m0rgan Публикувано Март 13, 2009 Report Share Публикувано Март 13, 2009 Имам едно въпросче.Имам вътрешно ИП към моя доставчик ( Интербилд ) което е 10.3.8.114.Ако направя тест с ftp://10.3.8.114 всичко си е ОК. Но ако искам да вляза в сървъра oт друга мрежа ( друг доставчик ) опитвам с ИП-то от тук 94.190.193.161 но не се става. Firewall-a ми е спрян. Трябва да си плащам за реално ип или има някоя програмка ? Благодаря предварително на отзовалите се Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 13, 2009 Report Share Публикувано Март 13, 2009 Ако към този ftp сървър ще се свързват различни потребители, най добрият вариант е да си осигуриш публичен статичен IP адрес; можеш да опиташ да използваш услугите на No-IP Free или нещо подобно, ако са приложими в твоята мрежа.Ако ти трябва достъп до твоя компютър или ще обслужваш малък брой клиенти, можеш да организираш виртуална частна мрежа - разгледай OpenVPN или LogMeIn Hamachi, например. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост