Jump to content

Една история...

Препоръчан пост

Не исках да подценявам английският ти. Имах предвид, ако някога решиш да пишеш разкази на английски език. :peace:

:giggle: Не се чувствам подценена. :bye1:

Beginning Creative Writing - това ми прозвуча доста интересно. Имаш ли някакви материали, които могат да бъдат прочетени?

Сподели другаде

Да, мога да ти предложа учебника, по който учихме и задачите ни след всеки урок, които ни поставчше професора ми :OK: Учебникът е на английски, страшно добър е и го препоръчвам, вътре има технология на писането с примерни разкази от известни писатели. Прекрасна книга, мога да ти я дам да си я снимаш:)
Сподели другаде

Да, мога да ти предложа учебника, по който учихме и задачите ни след всеки урок, които ни поставчше професора ми :OK: Учебникът е на английски, страшно добър е и го препоръчвам, вътре има технология на писането с примерни разкази от известни писатели. Прекрасна книга, мога да ти я дам да си я снимаш:)

И аз се заинтересувах, я кажи заглавието и автора, предполагам по книжарниците я има :)

Сподели другаде

Учебникът се казва "Writing Fiction. A Guide to Narrative Craft". Автори са Janet Burroway и Susan Weinberg. Той си е структуриран като учебник, на глави, като се започва от това как да оформим сюжет, история, герои, как да представяме лично мнение, как да представяме различни мнения и т.н., като най-хубавото е, че след всяка глава има примерен разказа от известен писател, който показва на практика съответната техника :thumbsup: .

Ученикът се продава само в Американския Университет в Благоевград на територията на България :crazy: , защото само там учат по него. Иначе аз го имам ксерокопиран, ако някой пожелае да си го снима (стори ми се твурде скъп тогава, нещо от порядъка на 25-30$ :blink: )

Сподели другаде