Jump to content

Lost или Prison Break?

Препоръчан пост

Доста хора са буквално луднали по тези сериали. Наред с тях медиите ни "зарибяват" и с "Отчаяни съпруги" и "Кварталът на богатите". За последните само съм подочувала и за това не за тях ми е темичката.

Много хора ги сравняват двата сериала, въпреки че бих казала, че нямат нищо общо. Е, освен това, че и в двата има доста интрига, писани са от леко смахнати (май!) сценаристи и държат много фенове в продължение на много време. (И, ако това е "нищо общо..." :giggle: ).

Изгубените повече хора вече ги чакат да се намерят или просто нещо малко по-ясно да започне да се случва. Определено новината за трети сезон не понесе много добре на аудиторията. На мен лично сериалът много ми харесва, само да имаше как да се изгледа за малко по-малко време, всичкото, което има да се гледа. Попадала съм на сайтове, в който има такива невероятни подробности за фабулата и това, което се случва, че започнах да си мисля, че да схвана за какво става дума, трябва да гледам супер внимателно, една серия за един ден и да си записвам (а за някои серии се налага май и скици да се правят). Сериалът е наистина много заплетено измислен и има какво да се види, а най-полезното - има за какво да се помисли, гледайки го. Само дето вече възниква логичния въпрос: "Знаят ли сценаристите какво ще се случи?" :haha: Толкова много информация взе да се натрупва и от никъде не се вижда края на кълбенцето, дано те поне си водят прилежни бележки кой герой в какво са го вкарали...

Доста добро представяне на филма

За Prison Break слушах много, най-вече това, което ми казваха за него е, че "много зарибяващ". Захванах се да го гледам, защото наистина се заинтригувах от началото на историята - симпатяга си татуира плановете на затвора на цялото си тяло, извършва престъпление, за да го вкарат вътре, за да изкара брат си от там...Сценарият е много оригинален, актьорската игра също си я бива. От Prison-а повече ми допада това, че има един главен герой и малко по-малко нещата се заплитат повече уж разплитайки се (пълна лудница :crazy: ). Колкото доставя удоволствие, толкова и на моменти малко започвам да се комплексирам как може да е толкова умен главния герой (за външния му вид дори няма да обелвам и думичка :crazygirl: ). Направо са се увлекли "родителите" му с даването да интелект, такава преценка на ситуацията, толкова бърза реакция, такова хладкоръвие...то бива, то може, ама толкова не бива :stop:. Много добре си играят хората ролите на любов, мъка, отчаяние, омраза, агресия, целенасоченост и амбиция, актьорската игра е доста по-на ниво (може би защото тук има по-ярки образи на характерите, по-ясен сблъсък, от колкото при Изгубени....не знам, лично мнение). Обаааче...това, което не ми харесва е, че ми идва малко тежък и брутален на моменти, и честно да си кажа малко ме беше страх в някои ситуации да го гледам сама. Музиката също е доста умело подбрана, което между другото се отнася и до другия сериал. И при двата подсилва усещането! .....

Официалното за Prison Break

Сподели другаде

Гледал съм и двата сериала обаче много повече ми харесва Изгубени (Lost).Не мога да кажа точно закакво обаче повече ми харесва има повече интрига и найстина това с сезоните е много тъпо обаче аз вече гледах и втория сезон свалих ги от нета.Много е интересен. :-8 :thumbsup: :crazy:

Няма да ви казвам какво ще стане а да може когато го гледате да ви е интересно. :) :bravo: :haha:

Редактиран от Vankata
Сподели другаде

Интересно виждане :) . Браво за добре написаният пост по темата ! Аз се "закрастих" по Prison Break преди около месец. Гледах тук по една от кабеларките един епизод от първият сезон някъде по средата, които успя да възбуди любопитството ми с нестандартния си сюжет и загадачността на главният герой. Естествено като се прибрах в къщи на момента прерових торентчетата и си изтеглих всички серии и не съжалявам за "закрастването". Както Мирето написа сериалът е доста заплетен и удивителното за мен е как сценаристите успяват да изкопчат максимумът от един затвор, който е сцена на действието вече ако се не лъжа 20 епизода. Напоследък започвам да се отегчавам, като че ли от факта, че много се проточва това бягство и все нещо непредвидено става, но ... винаги сценаристите успяват да привлекат вниманието ми с внезапните си решения :) .

За "Загубените" нищо не мога да кажа тъй като не успя да ме грабне това на което съм "хвърлял" поглед и да ме накара да гледам поне още една две серии :(

Сподели другаде

Изгубени много ми харесва,изгледах първия сезон за 2 дена.Като ме грабна и не ставах от компютъра.Ядосвам се че много на рядко излизат сериите на втория сезон.Трябва много да чакам за да гледам следващата серия.Артистите са на ниво,според мен много добре играят.За Prison Break не бях чувал до сега.Проверих,имам го в Ftp-то.Тези дни ще започна да го гледам,дано да е хубав.
Сподели другаде

Сигурно съм доста изостанала от Телевизията, щом не знам дори за сериала 'Prison break' :blush: Пък дори 'Lost' не ми харесва. Гледала съм няколко серии, но нищо интересно за мен :)
Сподели другаде

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Изгледал съм и двата сериала (до къде стигнахме, а - като стари баби сериали зяпаме, ама като няма друго читаво..) и е трудно да се определи, но може би повече ми харесва "Бягство от затвора" (а не "счупен затвор).

За "Изгубени" мога да кажа, че много разтягат локуми на места и почва да става досадно. Както и в повечето време зрителят въобще не отбира за какво става въпрос. Противоречивите послания са, за да поддържат интереса, да разпалват любопитството - лошо няма. Но си има една тънка граница, която сценаристите на сериала престъпват и става малко дразнещо. Случвало ми се е да спра серия по тази причина.

За "Prison Break" мнението ми е, че сериалът наистина е много зарибяващ (чудех се да правя веднъж в 2часа през нощта и реших да видя какво толкова го хвалят - изгледах всичките излезли 18 серии до този момент за по-малко от 24ч, без да сън). Изпълнен е с напрегнати моменти, постоянно те държи на нокти. Направен е много увлекателно, дава повече възможности на актьорите да блеснат, индивидуалностите са по-ярки. Сценаристите много умело успяват от едната крайност да преминат в другата, като буквално оставят зрителя безмълвен, все още чудещ се какво се е случило. Гледането му наистина носи положителни емоции, за разлика от "Lost", когото, предполагам, повечето хора гледат само от любопитство.

Редактиран от NaDa
Сподели другаде

• 1 month later...

С нетърпение очаква излизането на втори сезон на Prison Break. Пуснах тази тема, когато бях по средата на филма и не бях изцяло зарибена :crazy: Много съм горда със себе си, че успях да зарибя още двама човека и сега и те са малко като наркотизирани :D

Последното, по което започнах доста да се прихласвам е "4400". По средата на втори сезон сме и с радост установих, че и трети е започнал :bravo: За сего обаче безспорен фаворит в моята лична класация е Prison Break и признавам, че освен сценария и замисъла, интереса ми се подхранва и от главния герой :blush: :

http://img143.imageshack.us/img143/8053/wentworthmiller149yfwb2.th.jpg http://img213.imageshack.us/img213/7044/wentworthmiller244mcif7.th.jpg

Сподели другаде

Аз съм един от зарибените и мога само да ви кажа, че на последната серия на първи сезон стоях на леглото в стаята и бях захапал възглавницата и крещях "Давааааааааатееее, бягааааааайте" и само подскачах и се вълнувах. Страхотен сериал, много ми допадна, въпреки няколко слаби момента.

Стискам палци на Майкъл и докторката, че са ми много сладки.

Сподели другаде

Аз да си призная, че най-накрая успяха да ме убедят да гледам Prison Break и след първата серия, не беше нужно да ме приканват повече :D Много ми хареса... Майкъл :P и целия сериал де :) Очаквам с нетърпение втори сезон ;)
Сподели другаде