savakur Публикувано Февруари 28, 2009 Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 Здравейте.Предварително се извинявам, ако темата не е за тук. Моля, ако бъде прместена да ме информирате в кой раздел. Благодаря за разбирането.Потърсих в интернет тема как да направя скрит файл (но наистина скрит, който не се вижда дори когато съм разрешил това от Folder Options...) и намерих видео(доста интересно). Както и да е, разбрах как се прави, но покрай това което търсих видях нещо което ме изненада и което не мога да си обесня.Става въпрос за следното.- ако искам да направя папка която да не е видима на десктопа, освен смяна на иконата (знаете как става - след промяната се вижда само името на папката) се променя и имто и.Тук става интересно (поне за мен), защото се прави следното нещо (което не разбирам). Натискате Alt и го задържате после с числата от дясно (с тези над буквите не се получава) пишете - в случая 0160, а може и 255 (пускате Alt) и папката е преименувана но не се вижда как е озаглавена. Много яко. Експериментирах с различни числа и се получават изумителни заглавия - ето едно от тях.4♫ъ0 ю6U0+╬M╥♫Всеки от тези знаци съответства на някакво число, състоящо се от няколко цифри. Това някакъв код в windows ли е, нещо подобно на програмните езици ли е?Ако някой знае къде мога да намеря информация за това което обясних моля да ми каже. Искам да разбера кой знак с кои числа може да бъде изписан, има ли последователнос и т.н.?Предварително благодаря. ps: трябваше да я постна в /проблеми и дискусии, свързани с операционни системи/, за което се извинявам.сега видях какво съм направил Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 28, 2009 Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 Страничка в Wikipedia. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
savakur Публикувано Февруари 28, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост