ozzy Публикувано Март 12, 2009 Report Share Публикувано Март 12, 2009 Здравейте.Необходимо ми е администраторско мнение по въпроса до колко сигурна е отдалечена администрация с посредничеството на хамачи и използване на UltraVNC? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 12, 2009 Report Share Публикувано Март 12, 2009 В общи линии Hamachi предлага достатъчно сигурна връзка. Разбира се надали е непробиваема, но определено би добавила едно допълнително ниво на сигурност към UltraVNC връзката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Март 13, 2009 Author Report Share Публикувано Март 13, 2009 Благодаря за бързия отговор. А по отношение на програмите за отдалечена администрация коя е за предпочитане. Аз лично използвам Ultra VNC , но има и други подобни. Коя ще ми препоръчате. И има ли нещо в настройките ,което би могло да повиши сигурността на връзката и риска от атаки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 13, 2009 Report Share Публикувано Март 13, 2009 Относно сигурността не мога да кажа с точност. Ако се поддържа някакво криптиране, определено ще помогне. Ако се ползва хамачи обаче, става малко претрупано със защити според мен.От VNC базираните програми намирам UltraVNC за най-добра, макар TightVNC и RealVNC също да са сносни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Март 17, 2009 Author Report Share Публикувано Март 17, 2009 Имам следния проблем с хамачи.Преинсталирах си win-a и сега когато се свързвам ме свързва но под друг адрес и когато се опитам да се свържа с мрежата си ми дава че количеството юзъри за дадената мрежа е пределно.Как мога да задам на хамачито да ме логне със стария ми ip адрес? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 17, 2009 Report Share Публикувано Март 17, 2009 Ако не си запазил конфигурационните файлове от старата инсталация, няма как да стане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Март 17, 2009 Author Report Share Публикувано Март 17, 2009 Не се сетих за това. Благодаря ти. Не е фатално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 17, 2009 Report Share Публикувано Март 17, 2009 Въпросните файлове се намират в \Documents and Settings\\Application Data\Hamachi. За жалост не знам точно как работи мрежата на Hamachi и затова не знам дали винаги ще проработва, защото допускам, че е възможно даденият IP адрес да се окаже зает. Това е само предположение разбира се, не ползвам Hamachi и не знам точно как е устроена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Март 19, 2009 Report Share Публикувано Март 19, 2009 Благодаря за бързия отговор. А по отношение на програмите за отдалечена администрация коя е за предпочитане. Аз лично използвам Ultra VNC , но има и други подобни. Коя ще ми препоръчате. И има ли нещо в настройките ,което би могло да повиши сигурността на връзката и риска от атаки.Личното ми мнение за сигурност при такива програми е - TeamViewer ( http://www.softvisia.com/download.php?view.1053 ) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozzy Публикувано Май 18, 2009 Author Report Share Публикувано Май 18, 2009 Някой може ли да каже все пак коя от програмите за отдалечен достъп е по-надеждна от към хакерски атаки и вируси? Teamviewer e добра програма наистина но доколко е подсигурена... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Май 19, 2009 Report Share Публикувано Май 19, 2009 Като цяло считам TeamViewer за по-сигурна програма от VNC базираните такива. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
GAMENCHE Публикувано Май 19, 2009 Report Share Публикувано Май 19, 2009 Аз си ползвам:TeamViewer и Remote Administrator. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост