boxsi11 Публикувано Февруари 28, 2009 Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 Здравейте приятели!!Доста дълго време ползвам Vista Manager и определено съм много доволен от нея.От няколко дена обаче съм с новата система Уиндоус 7,при която също използвам Vista Manager .Получи се обаче едно голямо недоразумение.При чистене на регистрите ,експлорера който е в долу в бара отказа да работи и се появи следният надпис,който го давам на картинката по долу.Не знам къде е причината и как да направя така че експлорера отново да си работи както преди!Моля за помощ! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 28, 2009 Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 Бих искал да обърна внимание на всички, които ползват чистачки на регистратурата. Ето какво може да се случи, когато някоя чистачка сгафи. И преди да си помислите, че досега не сте имали проблеми, текущият потребител също не е имал проблеми досега.Неслучайно препоръчвам да се избягва стандартното профилактично почистване на регистратурата. Това е просто един пример защо. По темата: виж дали тази иначе толкова симпатична и "надеждна" програма, наречена Vista Manager, е направила бекъп на това, което е изтрила, и опитай да го възстановиш. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boxsi11 Публикувано Февруари 28, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 Бих искал да обърна внимание на всички, които ползват чистачки на регистратурата. Ето какво може да се случи, когато някоя чистачка сгафи. И преди да си помислите, че досега не сте имали проблеми, текущият потребител също не е имал проблеми досега.Неслучайно препоръчвам да се избягва стандартното профилактично почистване на регистратурата. Това е просто един пример защо. По темата: виж дали тази иначе толкова симпатична и "надеждна" програма, наречена Vista Manager, е направила бекъп на това, което е изтрила, и опитай да го възстановиш. Тази чистачка на регистратура я ползвам много отдавна на Виста от самото начало и проблеми не съм имал никога.За пръв път този проблем го прави на Уиндоус 7.Това мен ме оздачава?!Значи ли че не трябва да ползвам такива автоматични чистачки,или пък за тази система ще излезна такава чистачка от друг вид.По принцип бекъп чистачката е направила и аз мога да го възстановя?Въпросът ми е защо досега не е имало проблем, а сега има??Направих опит и с Tune Up.Оказа се че проблемът е същият и той така почисти регистрите,че се получи абсолютно същият отговор,който е на картинката!С коя програма да почиствам регистрите за да няма подобни проблеми! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 28, 2009 Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 Тази чистачка на регистратура я ползвам много отдавна на Виста от самото начало и проблеми не съм имал никога.Това не значи нищо. Може да си имал проблеми, но да не си знаел за тях. Преди много време ползвах Crystal Player и имах проблем, че понякога си забравяше последно заредените файлове, настройки и т.н. нямах представа от какво е и мислих, че самият плеър е бъгав, а се оказа, че Glary Utilities, която ползвах тогава известно време, трие конкретна стойност в регистратурата и ми осира настройките на Crystal Player.Мисълта ми е, че не винаги пораженията са видими. Възможно е проблемите да са по-скрити. По принцип бекъп чистачката е направила и аз мога да го възстановя?Всяка уважаваща себе си чистачка трябва да прави резервни копия на това, което трие. Или поне да пита дали да направи. Не стига, че такива програми са потенциално опасни, но да не предлагат опция за бекъп е меко казано подигравателно.Дали Vista Manager прави бекъп не знам, защото не ползвам Vista, а дори и да ползвах, посмъртно не бих си инсталирал Vista Manager. Направих опит и с Tune Up.Оказа се че проблемът е същият и той така почисти регистрите,че се получи абсолютно същият отговор,който е на картинката!Възможно е да има конкретна характерна особеност в регистратурата на Windows 7, с която текущите чистачки да не се справят. С коя програма да почиствам регистрите за да няма подобни проблеми!С никоя. Както съм казвал много пъти: чистенето на регистратурата не води до реално ускорение на системата, но пък е потенциално опасно, както и сам си се убедил. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
boxsi11 Публикувано Февруари 28, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 28, 2009 Благодаря ВИ,ще го имам в предвид! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Callisto Публикувано Март 1, 2009 Report Share Публикувано Март 1, 2009 Аз примерно ползвам програми за чистене,но много внимателно!!!Примерно:Аз съм с Виста!След прейнстал имам нежелани програми(Нортон,някакви игри,Аdobe Reader и т.н.)които не ползвам и следователно махам.За целта използвам PC Decrapifier която деинсталира \"заводските\" програми.Деинсталирам,но въпреки всичко ми остават Кей в регистратyрата.Пускам regSeeker и тя вади много ясно останките и повредените registry.Аз знам кой програми съм деинсталирала и махам само тези registry.Другите които ми предлага не ги пипам защото не ги познавам.После ако инсталирам някоя програма и я деинсталирам,отивам в регистратурата и почиствам ръчно..... и така.Преди всичко това обаче BackUp с Еrunt и BackUp с RegSeeker на изтритите регистри. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост