liver Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Не знам защо мислиш че браузера е доста нестабилен. Ако беше така едва ли щеше да бъде толкова използван. Причини да използвам този браузер има повече от една, но най-главната е че само той позволява да бъде настроен така както на мен ми е най-удобно. Със здравеАз не искам да ангажирам никого с моето мнение,всеки си има право на избор,само споделям моето.Мозилата не крашва само когато не я ползвам.На ден 2-3 краша за нищо ги няма.А да преинсталирам уин азаради нея няма да стане.Пак казвам на няколко чисти инсталаци съм я пробвал всяка една от версии 3.0. нагоре и все така.Явно има някаква несъвместимост с някои мои програми,но нямам намерение да разбера с коя,губене на време е.При положение,че другите браузъри нямат претенции към софтуеъра на компа ми.Малко ми наподобява на касперски,който преди време пробвах на компа си и веднага след инсталирането му ,започна да ми изкарва вируси tune up utilities и spyware doctor и да откача.Въобще не чаках.Направо в recicle bin.Не харесвам претенциозни програми.А единствените версии на мозила,които са стабилна при мен са бетите на 3.1....shiretoko и 2.0 версиите.Мисля,че е популярен браузър,защото е лесен за употреба,максимално интуитивен,лесен и удобен като настройки,изчистен и същевременно има много шарени добавки(коя е полезна и коя не не мога да твърдя),които не ползвам и това грабва.Както и да е.Поздрави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 ОК. Относно добавките мисля, че те по-скоро отблъскват първоначално потребителя поради това, че не знае кои точно биха му били полезни. По-лесно е да инсталираш друг браузер с всичко необходимо вътре.Относно забиванията мога да кажа, че за около две години съм имал 3-4 забивания, всички със старата версия "2" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 ОК. Относно добавките мисля, че те по-скоро отблъскват първоначално потребителя поради това, че не знае кои точно биха му били полезни. По-лесно е да инсталираш друг браузер с всичко необходимо вътре.Относно забиванията мога да кажа, че за около две години съм имал 3-4 забивания, всички със старата версия "2"С 2-ката?Да и аз.Shiretoko-то докато го ползвах няколко месеца не видях и един краш.Как става този филм алфа и бета версии да са стабилни при мен не знам.Но с 3.0 версиите как е при теб?Честно ли нямаш проблеми с крашване?Защото на мен ми омръзна да пускам memtest-ове по над 12 часа за да тествам паметта да не би да е от това.А то не е естествено.Над 2000% 2 копия по 800мб. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Не знам защо мислиш че браузера е доста нестабилен. Ако беше така едва ли щеше да бъде толкова използван.Не ползвам Firefox въобще, а съм се привързал към Opera, но от това, което съм срещал като оплаквания през практиката ми е, че като цяло Firefox е сравнително стабилен браузър под XP във всичките му версии. Под Vista обаче съм срещал доста повече оплаквания от версия 3.Основната му нестабилност по мои впечатления идва най-вече заради разширенията, които могат да са доста пагубни за браузъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Честно ли нямаш проблеми с крашване? Абсолютно. От трета версия насам нито един сериозен проблем.OS - XP SP2ram - 1024това са ми добавките Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Аз съм само с тази:http://i42.tinypic.com/2epn1qc.png И до сега нямам проблеми от както съм с версия 3.0.6 - и след ъпдейт 3.0.7!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 12, 2009 Report Share Публикувано Март 12, 2009 Не знам за вас,но аз вече окончателно махнах MOZILLA.Първо е доста нестабилен и не само мое мнение е това,а и на доста потребители.Гълта много повече рам от опера дори и от IE,който толкова много критикуват.Често крашва.Някой казват заради неправилна инсталация.Е,добре,но какво има в това да се натисне NEXT,NEXT,NEXT,FINISH.А по въпроса за флаш плеъра,че причинявал проблемите или остатъци от предишна инсталация на браузъра не съм много съгласен.И с премахнати всички папки и на чиста инсталация на windows и без добавки си е л**** този браузър.А и тези добавки нали са затова ,да се ползватЗащо ie-6\7\8beta и опера не крашват и не правят такива проблеми.Бил по-сигурен от IE.Kaкво помага това,ако влезеш в ''подходящия сайт''?Нищо.Някой да каже една обективна причина да ползва мозила,освен навикаПовечето проблеми идват от разширенията, които се инсталират към ФФ. Оттам идва и допълнителното натоварване я на процесор, я на памет, но в същото време не мога да отрека и по-високите му ресурси, които заема, както и това че от доста време стои на старите лаври още от времето на 0.8 - 1.0.А това, което го прави по-сигурен от IE е activeX, нещо с което MS се опитват да се справят от доста време. IЕ8 е добър пример в това отношение, но има още път да извърви. Проблема е че при останалите като прекъсне връзката по време на зареждането и се натисне повтори опита (понякога от втория или третия път - зависи кога ще тръгне интернета) се свързва със страницата ,до като при IE се получава все едно е замръзнал колкото и време да си чакам да зареди повторно не зарежда ,трябва да го затворя (като по някога не иска или се затвори сам като изпише Don't Send) и след това да го отворя за да мога да сърфирам -това беше и причината да инсталирам IE7 ,но и при него се получава само че по рядко - в смисъл при IE6 за деня по 5-6 пъти ,а при IE7 през ден - два!!! Много е проблемна връзката с това прекъсване (въпреки че си свързан интернет няма),за това ползвам Opera,Mozilla и Google Chrome , а IE7 изобщо не го използвам сега!!! п.с.Тествах компа при един приятел със БТК-ADSL Wi-Fi - 12Mbit/s и тези проблеми ги няма!!! А и как ви се струва при 10Mbit/s да се отваря станица във форума по няколко минути!!! Я сложи едни OpenDNS и кажи как се отварят сайтовете... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 12, 2009 Report Share Публикувано Март 12, 2009 Я сложи едни OpenDNS и кажи как се отварят сайтовете... За това ли говориш???(Ето шот как е при мен):http://i44.tinypic.com/2ni2ura.jpg п.с.Както вече споменах по горе нямам реално IP и съм на широколентова връзка (преди беше комутируема), а локалната мрежа ми е ограничена/или липсва http://i39.tinypic.com/21ju0dl.jpgДруго което забелязах - при всичките браузъри RSS никога не е активно??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост