CNews Публикувано Март 7, 2009 Report Share Публикувано Март 7, 2009 ПОлзвам Mozilla Firefox 3.0.7 и ми е интрересно защо от известно време като натисна някои таб да го затворя и то не го затваря ами му трябват 3-4 сек. докато го затвори.ПИОняког апо-дълго време,а в редки слчуаи пък изобщо не ще да затвори таба.Благодаря много. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 7, 2009 Report Share Публикувано Март 7, 2009 Не ползвам Firefox, но мога да предположа, че може да се дължи на недобра инсталация или на някое разширение.В първия случай можеш да опиташ да деинсталираш Firefox, да изтриеш папките Mozilla в:C:\Documents and Settings\\Application DataиC:\Documents and Settings\\Local Settings\Application Dataи след това да инсталираш отново браузъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 7, 2009 Report Share Публикувано Март 7, 2009 Има и още нещо за ускоряване на работата на Мозила - виж тези настройки:Настройки на Mozilla Firefox В полето за адреса пишете : about:config Намирате и променяте следните настройки: - network.http.pipelining -променяте го на true - network.http.proxy.pipelining -променяте го на true - network.http.pipelining.maxrequests -променяте го на 30 Добавяте следния параметър като: - щраквате с десния бутон някъде всъщия прозорец - от менюто избирате "new/Integer"(нов - цало число)за име на параметъра въвеждате nglayout.initialpaint.delay - за стойност 0. Може да се види и на това клипче:http://www.vbox7.com/play:3d2b00c7 Успех ,но първо направи това което те е посъветвал Night_Raven !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Март 7, 2009 Report Share Публикувано Март 7, 2009 Така караш браузъра да тормози сървъра и да му праща по няколко пъти повече заявки. Също така докато зареди сайта можеш да видиш как също процесора ти е над 70% натоварен. Е, вярно може да зареди сайта 1 секунда по-бързо. Но това ли е най-важното ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 8, 2009 Report Share Публикувано Март 8, 2009 Така караш браузъра да тормози сървъра и да му праща по няколко пъти повече заявки. Също така докато зареди сайта можеш да видиш как също процесора ти е над 70% натоварен. Е, вярно може да зареди сайта 1 секунда по-бързо. Но това ли е най-важното ? Това никак не е вярно за бързината на браузъра ( може и да изпраща повече заявки ) което на теория би трябвало да го забавя ,но на практика става почти толкова бърз колкото е Opera - тествал съм със и без тези настройки на много компютри и от опит казвам че със тях е доста по бърз.А и процесора при мен не се натоварва повече от 15 - 20%!!! п.с.И никак не е по бърз с една секунда - ако ми е отварял накой сайт за около 15 секунди сега го отваря почти мигновено (казвам почти защото това го прави само Opera) - все пак при 10Mbit/s скорост би трябвало със всички браузъри да е така ,на при Mozilla ако не се направят тези настройки си е доста бавен браузър !!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Не знам за вас,но аз вече окончателно махнах MOZILLA.Първо е доста нестабилен и не само мое мнение е това,а и на доста потребители.Гълта много повече рам от опера дори и от IE,който толкова много критикуват.Често крашва.Някой казват заради неправилна инсталация.Е,добре,но какво има в това да се натисне NEXT,NEXT,NEXT,FINISH.А по въпроса за флаш плеъра,че причинявал проблемите или остатъци от предишна инсталация на браузъра не съм много съгласен.И с премахнати всички папки и на чиста инсталация на windows и без добавки си е л**** този браузър.А и тези добавки нали са затова ,да се ползватЗащо ie-6\7\8beta и опера не крашват и не правят такива проблеми.Бил по-сигурен от IE.Kaкво помага това,ако влезеш в ''подходящия сайт''?Нищо.Някой да каже една обективна причина да ползва мозила,освен навика Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Странно от къде я взе тази информация???Защо ie-6\7\8beta и опера не крашват и не правят такива проблемиЯвно не четеш - дори и в този форум има написани теми с проблеми свързани с IE-6;7;8Beta и Opera!!!А колкото до сигурноста - всеки браузър си има своята реклама ,но по важно е на практика кой се е доказал като най сигурен!!! Няма да казвам определен браузър защото всеки може сам да прецени от опит за себе си - а другите дали ще се съгласят с мнението му е отделен въпрос -понеже всеки решава сам за себе си какво и как да използва!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Странно от къде я взе тази информация???Явно не четеш - дори и в този форум има написани теми с проблеми свързани с IE-6;7;8Beta и Opera!!!А колкото до сигурноста - всеки браузър си има своята реклама ,но по важно е на практика кой се е доказал като най сигурен!!! Няма да казвам определен браузър защото всеки може сам да прецени от опит за себе си - а другите дали ще се съгласят с мнението му е отделен въпрос -понеже всеки решава сам за себе си какво и как да използва!!! Там е работата,че аз не се повлиявам кой какво ползва и какви проблеми има с браузърите и програмите.Това не е причина да се откажа или приема нещо.Аз гледам какво се получава при мен.А то е ,че ie и opera са по-стабилни,и не вземат толкова рам.Отделно при сканиране със spyware doctor и пусната мозила системата ми увисва понякога,а при другите браузъри го няма това.Сигурно ще кажеш че програмата е виновна.Сменял съм по 5-6 пъти версии на IE на ден и не помня да е правил проблем.Не мога да се сетя кога за последно съм виждал краш на IE.И я пусни 5 подпрозореца на мозила и гледай как яде като ламя.Пусни и на другите браузъри да видиш разликите.Само виж в някой форуми темата ''проблеми с mozilla'' по колко страници е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Според мен е нормално да има много проблеми, като се ползва от много хора. Пък то перфектна програма няма. Аз все още си мисля, да си остана с него докато Google Chrome си стабилизират още малко браузърчето. Доста добро е откъм ресурси и интерфейс. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Да Google Chrome си е доста добър браузър ,но за сега забелязвам една разлика:При сърфиране за около 10-15 минути в C: Диск / свойства / почистване ми показва около 8-12 МВ временни интернет файлове,при другите браузъри за същото време във същия сайт само около 15-20 КВ !!!Ако liver е свързан към моя интернет доставчик би се отказал да ползва IE-без значение на версията - за това мисля в скоро време да се прехвърля към БТК - за жалост интернет доставчика ми нехае за този и други проблеми свързани със скороста ,стабилноста на връзката - например: Днес и през IE,Opera,Mozilla и Google Chrome въпреки,че ми показва,че имам интернет не се отваряше нито един сайт с изключение на сайта на доставчика ми !!!За това се радвайте,че нямате такъв доставчик на интернет!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Ако liver е свързан към моя интернет доставчик би се отказал да ползва IE-без значение на версиятаБи ли уточнил защо? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Би ли уточнил защо? Разбира се - първо връзката е широколентова,второ никой от свързаните към този доставчик няма реално IP ,трето дори и да се свържеш към връзката с име и парола не винаги работи интернет връзката към останалите сайтове ,а се отваря само сайта на интернет доставчика,и четвърто при условие че се заплаща за 10Mbit/s , а се получава между 512Kbit/s и 1Mbit/s (в повочето време е 512Kbit/s) ,а дори се е случвало например като отворя форума и след това някоя тема въпреки че при отварянето на форума е безпроблемно , то в един миг чакаш доста време (понякога дори и не се отваря ,а изписва прекъсната връзка по време на зареждането) и това не е винаги само по някога (когато долу до часовника компютърчетата не светят или свети само едното) - в такъв случай рестартирам връзката и до като не светнат и двете не се отваря нито един сайт ,а само сайта на доставчика ми - за което мислех че се отваря в офлайн режим ,но след като се сваля музика ,филми или нещо друго ,значи по някакъв начин доставчика ми ограничава достъпа или има проблем за който нехае!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Отново не разбрах какво общо има това с IE и въобще ползвания браузър. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
petiowolf Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Не знам за вас,но аз вече окончателно махнах MOZILLA.Първо е доста нестабилен и не само мое мнение е това,а и на доста потребители.Гълта много повече рам ......Не знам защо мислиш че браузера е доста нестабилен. Ако беше така едва ли щеше да бъде толкова използван. Нищо.Някой да каже една обективна причина да ползва мозила,освен навикаПричини да използвам този браузер има повече от една, но най-главната е че само той позволява да бъде настроен така както на мен ми е най-удобно. Със здраве Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Отново не разбрах какво общо има това с IE и въобще ползвания браузър. Проблема е че при останалите като прекъсне връзката по време на зареждането и се натисне повтори опита (понякога от втория или третия път - зависи кога ще тръгне интернета) се свързва със страницата ,до като при IE се получава все едно е замръзнал колкото и време да си чакам да зареди повторно не зарежда ,трябва да го затворя (като по някога не иска или се затвори сам като изпише Don't Send) и след това да го отворя за да мога да сърфирам -това беше и причината да инсталирам IE7 ,но и при него се получава само че по рядко - в смисъл при IE6 за деня по 5-6 пъти ,а при IE7 през ден - два!!! Много е проблемна връзката с това прекъсване (въпреки че си свързан интернет няма),за това ползвам Opera,Mozilla и Google Chrome , а IE7 изобщо не го използвам сега!!! п.с.Тествах компа при един приятел със БТК-ADSL Wi-Fi - 12Mbit/s и тези проблеми ги няма!!! А и как ви се струва при 10Mbit/s да се отваря станица във форума по няколко минути!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост