Jump to content

Лесно и качествено конвертиране на аудио формати

Препоръчан пост

Първото ти е звуковата карта на видео картата. Не би трябвало да я използваш в момента, така че не те вълнува.

Деинсталирай драйвера на VIA за звуковата карта, след което инсталирай актуалния от тук.

Сподели другаде

• Отговори 89
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

On 7/29/2013 at 6:01 PM, Night_Raven написа:

Първото ти е звуковата карта на видео картата. Не би трябвало да я използваш в момента, така че не те вълнува.

Деинсталирай драйвера на VIA за звуковата карта, след което инсталирай актуалния от тук.

Интересно е защото, аз вчера точно този драйвер изтеглих от офиц. сайт, но не бях сигурен дали трябва точно този драйвер да сложа. Ще премахна това което каза и ще инсталирам драйвера..

Искам да попитам още едно нещо. Значи, когато свързах кабелите на различните части към дъното, видях, че от звуковата карта излизат две пинове на едното пише Realtek, а на другото нещо си HD Audio...първоначално свързах HD Audio, но после като видях, че звука прекъсва реших да свържа другия пин, обаче проблема пак си остава.

Според теб кои кабел е по-добре да свържа ?

Сподели другаде

On 7/31/2013 at 7:34 PM, Night_Raven написа:

Говориш за предния панел на кутията ли?

Да! по принцип звуковата карта си беше вътре, когато купих кутията. Аз имам два входа отпред и три входа отзад.

Сподели другаде

• 4 years later...

Здравей, Night_Raven,

Опитвам се да актуализирам енкодери/декодери-те, но стигнах до LАME и незнам как да стане, защото в пакета от официалната страница не намирам lame.exe, както е в програмата? При flac има .ехе и директно го заместих. При Monkey's Audio ми възникна следния въпрос - намирам два файла 32 и 64 битов, кой да сложа при положение, че програмата е х32, а компютъра и ОС са х64? До момента съм свалил само тези енкодери/декодери, но предполагам че и с другите ще възникнат същите въпроси. Много се надявам, тази простичка, но функционална програма да мога да я ползвам колкото се може по дълго време :) Благодаря предварително :)

Сподели другаде

Не мислех, че има хора, които реално ще използват theFrontend. Не че е лоша програма, но ползата от нея в днешно време малко... ограничена.

Както и да е. Не знам откъде точно си изтеглил LAME, но аз ти препоръчвам да го изтеглиш от Rarewares. Колкото до 32- и 64-битовите версии на енкодерите, можеш първо да опиташ с 64-битовите версии. Не би трябвало да има значения за самата theFrontend. От друга страна пък надали ще усетиш особена разлика между 32- и 64-битовите версии, так че... :)

Сподели другаде

On 3/7/2018 at 11:39 AM, popopa написа:

Здравей, Night_Raven,

Опитвам се да актуализирам енкодери/декодери-те, но стигнах до LАME и незнам как да стане, защото.......

Ами да не си се опитвал! Там е грешката ти. Старите програми трябва да работят и работят само със старите библиотеки. За Lame не съм сигурен, там номера минава, но за останалите аудио компоненти съм 100% сигурен, че има несъвместимост и програмите спират работата си.

On 3/7/2018 at 11:01 PM, Night_Raven написа:

Не мислех, че има хора, които реално ще използват theFrontend. Не че е лоша програма, но ползата от нея в днешно време малко... ограничена.

Инструмента на Pazera по моему е най-добрата алтернатива, използва ffmpeg, няма 2 няма 5. :)

Сподели другаде

On 3/8/2018 at 9:59 AM, Уди Кълвача написа:

Старите програми трябва да работят и работят само със старите библиотеки. За Lame не съм сигурен, там номера минава, но за останалите аудио компоненти съм 100% сигурен, че има несъвместимост и програмите спират работата си.

Какво точно трябва да означава това? Какви ги говориш?

On 3/8/2018 at 9:59 AM, Уди Кълвача написа:

Инструмента на Pazera по моему е най-добрата алтернатива, използва ffmpeg, няма 2 няма 5. :)

Какво като използва FFmpeg? Това не я прави автоматично по-добро по никакви параграфи.
Сподели другаде

Благодаря за отговорите :) също и за линка :)

On 3/7/2018 at 11:01 PM, Night_Raven написа:

Не че е лоша програма, но ползата от нея в днешно време малко... ограничена.

