата на acer пак не стана преинсталирах го даже пак не стана вече незнам какво трябва да правя с тоя лаптоп Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
diskata Публикувано Април 9, 2012 Report Share Публикувано Април 9, 2012 Малко невероятно ми се вижда ,но щом като казваш ,сигурно е така .Правилните драйвери ли инсталираш .Би ли споделил каква ОС си инсталирал ,колко бита.Дай и снимка на дивайс менажера .Копирай ИД на това, което ти лисва и дай да го видим . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
semkajiqta Публикувано Април 17, 2012 Report Share Публикувано Април 17, 2012 А това що за устройство е и как да го премахна?http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs/klz1334674990j.JPG Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 17, 2012 Report Share Публикувано Април 17, 2012 Ползваш BlindWrite? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
semkajiqta Публикувано Април 18, 2012 Report Share Публикувано Април 18, 2012 Емииа, да За да махам защита на сд и двд дискове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Април 18, 2012 Report Share Публикувано Април 18, 2012 Разбира се. Денят не би бил пълноценен без премахване на защити от CD и DVD дискове. Иначе въпросното устройство е на BlindWrite. Не съм сигурен точно какво може да се направи в случая. Предполагам може да се изключи някъде в програмата и да изчезне от Device Manager. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dimd Публикувано Април 19, 2012 Report Share Публикувано Април 19, 2012 Аз съм с лаптоп АСУС К50 с Уиндоус 7 и видеокарта GeForce 310M.В Диспечера на задачите и в Други устройства ми изписваше,че липсва нещо в Coprocessor.Преинсталирах драйвърите,като дръпнах от официалният сайт на АСУС тези за чипсета и всичко заспа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост