Jump to content

Икона на звука

marcelo

Препоръчан пост

За коя от всичките версии на Microsoft Windows става въпрос?

В коя точно част от лентата на задачите трябва да се постави иконата - лентата за бързо стартиране (Quick Launch), лентата на отворените приложения, системната област (System Tray), нещо друго (потребителска лента, например)?

Сподели другаде

Отваряш Winamp, натискаш ctrl+p, илиза прозорез (Winamp Prefernces). В лявата му част избираш първата опция General Prefernces, а в дясната търсиш System tray и й слагаш отметка, след което даваш close долу вляво.
Сподели другаде

В Control Panel има настройка за това - Sounds and Audio Devices -> Volume -> Place volume icon in the taskbar.

Ясно но ми казва че програмата за управление на силата на звука не е инсталирана ! Аз нямам инсталационен диск на уиндоудса които ми е на компа и затова питам има ли друг вариант?Пробвах с друг уиндоус XP без успех .

Сподели другаде

Това е надписа които ми показва като се опитам да сложа отметка за поставяне на иконата

Драивърите според мен са добре нямам никакви проблеми със звука

post-4677-1236468336_thumb.jpg

post-4677-1236468389_thumb.jpg

Сподели другаде

Поставете компактдиска с Windows XP в CD-ROM или DVD-ROM устройството на компютъра. Натиснете и задръжте клавиша SHIFT при поставянето на компактдиска, за да избегнете задействането на функцията за автоматично стартиране.

Щракнете върху Start ("Старт") и изберете Run ("Изпълни").

В полето Open ("Отвори") въведете cmd и щракнете върху OK.

Въведете следните редове в командния ред, натискайки ENTER в края на всеки ред, като CD-ROM устройство е буквата на устройство, съответстваща на CD-ROM или DVD-ROM устройството, съдържащо компактдиска с Windows XP CD-ROM, а системна_папка е пътят и наименованието на папката, в която се намират системните файлове на Windows (обикновено C:\Windows):

CD-ROM устройство:

cd i386

expand sndvol32.ex_ системна_папка\system32\sndvol32.exe

Забележете, че в тази команда има шпация между "ex_" и "системна_папка".

Например ако CD-ROM устройството на компютъра е устройство E, а папката, съдържаща системните файлове на Windows, е C:\Windows, въведете следните редове в командния ред (натискайки ENTER в края на всеки ред):

e:

cd i386

expand sndvol32.ex_ c:\windows\system32\sndvol32.exe

Въведете exit, за да затворите командния ред.

Проверете дали можете да стартирате Volume Control ("Сила на звука") и дали иконата за силата на звука се показва в областта за уведомяване (ако сте избрали тази опция).

Информацията е от www.microsoft.com

Сподели другаде

Опитай това, което е написал Serj - би трябвало да реши проблема.

Проблема е че в този CD-ROM няма какво да поставя :)

По принцип ме бърка че трябва да ходя постоянно до контролния панел и от там да

регулирам звука ,но ще го преживея :)

Сподели другаде