ares85ares Публикувано Март 25, 2009 Report Share Публикувано Март 25, 2009 Здравейте!Моя приятелка си купи компютър. Вчера й инсталираха Windows XP SP3. Пускаме го и....проблем. Няма никакъм звук. Проверихме настройките в Контролния панел, в Device Manager-а за някакъв проблем и като че ли всичко е наред. Колоните не са самостоятелни, а вградени в монитора. Знам, че информацията, която давам в момента е много оскъдна, но след работа ще отида до тях и ще направя шотчета на настройките и Device Manager-а. Ще трябва и информация за звуковата карта, но не съм сигурна , че тя знае нещо по въпроса. Четох за EVEREST Ultimate, но тя е платена. Ако можете да ми кажете някоя безплатна подобна ще съм Ви благодарна. Ако е необходима и някаква друга иформация кажете каква е и ще Ви я предоставя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 25, 2009 Report Share Публикувано Март 25, 2009 Дори пробната версия на EVEREST Ultimate е достатъчна за извеждане на нужната информация. Провери и дали всички кабели са свързани както трябва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Март 26, 2009 Report Share Публикувано Март 26, 2009 Проверих кабелите - свързани са така, както е показано в книжката на монитора.Използвах EVEREST Ultimate. Запазих го като документ на Word (2007). Прилагам и някои от снимките на настройките. Ако може да ми кажете това от последния шот какво е.EVEREST_Ultimate_Edition.docxEVEREST_Ultimate_Edition_1.docx Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 26, 2009 Report Share Публикувано Март 26, 2009 Кабелът за говорителите на монитора трябва да е пъхнат в зеления жак на звуковата карта. Ако е свързан с някой друг трябва да е указано в драйверите да се ползва като изход.Моля, дай текстов файл от EVEREST Ultimate. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Март 26, 2009 Report Share Публикувано Март 26, 2009 От EVEREST Ultimate тексовия файл е този, който съм качила тук. При мен като го отворя се получават някакви квадратчета, но аз съм направила и шотчета, които ще прикача към темата (май не се справих много добре с EVEREST Ultimate).Указано е, че кабела за говорителите на монитора трябва да се пъхне в последния жак (не е указан цвят), но жаковете на компютъра в книжката са разположени вертикално, а на самия компютър - хоризонтално.Имам шотчета и от Device Manager-а. Ако мислиш, че ще помогнат ще прикача и тях.Ако не може да се реши проблема без текстовия файл от EVEREST Ultimate ще отида и ще го направя отново. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Март 26, 2009 Report Share Публикувано Март 26, 2009 Night_Raven, прости невежеството ми. Може би това са елементарни неща и ще те подразня с въпросите си, но все пак ще попитам: Как да разбирам казаното:Ако е свързан с някой друг трябва да е указано в драйверите да се ползва като изход. Как да разбера дали в това е поблема - къде да проверя? Ако се окаже, че това е проблема как да направя така, че да се чува звук? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 26, 2009 Report Share Публикувано Март 26, 2009 По принцип при свързване на нещо с някой жак на звуковата карта драйверите трябва да попитат потребителя какво е свързал и оттам се избира даденият жак каква роля да изпълнява - на стерео изход, стерео вход, вход за микрофон и др.За всеки случай свържи стерео конектора към зеления жак. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Март 27, 2009 Report Share Публикувано Март 27, 2009 Като свързах стерео конектора към зеления жак от колонките на монитора се чуваше само силно пращене. Пробвах със слушалките и от тях се чу звук. Занесохме монитора в магазина и се оказа, че колонките са повредени. Подмениха го, но интересното е, че работи със зеления жак, а не със синият. Night_Raven, за пореден път БЛАГОДАРЯ за търпението, отделеното време и полезните съвети! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 27, 2009 Report Share Публикувано Март 27, 2009 Подмениха го, но интересното е, че работи със зеления жак, а не със синият.Е, кое е интересното? То точно с него трябва да работи. Аз това се опитвах да ти кажа досега. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Март 27, 2009 Report Share Публикувано Март 27, 2009 От първия шот, който съм дала в коментар 18 останах с впечатлението, че зеления жак е за допълнителните колони, а синия - за вградените в монитора. Затова за мен е странно, че се чува звук, когато стерео конектора е в зеления жак. Явно има още много да уча. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Март 27, 2009 Report Share Публикувано Март 27, 2009 Т.е. думите ми, че зеленият жак е този по-подразбиране, в който се свързват колонки, бяха написани напразно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ares85ares Публикувано Март 27, 2009 Report Share Публикувано Март 27, 2009 В никакъв случай не мога да кажа, че думите ти бяха написани напразно, точно обратното. Ако не беше написал това може би все още щях да се чудя защо не излиза никакъв звук от колонките на монитора. Просто исках да обясня защо съм се объркала. Много пъти си ми помагал (и не само на мен) и в никакъв случай не мога да се съмнявам в написаното от теб. Радвам се, че в търсене на решение на първия си проблем попаднах на този сайт, който препоръчвам на всичките си приятели и познати.Отново ми помогна, за което отново БЛАГОДАРЯ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Herr_Flick Публикувано Септември 5, 2009 Report Share Публикувано Септември 5, 2009 Да не отварям нова тема - сблъсках се със следния проблем - чисто нова машина с дъно Asrock N68-S, след безпроблемна инсталация на Win XP Pro SP2, изведнъж се оказа че няма звук. Докато правех инсталацията нямах под ръка тонколони или слушалки, но при условие че всички драйвери се качиха нормално, а в Дивайс Мениджъра няма информация за проблеми, очаквах че всичко си е наред. Но при включване на тонколони, се оказа, че звук няма. Тонколоните работят на моето РС. Та въпроса ми е - как да разбера къде е проблема - софтуерен или хардуерен? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Септември 5, 2009 Report Share Публикувано Септември 5, 2009 Да не отварям нова тема - сблъсках се със следния проблем - чисто нова машина с дъно Asrock N68-S, след безпроблемна инсталация на Win XP Pro SP2, изведнъж се оказа че няма звук. Докато правех инсталацията нямах под ръка тонколони или слушалки, но при условие че всички драйвери се качиха нормално, а в Дивайс Мениджъра няма информация за проблеми, очаквах че всичко си е наред. Но при включване на тонколони, се оказа, че звук няма. Тонколоните работят на моето РС. Та въпроса ми е - как да разбера къде е проблема - софтуерен или хардуерен?Start -> Run... dxdiag - в раздела Sound има бутон Test DirectSound. Отделно можеш да тестваш микрофона и звука през Control Panel -> Sounds and Audio Devices -> Voice -> Test hardware....Ако не се чува звук и не се отчита работата на мирофона, проблема вероятно е хардуерен. Провери все пак настройките на аудио драйвера, както и звука в Windows (Start -> Run... sndvol32) - възможно е просто звука да е забранен (mute) или намален до край. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост