Jump to content

Препоръчан пост

Моля да ми помогнете!

Имам лаптоп, който не е пускан към интернет. Днес реших да го ползвам и за това. Свързах го към модема, намери си ай-пи, изтеглих ей-ви-жи антивирусна, инсталирах я, поиска рестарт, рестартирах и... до тук. Все едно е забил во веки.

Какво да правя?

Сподели другаде

Лаптопът нямаше инсталирана антивирусна. Реших да сложа ай-ви-джи. След изтеглянето от интернет я инсталирах, след което поиска рестарт на системата. Съгласих се. След рестарта поиска ъпдейт. Съгласих се и след ъпдейтването системата веднага се рестартира . След като компютъра се стартира дойде проблема. Много бавно зареди, не реагира на команди, а при едно от поредните ми включвания (наколко пъти принудително го изключвах) реагира на команда но едва след 15 минути и толкова.

П.С. Лаптопът ми е с лицензиран софтуер и е ползван само с офис-пакет

Сподели другаде

По принцип AVG иска рестарт само след инсталация ,но не и след ъпдейт на сигнатурите - и в този смисъл за какъв ъпдейт пишеш???

и след ъпдейтването системата веднага се рестартира

Макар че я ползвам във виртуалната машина (и то основно за тестване) не съм забелязал да има рестарт след ъпдейт ,освен ако ъпдейта е на самата антивирусна програма ,а не на базата със сигнатурите (което ако е така значи си свалил и инсталирал по стара версия на програмата)!!! :computer:

п.с.Можеш да пробваш да я деинсталираш и да си свалиш от официалния сайт представител на AVG за България www.avgbulgaria.com

Сподели другаде

Другия защитен софтуер е АнтиВир, която имах на диск и не е ъпдейтвана отдавна. Мисля, че вече не се поддържа и затова сложих АВГ, като щях да деинсталирам другата след това. Операционната система е Уиндоус ХР.
Сподели другаде

Инсталирането на 2 антивирусни програми едновременно е НЕПРЕПОРЪЧИТЕЛНО (да не се изказвам по-остро)!

Деинсталирай двете антивирусни със съответните рестарти, когато са нужни, и след това инсталирай само една, която си си избрал.

P.S.: AntiVir си се обновява и разработва активно.

Сподели другаде

Там е работата, че не мога да стигна до тази стъпка - да деинсталирам програмите. Единственото нещо в рамките на повече от 2 часа (не говоря в преносен смисъл) беше да отваря старт менюто. Не мога да си го обясня. :crosseyes1:
Сподели другаде

Ако имаш предвид да деинсталираш едната, да НЕ рестартираш, да деинсталираш другата и тогава да рестартираш, не би трябвало да е фатално, но аз не бих го направил.

Ако имаш предвид да деинсталираш едната, да рестартираш системата ОТНОВО в Safe Mode, да деинсталираш другата и да рестартираш в нормален режим, не. Има "опасност" системата да заработи нормално.

Всъщност би трябвало да няма проблем и да деинсталираш само тази антивирусна, която няма да ползваш, и да спестиш време, но все пак бих препоръчал да ги премахнеш и двете и после да инсталираш отново желаната от теб, за да "стъпи" на чиста система.

Сподели другаде