Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте. Свалих си един архив "Uxpathcer", който ти дава възможността да променяш външния облик на Уиндоуса. Та.. Сега си търся някакви теми. Не искам да ползвам програми като "Windows Blinds", "Style XP" и други такива.. Не съм ползвал честно казано, но са ми казвали, че в повечето случаи много скапвали Уиндоуса, което не е кой знае какъв проблем, ама си е занимавка да се преинсталира на ново.

Та, кажете къде мога да си сваля теми за Уиндоуса, които да мога да ползвам без да се налага да работя с някоя от изброените по-горе програми (WB, Style XP). Мерси предварително! :)

П.П: Преди време пак бях ползвал този UXPatcher, след кеото си свалих тема от DeviantArt и нямах никакви проблеми с темата която си бях свалил. Но сега за жалост, не мога да си спомня къде точно се намираха този вид теми за Уиндоус в ДевиантАрт... До сега го рових сайта и попадах на теми, които искат или WindowsBlinds или StyleXP.. :?

Сподели другаде

Аз лично си ползвам на tune up utilities styler-a.За теми,икони,boot screen,logon screen.На мен ми харесват някой комбинации.

Не препоръчвам на никого да ползва подобни програми!!!

Избягвайте използването на шарени оптимизиращи програми

Лидерите в тази категория са System Mechanic и TuneUp Utilities. Това са програми, които правят пари от вятъра. Имат етикетчета с едни хубави ценички, а всъщност ползата от тях крайно съмнителна. Да не кажа, че дори вредят. Имат какви ли не инструменти за почистване, триене, оптимизиране и ускоряване вградени в тях, но всъщност нищо не е уникално. Всичко, което те правят, може да се постигне с безплатни и малки инструменти, а в много от случаите и с вградени в Windows програми. Също така повечето (да не кажа всички) настройки за оптимизация/ускорение можете да си въведете ръчно, има най-различни .reg файлчета из интернет, които правят точно това. На практика авторите на тези програми (и подобните им) просто са събрали на едно място най-различни настройки (които могат да се намерят безплатно на много места), направили са шарени интерфейси за прилагането им и за други инструментчета, които ги има безплатно из интернет или вградени в операционната система, измислили са гръмки и преувеличени имена и описания и са написали едни такива хубавки цифрички на етикетчето с ценичка. Да си скапе човек компютъра от неправилно прилагане на намерени настройки в интернет или от невнимание е едно, но да си го скапе и да си плати за това, е, това вече е идиотизъм.

Просто не само всичко може да се направи безплатно, но и далеч не всичко е полезно, както се мъчат да ни убедят авторите на подобни програми.

Избягвайте да инсталирате програми, които сменят облика на операционната система

Програми за целта има не една или две, но основните са Windows Blinds, StyleXP и "любимата" ми Vista Transformation Pack. Да, деца и не дотам деца, зная, че Vista изглежда готяно, но това са програми, които в най-добрия случай само ще забавят системата ви. В най-лошия,... ами,... как ви звучи преинсталация на Windows? Не ме разбирайте погрешно. Инсталацията на подобни програми не ви гарантира съсипване на операционната система, но е възможно да доведат до това. Проблемът им е, че бърникат доста надълбоко и са написани малко през пръсти, заменят важни файлове, които после нямат навика да възстановяват, и става една хубава каша. Освен това и не винаги се премахват както трябва и оставят след себе си бъркотия. Безспорен лидер в това отношение е Vista Transformation Pack. Това изчадие на ада е малко като брака - казвате "да" и после си мислите "Боже, какво направих!". Къснооооо.

Ако наистина цените стабилната и надеждна работа на компютъра си, не дърпайте дявола за опашката и не инсталирайте такива глупости на компютъра си. Ако толкова много искате да смените облика на Windows XP, просто му сменете темата. За целта използвайте Universal UXTheme Patcher, който ще "хакне" uxtheme.dll и ще позволи да използвате и неоригинални майкрософтски теми. След това просто си намирате такива и си ги поставяте в папка \WINDOWS\Resources\Themes в тяхна си папка с име на файла-тема. След това ще се появят страницата Appearance (Облик) на Display Properties (Свойства на Дисплей) (десен клик върху десктопа -> Properties (Свойства). Ето шотче за илюстрация.

-Цитатите са от тази тема:

Ръководство: поддръжка на (предимно) Windows XP, съвети и предложения; разбулване на митове

п.с.Вече има доста опарили се от такива програми!!! :computer:

Сподели другаде

Aха.Ясно.Само да те питам ти ползвал ли си тази функция на програмата?И ако си,как точно ти навреди на системата.И моля без общи от рода ''тя скапва,не работи,поврежда,така чух ,казаха''.Ако може да ми дадеш конкретен отговор,защото аз съм слагал около 50-60 пъти теми,logon screen,boot screen,иконки и нямам ядове.Та ако може да ми кажеш,какво точно скапва тази функция за да се предпазя ще съм ти благодарен,защото чакам от 1 година нещо да ми скапе,пускам я по 2-3 пъти на ден и не мога и не мога нищо да повредя с нея,колкото и да се опитвам.
Сподели другаде

Да попитам, свалих си една тема от сайта. Но на скрийншот-а, който е даден, се вижда, че променя и облика на старт менюто. А при мен старт менюто не се промени, в смисъл, стана някакво подобно на това на Windows 98.. :?
Сподели другаде

Свалих това - http://www.vistagroom.com/show_theme.php?tid=30

След като го свалих и го разархивирах имаше само 1 *.exe файл. Инсталирах го и темата се сложи. Всичко си върви перфектно и за сега проблеми нямам, но на снимката е дадено, че облика на стар менюто се сменя, а при мен не иска да се смени.. :?

Сподели другаде

Уточнение: файлът е с разширение .msi. :)

Тествах темата при мен и Start менюто се смени и изглеждаше като на показаното на сайта. При теб остана със син цвят като оригиналната на Windows?

Сподели другаде

• 1 year later...
Здравейте! Аз бих искал да попитам, как мога да си направя моя собствена тема за Welcome/Logon screen-а? Понеже искам да сложа точно определена снимка, която да е в .jpg или .bmp формат. Например сега ползвам TuneUp Utilities с готови Welcome/Logon screen теми, които са в .tls формат. Та, с коя програма мога да правя подобни теми, било то за TuneUp Utilities или за някоя друга подобна програма?
Сподели другаде