МакЛамер Публикувано Март 3, 2009 Report Share Публикувано Март 3, 2009 На Windows SP2 имам следното затруднение:Има няколко файла които са криптирани с десен бутон върху файла properties - advanced - encript content to secure data. Същевременно трябва да направя така че потребител с друг акаунт от моя да има достъп до тези файлове така както са криптирани. За целта отивам в интернет експлорър на content - sertificates - и виждам там текущия сертификат на моя акаунт срещу който пише че се използва за криптиране на файловете. Давам експорт за да го съхраня като файл и го експортирам с частния ключ като файл - накрая съветника ми казва че процеса е приключил успешно. Съответно влизам в акаунта на потребителя който трябва да има достъп и от интернет експлорър давам Import sertificate за да инсталирам този сертификат и дава че процеса е завършен успешно. Обаче когато се опитам да отворя криптирания файл от другия акаунт ми дава че няма достъп до файла. Някой може ли да ми помогне и да каже къде бъркам и как да го оправя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Skywalker Публикувано Март 4, 2009 Report Share Публикувано Март 4, 2009 Пробвай да добавиш права на другия потребител чрез Security на самия файл:http://ask-leo.com/images/file_security_settings.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
МакЛамер Публикувано Март 4, 2009 Author Report Share Публикувано Март 4, 2009 При мен няма такова меню Security.Защо така ? Доколкото виждам това трябва да излезе при десен бутон -Properties върху самия файл така ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 4, 2009 Report Share Публикувано Март 4, 2009 Отвори папка. Меню Tools -> Folder Options... -> View -> махни отметката на Use simple file sharing -> OK. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
МакЛамер Публикувано Март 4, 2009 Author Report Share Публикувано Март 4, 2009 Сега се появи това меню - и в него съществува потребителя който трябва да има достъп до файла но въпреки това от неговия акаунт файла не може да се отвори когато е криптиран дава надпис че няма достъп.Става въпрос за втория акаунт на картинатаhttp://prikachi.com/files/640885L.jpg Сега видях че всъщност потребитела който трябва да има достъп го няма в списъка(по горе съм се объркал) - как да го добавя там? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 4, 2009 Report Share Публикувано Март 4, 2009 В общи линии кликаш бутон Add и в полето пишеш акаунта на потребителя. Windows трябва да си го разпознае, ако си го написал правилно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
МакЛамер Публикувано Март 4, 2009 Author Report Share Публикувано Март 4, 2009 Добавих потребитела в менюто обаче пак не може да го отвори. Вероятно няма да стане по този начин . Мерси все пак за помоща. Чудя се въобще защо са го направили това криптиране след като нямаш възможност да си съхраниш ключа някъде -значи ако нещо стане с уиндоуса и казваш чао на файловете си. Че то е по-добре тогава да архивирам файла с парола - поне знам че винаги ще мога да го отворя ( лошото е че ще трябва да се въвежда паролата всеки път когато се използва) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост