stanilabg Публикувано Февруари 28, 2009 Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 От доста време се каня да напиша и все забравям. На виртуалната машина имам Windows XP SP2 с английски интерфейс. Преди време ми трябваше да сменя езика на български и затова го промених в Регионалните настройки. После пак го върнах на английски и от тогава ми кодира текста/надписите в програмите. Има ли начин да се изчисти това? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 28, 2009 Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 От шота се вижда че Malwarebytes Anti-Malware във виртуалната машина е на Словенски - И при другите езици на програмата ли е така?Като казвашот тогава ми кодира текста/надписите в програмите. за всичките ли програми се отнася?Българския само от регионалните настройки ли промени или си инсталирал и езиков интерфейс?След като си ги променил рестартира ли машината? От шота се вижда че Malwarebytes Anti-Malware във виртуалната машина е на Словенски - И при другите езици на програмата ли е така?Като казвашот тогава ми кодира текста/надписите в програмите. за всичките ли програми се отнася?Българския само от регионалните настройки ли промени или си инсталирал и езиков интерфейс?След като си ги променил рестартира ли машината?Има ли и друго което си променял? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 1, 2009 Author Report Share Публикувано Март 1, 2009 От шота се вижда че Malwarebytes Anti-Malware във виртуалната машина е на Словенски - И при другите езици на програмата ли е така?Като казваш за всичките ли програми се отнася?Българския само от регионалните настройки ли промени или си инсталирал и езиков интерфейс?След като си ги променил рестартира ли машината?Има ли и друго което си променял? Извинявам се за закъснелият отговор, но не бях в къщи. Това се случва само при Словашкия и Чешкия, т.е. при буквите "š, č, ť, ž, ý, á, í, é, ň". С английския например няма проблем. Да, за всички програми, на които използвам чешкия или словашкия интерфейс. Българския само от регионалните настройки съм менил. Както казвам, това беше доста отдавна, така че съм рестартирал/стартирал виртуалната машина много пъти. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 1, 2009 Report Share Публикувано Март 1, 2009 Искаш да кажеш че Windows-а във виртуалната машина е на Английски ,а програмите са на един от тези езици (Словашки или Чешки),а когато са на Английски нямат проблем??? п.с. Провери дали има отметки за съответните езици в -> Старт/Контрол панел/Регионални езикови опции/Разширени - сложи отметки на съответните езици (Виж шота):http://i43.tinypic.com/9te4pg.pngВиж и тази тема Ръководство: Регионалните и езикови настройки в Windows - как да работим с тях Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 1, 2009 Author Report Share Публикувано Март 1, 2009 Искаш да кажеш че Windows-а във виртуалната машина е на Английски ,а програмите са на един от тези езици (Словашки или Чешки),а когато са на Английски нямат проблем???Точно така. Още повече, преди да сменя настройките на български, е нямало проблем с чешкия и словашкия. п.с. Провери дали има отметки за съответните езици в -> Старт/Контрол панел/Регионални езикови опции/Разширени - сложи отметки на съответните езици (Виж шота): Виж и тази тема Ръководство: Регионалните и езикови настройки в Windows - как да работим с тях Има отметки. С ръководството съм добре запознат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 1, 2009 Report Share Публикувано Март 1, 2009 Опитай да промениш настройката за не-Unicode програмите - избери "Serbian (Cyrillic)". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 2, 2009 Author Report Share Публикувано Март 2, 2009 Опитай да промениш настройката за не-Unicode програмите - избери "Serbian (Cyrillic)". Кодирането е още повече. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Март 2, 2009 Report Share Публикувано Март 2, 2009 Сега върни обратно настройката Bulgarian.Когато променяш настройките, ползваш ли инсталационния диск или указваш да се използват файловете от папката на Windows? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
stanilabg Публикувано Март 2, 2009 Author Report Share Публикувано Март 2, 2009 Сега върни обратно настройката Bulgarian.Когато променяш настройките, ползваш ли инсталационния диск или указваш да се използват файловете от папката на Windows? Върнах ги, но не на български, защото не ми трябва, а на английски. Когато преди/в началото беше на английски и избирах словашки или чешки език на програмите, нямаше проблем. Получи се след смяната (за първи път) на Unicode на български. Не, не ползвам инсталационния диск. Задължително ли е да го правя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Март 2, 2009 Report Share Публикувано Март 2, 2009 Не, не ползвам инсталационния диск. Задължително ли е да го правя? Понякога липсващите файлове са на диска с Windows-а и се налага използването му!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост