Romantik Публикувано Март 7, 2009 Report Share Публикувано Март 7, 2009 Преди няколко дена преинсталирах компютъра защото забиваше. След пре инсталация в един момент докато инсталирам драйверите почна да ми казва че няма място (low disk space) . После намерих ваште теми тука и реших че мойете да ми помогнете. После отворих скритите фаилове и папки My Computer -> Tools -> Folde Options -> View -> Show hidden files and folders(слагаш отметка) и Hide protected operating system files . После забелязах тези файлове и не мога да ги премахна C:\pagefile - 1.87GB - непознат файл C:\hiberfil - 1.24GB - непознат файл (system file) Ако някой може да помогне да пише тука Logfile of HijackThis v1.99.1Scan saved at 3:23:26 AM, on 3/7/2009Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes:C:\WINDOWS\System32\smss.exeC:\WINDOWS\system32\winlogon.exeC:\WINDOWS\system32\services.exeC:\WINDOWS\system32\lsass.exeC:\WINDOWS\system32\svchost.exeC:\WINDOWS\System32\svchost.exeC:\WINDOWS\Explorer.EXEC:\WINDOWS\system32\spoolsv.exeC:\WINDOWS\system32\rundll32.exeC:\Program Files\Messenger\msmsgs.exeC:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exeC:\WINDOWS\system32\wscntfy.exeC:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exeC:\WINDOWS\Datecs\Flex2K.exeE:\Downloads\alabala.exe O2 - BHO: Skype add-on (mastermind) - {22BF413B-C6D2-4d91-82A9-A0F997BA588C} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dllO4 - HKLM\..\Run: [bluetoothAuthenticationAgent] rundll32.exe bthprops.cpl,,BluetoothAuthenticationAgentO4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /backgroundO4 - Global Startup: FlexType 2K.lnk = C:\WINDOWS\Datecs\Flex2K.exeO9 - Extra button: Skype - {77BF5300-1474-4EC7-9980-D32B190E9B07} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dllO9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exeO9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exeO18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 7, 2009 Report Share Публикувано Март 7, 2009 Виж това:не чистете C:\WINDOWS\prefetch и не забранявайте pagefile-aМожеш да прочетеш цялата статия написана от Night_Raven:ТукЗабележка: pagefile-ът в Windows се нарича виртуална памет, което не е особено точно. На практика през очите на дадена програма ВСИЧКО е виртуална памет. Програмите не правят разлика между оперативна памет и pagefile. Pagefile-ът на практика е разширение на физическата (оперативната памет). Защо от Microsoft са решили да го кръстят точно "виртуална памет", при положение, че е объркващо, е тема на друг разговор. Така че не бъркайте истинската виртуална памет с pagefile-а, на който му е лепнато това име.А за другия файл виж Тук Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Март 7, 2009 Report Share Публикувано Март 7, 2009 От тези шотове, дето си пуснал не виждам някаква идея. Ако не е тайна, колко място си заделил на С: диска, та не ти достига място ??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Romantik Публикувано Март 7, 2009 Author Report Share Публикувано Март 7, 2009 момчета не ми стигат само мнения кажете какво точно да направя и какви са тези шотове (изиснявайте) аз сам изяснил докрай темата .Преди да пре инсталирам компютъра бях сложил daemon tools дали не е от него . Ако е от него кайете точно како да направя или дайте снимки да видим . Serj питаш ме много тъп (с извинение ) въпрос 5 ГБ повече за ХР не вярвам да трябва и досега на много компютри за ХР слагал сам по 5,10,15 наи много 30 . От 5 години на сам ползвам 5 и толкова ще си останат . Аз нямам проблем с това а с заемащите място файлове . Serj извинявай ама не сам пък излязал от пещерата и аз знам кое как стой . Ако знаеш поне напиши как да си реша проблема . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Romantik Публикувано Март 7, 2009 Author Report Share Публикувано Март 7, 2009 момчета не ми стигат само мнения кажете какво точно да направя и какви са тези шотове (изиснявайте) аз сам изяснил докрай темата .Преди да пре инсталирам компютъра бях сложил daemon tools дали не е от него . Ако е от него кайете точно како да направя или дайте снимки да видим . Serj питаш ме много тъп (с извинение ) въпрос 5 ГБ повече за ХР не вярвам да трябва и досега на много компютри за ХР слагал сам по 5,10,15 наи много 30 . От 5 години на сам ползвам 5 и толкова ще си останат . Аз нямам проблем с това а с заемащите място файлове . Serj извинявай ама не сам пък излязал от пещерата и аз знам кое как стой . Ако знаеш поне напиши как да си реша проблема .07.03.09.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Март 7, 2009 Report Share Публикувано Март 7, 2009 Изобщо не съм имал на идея да си мисля, че си излязъл от пещерата и си нямаш на идея кое как е !5 GB са ненормално малко място за Windows XP, при положение че Swap файла ти е доста голям, хибернацията ти е включена и точката на възстановяване също работи. Виж сега колко ти е свободното пространство и след това пак ще проверим за да видим дали има нужния ефект. Дай на иконката "My computer" десен бутон и меню Properties ( Свойства ) Изключи System Restore ! След това от същия прозорец иди на Advanced==>>Performance Settings==>>Advanced==>>Virtual Memory Change. Направи си ръчно виртуалната памет примерно 700MB ( и в двете полета въведи едно и също число )След това на празно поле на десктопа, десен бутон и Properties=>Screen Saver=>Power=>Hibernate и махни отметката, потвърждавай с ОК и виж дали ти се е появило свободно мястоЕто ти и шотове Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 7, 2009 Report Share Публикувано Март 7, 2009 момчета не ми стигат само мнения кажете какво точно да направя и какви са тези шотове (изиснявайте) аз сам изяснил докрай темата .Преди да пре инсталирам компютъра бях сложил daemon tools дали не е от него . Ако е от него кайете точно како да направя или дайте снимки да видим . Serj питаш ме много тъп (с извинение ) въпрос 5 ГБ повече за ХР не вярвам да трябва и досега на много компютри за ХР слагал сам по 5,10,15 наи много 30 . От 5 години на сам ползвам 5 и толкова ще си останат . Аз нямам проблем с това а с заемащите място файлове . Serj извинявай ама не сам пък излязал от пещерата и аз знам кое как стой . Ако знаеш поне напиши как да си реша проблема .Виждам, че не само не знаеш какво са pagefile.sys и hiberfil.sys, но и че ползваш FlexType. Това автоматично те причислява към потребителите, които не са особено наясно с нещата. Това автоматично пък прави тонът ти допълнително груб и нежелателен. Изключвам липсата на пунктуация и правопис.Въпросът на Serj не е тъп, а дори е напълно уместен. Особено след като така и не каза как точно си преинсталирал Windows - дали си форматирал дял С: или не си. 5GB са по принцип достатъчни за Windows XP, но само ако се спрат/ограничат някои функции и не се инсталират много програми. Т.е. на ръба е.Та,... ако си преинсталирал БЕЗ форматиране, значи не си направил на практика нищо и оттам ти идват проблемите. Решение: преинсталирай с форматиране.Ако си преинсталирал с форматиране, можеш да ограничиш пространството, заделено за System Restore и да забраниш хибернацията като функция. Понеже "не си излязъл от пещерата" предполагам знаеш как да направиш това. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Callisto Публикувано Март 7, 2009 Report Share Публикувано Март 7, 2009 Виждам, че не само не знаеш какво са pagefile.sys и hiberfil.sys, но и че ползваш FlexType. Това автоматично те причислява към потребителите, които не са особено наясно с нещата. Това автоматично пък прави тонът ти допълнително груб и нежелателен. Изключвам липсата на пунктуация и правопис.Въпросът на Serj не е тъп, а дори е напълно уместен. Особено след като така и не каза как точно си преинсталирал Windows - дали си форматирал дял С: или не си. 5GB са по принцип достатъчни за Windows XP, но само ако се спрат/ограничат някои функции и не се инсталират много програми. Т.е. на ръба е.Та,... ако си преинсталирал БЕЗ форматиране, значи не си направил на практика нищо и оттам ти идват проблемите. Решение: преинсталирай с форматиране.Ако си преинсталирал с форматиране, можеш да ограничиш пространството, заделено за System Restore и да забраниш хибернацията като функция. Понеже "не си излязъл от пещерата" предполагам знаеш как да направиш това.Да много си прав...от това което прочетох,дори и да знам не бих никога му обяснила на момчето...направо ме отврати поведението my!p.с.и не се пише кайте а... кажете... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Romantik Публикувано Март 7, 2009 Author Report Share Публикувано Март 7, 2009 Night Raven ще ме извиняваш ама при толкова малко място и докато си искам да оправя компютъра използвах най бързия начин . Serj за тебе наистина много благодарности всичко си го обяснил толкова разбирателно виждам че си спец. по тези работи. Hibernate го премахнах и сега се появи свободно място, само ми остана pagefile.sys да го премахна.Сигурно като го пре инсталирам още веднъж ще се премахне.Night Raven за пунктуация и правопис. Като става въпрос за пунктуация аз докато се изучавах дори, не сам е слагал много пъти. за извинение ама пиша на кирилица . Мога и да те позванам, защото съм стар русенец. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 7, 2009 Report Share Публикувано Март 7, 2009 Това, че пишеш на кирилица, го казваш така, сякаш е нещо забележително и очакваш похвала за това. В интерес на истината е дори стандарт, защото и форумът е български, така че е повече от логично да се ползва кирилица. Правописът, граматиката и пунктуацията би трябвало също да са към стандарта и да не затрудняват никого, защото се очаква всеки българин да има някаква езикова култура. Все пак не само имаме училища, в които се изучава родният ни език (докато не станем турска провинция), но и се мислим за една от най-интелигентните нации (което за жалост е толкова далеч от истината, че е трудно да се опише с думи). Pagefile-ът не бива да се маха. Той е си е нужен файл на операционната система. В тази тема има повече информация за него, а и не само. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост