EVE_ Публикувано Февруари 28, 2009 Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 Здравейте пак! Ето, че отново се налага да пиша и да ви безпокоя. До вчера всичко си беше наред, но днес... Ще се опитам да обясня без да обърквам четящите. Имам рутер, кабела на нета е пъхнат в настолния компютър и безжичен нет към лаптопа. Га всичко си беше добре, когато тази сутрин се събудих, включих настолния компютър, който е настроен автоматично да получава нет. Свърза се уж, писа, че сигналът е отличен, но светеше само едното компютърче долу. Всичко това е при положение, че не съм бутала нищо! И аз си помислих, че няма нет и звънях да питам дали скоро ще оправят проблема. Оказа се, че проблем без това няма. Откачих кабела на нета от рутера и го пъхнах в настолния и наистина има нет. Но когато отново пъхнах интернет кабела в рутера -пак само едното компютърче свети и пак казва, че нета е свързан, а даже не може да зареди гугъл. Сега интернет кабела е пъхнат в настолия компютър и ви пиша за проблема си. А между другото компютърчетата са вече 4 и тези за лан мрежата имат жълт удивителен знак върху тях и пише. Тоест както се досещате кашата е пълна. Ако някой има идея защо е така ще се радвам да ми пише. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Февруари 28, 2009 Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 И при нас кашата е пълна, по начина който е описан проблема. Или поне аз не разбирам.Ето какво разбрах: имаш рутер и два компютъра само това.По принцип начина е следния: от интернета кабела отива в рутера, от там го разпределяш съответно на настолния и безжичен сигнал до лаптопа. Обясни ясно какъв е проблема. Разбрахме, че на настолния има интернет, но как е свързан той към рутера или директно от там, където идва интернета ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
EVE_ Публикувано Февруари 28, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 Значи когато интернет кабела е пъхнат в рутера показва, че има нет, но няма нито на настолния, нито на лаптопа. Сега, за да оправя положението тикнах интернет кабела в настолния. Извинявам се за начинаещото обяснение Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Февруари 28, 2009 Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 Това е по-добре Значи, след като си пъхнал/а кабела в настолния направени ли са настройки на Network connection-а или автоматично си зарежда настройките ?Ако не е автоматично, дори и да е пак е хубаво да се зададат настройките в рутера, чрез които идва интернета. Така ще е по-спокойно, естествено ти сигурно си ползвал/а автоматичното прихващане на настройките от рутера. Ако искаш сега докато кабела е в настолния, дай My Network Places -> Properites -> Local area connection(където е нета) -> Properties -> Internet Protocol (TCP/IP) -> Properties и дай шот.Едит: Също така и на Network Connection-a от където идва интернета, десен бутон -> Status -> Support -> Details - дай шот И модела на рутера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
EVE_ Публикувано Февруари 28, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 има малък проблем. Не съм качвала снимки. И да- автоматични са настройките Досега имах нет. Моделът е D-Link. Network Places -> Properites -> Local area connection(където е нета) -> Properties -> Internet Protocol (TCP/IP) -> Properties са автоматични. Има и още нещо- човекът дето ми настрои рутера направи нещо и ми каза ако има проблем да заредя този файл. Та къде ли се зареждат? Когато ми обясняваше не съм внимавала. А и много бързо го обясни. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Февруари 28, 2009 Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 След като пишеш нов коментар, долу под полето има бутон Browse(съответно да избереш файла) и Прикачи, да го прикачиш, но кой да гледа. Има и още нещо- човекът дето ми настрои рутера направи нещо и ми каза ако има проблем да заредя този файл.Хубаво е като използваш думи от рода на "този, това, ония, тоя" да споменаваш все пак какво представлява това нещо, че така казано... този файл може да е всичко. Ако искаш дай и на него шот И къде каза да го заредиш, какъв е този файл ? Дай шот пък ще видим. Моделът е D-LinkТова е марката. Модела е цифрите, точния модел от дадената марка или серия. D-Link нямат само един рутер Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 1, 2009 Report Share Публикувано Март 1, 2009 Направи по един screenshot от папката с мрежовите връзки на двата компютъра, за да видим какви точно мрежови връзки има инсталирани. След това ще им проверим настройките. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
EVE_ Публикувано Март 1, 2009 Author Report Share Публикувано Март 1, 2009 http://img220.imageshack.us/img220/51/91534668.th.png Ето това направих дано съм успяла и дано да е това, което се иска И пак повтарям, не съм бутала нищо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
EVE_ Публикувано Март 4, 2009 Author Report Share Публикувано Март 4, 2009 Само за сведение- още не съм оправила проблема... някой може ли поне линк да ми даде с подобен проблем? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
VIS Публикувано Март 5, 2009 Report Share Публикувано Март 5, 2009 Ами не бива да ми прескачаш поста. Прочети предишния и дай информация по въпросите. Също така може спокойно да спреш Firewall-a, но това няма да реши проблема де. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 5, 2009 Report Share Публикувано Март 5, 2009 Опитай да забраниш PPPoE връзката на компютъра и провери дали при това положение ще имаш достъп до ИНТЕРНЕТ през рутера. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Март 5, 2009 Report Share Публикувано Март 5, 2009 Изключи си рутера от електрическата мрежа (демек от контакта) и след 2-3 минути го включи. Докато чакаш да мине това време, можеш да поставиш кабела за интернет-а във WAN-порта на самият рутер, както и да свържеш компютрите със рутера т.е както си е било преди това. ПП Ако си пипал/а нещо по мрежовите карти на някой от компютрите, ще е изключително полезно да оправиш и техните настройки (това САМО в случай че си пипал/а нещо) 2ПП Отвори това файлче, което "майстора ти казал да стартираш и копирай съдържанието тук.... (ВНИМАНИЕ! ако файла съдържа информация за достъп до рутера - име и парола - НЕДЕЙ да ги публикуваш!!!!!) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
EVE_ Публикувано Март 6, 2009 Author Report Share Публикувано Март 6, 2009 Здравейте пак! Пиша пак, за да уведомя, че проблемът вече го няма. Не съм направила нищо за отстраняването му, тоест проблема изчезна така, както се беше появил. Рутера дава нет и на настолния и на лаптопа.Чудна работа! Сега се питам възможно ли е да има намеса от страна на доставчика. Някакви идеи? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
strawberry Публикувано Март 10, 2009 Report Share Публикувано Март 10, 2009 Здравейте! Извинявам се, че се намесвам в тази тема, но проблемът ми е подобен.Скоро и аз се сдобих с рутер d-link dir 300. Имам настолен компютър и лаптоп. Свързах кабелите, направих настройките и интернета на настолния тръгна.Но на лаптопа не знам защо не се получава. Въвеждам IP, mask, Gateway, DNS - connect-ва се към мрежата, дори получава пакети, но интернет няма. Настолния работи и с автоматични настройки, а лаптопа изобщо не се свързва (с автоматични) - въпреки, че DHCP e enable. Благодаря предварително, ако някой се отзове. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vsvilenova Публикувано Март 11, 2009 Report Share Публикувано Март 11, 2009 Здравейте,Бих се радвала някой да ми обясни дали е възможно след като съм с рутер някой от комшиите ми да се възползва от това. Питам защото съм с рутер от 1 година и напоследък нета ми е просто ужасен / толкова е зле, че не може 5 мин. да ми зареди Google/. Та затова се чудя има ли външна намеса или просто да си сменя доставчика на интернет. Благодаря ви предварително! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост