Belial Публикувано Март 8, 2009 Report Share Публикувано Март 8, 2009 Проблема е следния - точно след screen saver-а, когато монитора трябва да се изключи, той (монитора) се включва, без да съм пипал мишка или клавиатура ?! На какво може да се дължи проблема ? Единственото което съм направил, е да изключа хибернацията, това дали има някаква връзка ? Иначе настройките са следните: http://picbg.net/u/17084/10810/286620.png http://picbg.net/u/17084/10810/286621.png http://picbg.net/u/17084/10810/286622.png Ако някой е имал подобен проблем, моля да помогне. Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sprint-Debugger Публикувано Март 8, 2009 Report Share Публикувано Март 8, 2009 Кажи всички устройства, които имаш вързани към компютъра. При мен например инфраред-а ми не позволява stand by . Друго, което съм забелязъл: мишката ми е лазерна, бюрото ми е дървено (лакирано, старичко ) и по някой път курсора сам се движи по екрана, ако лазера попадне в някоя "мини дупчица" на бюрото (което предизвиква активност на компютъра и невъзможност за скрийсейвър или изкл. на монитора) . Така, че сподели какви устройства имаш, "заподозряни" от теб програми и от кога е започнал този проблем, за да знаят и другите, които е по-вероятно да ти помогнат, защото аз се изчерпвам до тук. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Март 8, 2009 Author Report Share Публикувано Март 8, 2009 Ами не знам, "подозирам" G9 с пад Mantis Speed, или по-скоро SetPoint-a, понеже четох за подобни проблеми, ама там мишките бяха безжични. Не съм забелязал мишката да 'движи' сама по екрана, ама знам ли .... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 8, 2009 Report Share Публикувано Март 8, 2009 Ако скрийнсейвърът не е прекъсван, а проблемът се появява след него, когато системата трябва да изключи монитора, то значи не е от движещ се курсор или нещо такова. По-скоро е проблем с драйверите на дъното или видео картата.Ако беше от мишката например, все някога трябва и самият скрийнсейвър да бъде прекъснат, а това не се случва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Март 8, 2009 Report Share Публикувано Март 8, 2009 Ами не знам, "подозирам" G9 с пад Mantis Speed, или по-скоро SetPoint-a, понеже четох за подобни проблеми, ама там мишките бяха безжични. Не съм забелязал мишката да 'движи' сама по екрана, ама знам ли ....Насочи подозренията си в друга посока.WMP11,IE7 ако си инсталирал допълнително.Особено IE7 като ъпдейт.Имах подобен проблем и мисля,че беше от тях Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Март 8, 2009 Author Report Share Публикувано Март 8, 2009 Ако скрийнсейвърът не е прекъсван, а проблемът се появява след него, когато системата трябва да изключи монитора, то значи не е от движещ се курсор или нещо такова. По-скоро е проблем с драйверите на дъното или видео картата.Ако беше от мишката например, все някога трябва и самият скрийнсейвър да бъде прекъснат, а това не се случва. Значи ако смяня, драйверите има шанс да се оправи ? Само какво имаш в предвид под драйвери за дъното ? Насочи подозренията си в друга посока.WMP11,IE7 ако си инсталирал допълнително.Особено IE7 като ъпдейт.Имах подобен проблем и мисля,че беше от тях Не съм ъпдейтвал нито WMP11 нито IE7, но има шанс да е станало автоматично, в такъв случай какво да правя ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 8, 2009 Report Share Публикувано Март 8, 2009 Само какво имаш в предвид под драйвери за дъното ?Ами,... имам предвид драйвери за дъното. Не знам колко по-ясно да го обясня. Дъното също има нужда от драйвери, както и видео карти, звукови карти, мрежови карти, web камери, принтери и т.н. и т.н.Дъната си имат дискове към тях, на които обикновено има конкретна версия, която обаче в повечето случаи е старичка и е добре да се инсталират по-нови. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Март 8, 2009 Report Share Публикувано Март 8, 2009 Значи ако смяня, драйверите има шанс да се оправи ? Само какво имаш в предвид под драйвери за дъното ? Не съм ъпдейтвал нито WMP11 нито IE7, но има шанс да е станало автоматично, в такъв случай какво да правя ?като за начало разбери с коя версия си на internet explorer. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Март 8, 2009 Author Report Share Публикувано Март 8, 2009 Eто: http://picbg.net/u/17084/10810/286855.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Март 8, 2009 Report Share Публикувано Март 8, 2009 След като преинсталирах последния път windows с интегриран ie7 и wmp11(малко пипнат),започнах да качвам програмите една по една и да наблюдавам кога ще се появи проблема.Накрая стана така,че всички програми от преди това бяха качени и проблема не се появяваше.Останаха wmp11 и ie7,които пък ги имам с уина и няма нужда да качвам пак допълнително.Предния ми уин беше чист.И затова се наложи да ги качвам тогава.Та все си мисля,че от това беше проблема при мен.Няма какво друго да е било.Всички програми са същите.Драйвъри също.Та изследвай.Аз лично преинсталирах 2 пъти за 1 седмица.Много досаден проблем,тъй като писах и в други форуми и никой не излезе с точен отговор.Успех. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Март 9, 2009 Author Report Share Публикувано Март 9, 2009 Мда, обаче като преинсталирането по-принцип хич не ми е ясно...Проблема ще е в някоя настройка или нещо елементарно, ама какво ?@Night_Raven, пропуснал съм мнението, обаче понеже компа е НР, нямам диск с драйвери. Има ли начин от нета, да се намерят по нови ? Модела на дъното е 09CCh, каквото и да означава това ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 9, 2009 Report Share Публикувано Март 9, 2009 Можеш да опиташ сайта на HP. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Март 9, 2009 Report Share Публикувано Март 9, 2009 Мда, обаче като преинсталирането по-принцип хич не ми е ясно...Проблема ще е в някоя настройка или нещо елементарно, ама какво ?@Night_Raven, пропуснал съм мнението, обаче понеже компа е НР, нямам диск с драйвери. Има ли начин от нета, да се намерят по нови ? Модела на дъното е 09CCh, каквото и да означава това ?Изтегли driver max.Програмката ще ти покаже всички актуални драйвъри и от къде да ги дръпнеш.Супер лесно е.Гледай да теглиш само официалните без бетите,въпреки,че аз и бета версии съм слагал като я ползвах и е нямало проблем.Успех.hp.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Март 10, 2009 Author Report Share Публикувано Март 10, 2009 Eбе като за ламер е огън...p.s. Ще пробвам с driver max... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Belial Публикувано Март 31, 2009 Author Report Share Публикувано Март 31, 2009 Не че има значение, ама проблема се оказа в SetPoint-a, софтуера на G9... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост