Jump to content

Син Екран на Виста !

Vichko0o

Препоръчан пост

Здравейте ! От много време чета в този форум но сега за пръв път се регистрирам. Купих си преди няколко месеца компютър и ми го дадоха с инсталирана виста. Бях скиптично настроен за нея но се оказа хубав уиндоус. Всичко чудесно до снощи, когато както си играех дота и изжеднъж бам син екран, на който успях да прочета "collecting crash dumb 10/20/30%" и процентите се качваха и след това рестарт. В стаята ми беше ужасна жега и помислих да не би да е прегряло и ще го оставя да не работи през ноща. Пускам днеска компа отворих прозореца да стане хлад всичко да е точно и свалям си аз новата серия на д-р Хаус и пак същия екран. Рестартира се компютъра, пуснах всякаквите програми, които имах за следене на температура и т.н. Всичко е в нормата. След като даде синия екран и се рестартира компютъра ми дава "auto initiallizing SATA1" и продължава да си се зарежда, пита ме дали да го пусна нормално или сейф мод. Махнах отметката на това при "краш" да не се рестартира и го дебна да даде пак проблема та да запиша какво пише. Все пак ако имате някакви идеи какво е това споделете ги. Ако ви интересува нещо за конфигурация и драйвери питайте ще дам възможно най-точно всияко.
Сподели другаде

Ами всичко фирмата ми беше инсталирала от дисковете за драйверите.

Microsoft Windows Vista Ultimate x64 sp1

DualCore Intel Core 2 E8400, 3600 MHz (9 x 400)

ATI Radeon HD 4800 Series (1024 MB)

ATI HD 2xxx HDMI @ ATI RV770 - High Definition Audio Controller

High Definition Audio Controller [8086-3A3E] [NoDB]

P5QL-E - Дъно.

2x 2GB DDR2 800Mhz KINGSTON Synchronous

640GB SATA

Всички възможни последно излезнали драйвери съм ги качил от саитовете на производителите.

И ето го и крашването. Това е от уиндоуса ми даде да чеквам за разрешение и детайлите на проблема са:

Problem signature:

Problem Event Name: BlueScreen

OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1

Locale ID: 1026

Additional information about the problem:

BCCode: d1

BCP1: 0000000000000028

BCP2: 0000000000000002

BCP3: 0000000000000000

BCP4: FFFFFA6002BDCE26

OS Version: 6_0_6001

Service Pack: 1_0

Product: 256_1

Files that help describe the problem:

C:\Windows\Minidump\Mini022509-03.dmp

C:\Users\PC-Admin\AppData\Local\Temp\WER-31247-0.sysdata.xml

C:\Users\PC-Admin\AppData\Local\Temp\WERA340.tmp.version.txt

Read our privacy statement:

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=501...mp;clcid=0x0409

А на синия екран пише следното:

0x000000D1(0x0000000000000028, 0x0000000000000002, 0x0000000000000000, 0xFFFFFA6002BDCE26)

L1E60x64.sys - Address FFFFFA6002BDCE base at FFFFFA6002BD6000, DATESTAMP 49474570

Помощ, че съвсем съм откачил ;(

Сподели другаде

Аз много не разбирам от компютри та ако можеш да ми обесниш какво е това ? И къде да видя дали го има и как да го изтрия ? Мерси много за помощта :)
Сподели другаде

Аз много не разбирам от компютри та ако можеш да ми обесниш какво е това ? И къде да видя дали го има и как да го изтрия ? Мерси много за помощта :)

Start>Control Panel>Switch To Classic style>Programs and Features и намираш

Сподели другаде

Да един приятел имаше същия проблем с дъно Asus P5Q Pro и Microsoft Windows Vista Ultimate x64 sp1 (хубивичка MSDN-ска)...

Проблема се дължи на драйверите за ЛАН картата Atheros и продължава да го има въпреки актуализациите за драйверите за нея.

Просто нито Asus, нито Atheros нищо не правят по въпроса (а проблема не е скорошен)...Даже като гледам датата на последните коментари, още си стои:

http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id=200...SLanguage=en-us

Аз му предложих две временни решения:

*Да дава Disabled на ЛАН-а след като си свърши работата в нета, но реши да гледа филм или да поразцъка на някоя игра, защото се комп. се рества през определен период от време (около 2 часа)...

*Да си купи външна ЛАН карта...хем ще е по-безопасно (при лоши метео. условия).

При него старите версии на драйверите бяха AR81FamilyWinSetup_1.0.0.39_WHQL.rar и затова изпробвахме AR81FamilyWinSetup_1.0.0.40_WHQL.rar (които продължават да се разпознават като версия 39)...

Деинсталирахме старите, инсталирахме новите по няколко начина (чрез setup-a, чрез Device Manager-a с посочване на разархивираното съдържание, чрез дясно копче върху *.INF файла => Install и не ги разпознава като версия 40 и това си е). Не се сещам дали сме пробвали с AR8131_AR8132_v1.0.0.10_WHQL.rar (ще му ги препоръчам, ако ти помогнат), но при всички положения съм доста разочарован от поддръжката на Asus и Atheros.

Така, че просто пробвай дали при теб, някои от драйверите ще оправят проблема:

http://partner.atheros.com/Drivers.aspx

AR8131_AR8132_v1.0.0.10_WHQL.rar

AR81FamilyWinSetup_1.0.0.40_WHQL.rar

Сподели другаде