Какво друго мога да ползвам?

Сподели другаде

Например, ако вече използваш foobar2000 като аудио плеър, можеш да използваш именно него и за конвертиране. По-добър вариант няма, ако вече използваш въпросния плеър, защото можеш да го настроиш автоматично да преименува готовите файлове, да пренася етикетите и да извършва ReplayGain сканиране. Т.е. процесът е доста по-пълен и автоматизиран спрямо theFrontend.

За жалост не ми хрумва нищо друго, което да е безплатно, семпло и наистина добро. dBpoweramp е качествен софтуер, но струва пари.

Сподели другаде

Благодаря, наистина семпло и качествено са водещи качества! Ползвам AIMP, защото според мен изкарва по-качествен звук от foobar2000, но нямам наблюдения като качество на конвертиране как е. Ще пробвам...

п.п. След инстала на theFrontend, може да се ползва като портабъл версия - копи/пейст от инсталационната папка. Това ако има още мохикани като мен ползващи програмата ;) Както и ако администраторите позволят след като обновя всички кодеци да я кача тук, за да може който иска да я сваля програмата?

Сподели другаде

On 3/10/2018 at 8:31 PM, popopa написа:

Ползвам AIMP, защото според мен изкарва по-качествен звук от foobar2000

Няма такова нещо. Всички съвременни плеъри възпроизвеждат с еднакво качество на звука. Разбира се говорим без използване на DSP плъгини.

On 3/10/2018 at 8:31 PM, popopa написа:

Както и ако администраторите позволят след като обновя всички кодеци да я кача тук, за да може който иска да я сваля програмата?

Ще се опитам да метна нова версия по-късно днес.
Сподели другаде

On 3/11/2018 at 7:45 AM, Night_Raven написа:

Ще се опитам да метна нова версия по-късно днес.

Супер, това е чудесно :)

On 3/11/2018 at 7:45 AM, Night_Raven написа:

Няма такова нещо. Всички съвременни плеъри възпроизвеждат с еднакво качество на звука. Разбира се говорим без използване на DSP плъгини.

Не разбирам толкова много, просто при базови настройки от двата плеара AIMP го чувам по-качествено. В АIMP има DSP manager, вероятно това е причината за по-добро качество?

Прегледах dBpoweramp последната версия от сайта им и ми направи впечатление, че допълнителните кодеци например Monkeys Audio(само него проверих) не е актуален - ползват версия 4.12, а актуалната е 4.33. Казвам го като констатация, не като оценка, защото познанията ми не са такива, че да мога да я правя :)

Сподели другаде

On 3/11/2018 at 7:52 PM, popopa написа:

Супер, това е чудесно :)

Качих „нова версия“ на пакета. Няма инсталатор, само архив (RAR5).

Не разбирам толкова много, просто при базови настройки от двата плеара AIMP го чувам по-качествено.

Ако под „базови настройки“ разбираш без използването на никакви еквалайзери и прочее добавки, то значи си въобразяваш, че чуваш разлика, т.е. т.нар. плацебо.

В АIMP има DSP manager, вероятно това е причината за по-добро качество?

Доста плеъри имат т.нар. DSP manager. Той просто позволява на потребителя да контролира какви DSP плъгини се използват. Сам по себе си няма как да промени звука.

Прегледах dBpoweramp последната версия от сайта им и ми направи впечатление, че допълнителните кодеци например Monkeys Audio(само него проверих) не е актуален - ползват версия 4.12, а актуалната е 4.33. Казвам го като констатация, не като оценка, защото познанията ми не са такива, че да мога да я правя :)

Най-вероятно не са актуализирали версията, защото не считат промените по енкодера за съществени и/или ги мързи, и/или просто информацията на страницата им не е актуална. Нямам представа.

Сподели другаде

Гост
Отговори на тази тема

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   Не можете да качите директно снимка. Качете или добавете изображението от линк (URL)

• Създай ново...