karretto Публикувано Февруари 25, 2009 Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 Здравейте на всички:проблема ми е,че направих пароли на акаунда със който се логвам във windows xp pro sp3,и също на администраторския акаунд,но при логване не ми се сменя на латиница нито от клавиатурата нито от мишката.Значи пробвах във safe mode,но и там си стои на bg.Значи да уточня ,че не съм инсталирал flex type и подобни програми,просто ми е добавена фонетика,чрез phonetic cyrillic for windows.Преди да рестартирам след като направих паролите се сменяше без проблем на en,bg,bg phonetic,бях го настроил да се сменя между латиница и bg вместо със shift+alt със ctrl+shift а между bg и bg phonetic със alt+shift,и си работеше без проблемни близо 1 година.Някои ако ми помогне да си вляза във компютъра ще съм му благодарен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 25, 2009 Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 Ако паролата ти е на латиниаца, но Windows ти стартира с българска подредба по подразбиране, можеш да да си въведеш паролата с помощта на ALT бутона. Накратко: натискаш и задържаш ALT, пишеш кода на буквата и при пускането на ALT ще се изпише даденият символ. Можеш да ползваш тази таблица за справка как да изпишеш всеки символ. Внимавай за малки и главни букви. След като влезеш в Windows можеш да си смениш паролата или да зададеш Windows да се стартира с друга подредба по подразбиране (ако не ти се сменя паролата). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Февруари 25, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 Ако паролата ти е на латиниаца, но Windows ти стартира с българска подредба по подразбиране, можеш да да си въведеш паролата с помощта на ALT бутона. Накратко: натискаш и задържаш ALT, пишеш кода на буквата и при пускането на ALT ще се изпише даденият символ. Можеш да ползваш тази таблица за справка как да изпишеш всеки символ. Внимавай за малки и главни букви. След като влезеш в Windows можеш да си смениш паролата или да зададеш Windows да се стартира с друга подредба по подразбиране (ако не ти се сменя паролата).Благодаря за бързото съдеиствие сега ще пробвам и ако стане после евентуално не знам от къде се задава езика за подразбиране и дали се отнася само за логване или е за всичко Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 25, 2009 Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 В прозореца за добавяне и премахване на подредби има поле Default input language, където има и падащо меню. От него можеш да избираш кой език да е по основният по подразбиране. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Февруари 25, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 Ако паролата ти е на латиниаца, но Windows ти стартира с българска подредба по подразбиране, можеш да да си въведеш паролата с помощта на ALT бутона. Накратко: натискаш и задържаш ALT, пишеш кода на буквата и при пускането на ALT ще се изпише даденият символ. Можеш да ползваш тази таблица за справка как да изпишеш всеки символ. Внимавай за малки и главни букви. След като влезеш в Windows можеш да си смениш паролата или да зададеш Windows да се стартира с друга подредба по подразбиране (ако не ти се сменя паролата).Хиляди благодарности на Венцислав Отново си влязох във компютъра по описания начин,почти си мислех за преинсталиране на XP,а някои ми говореха,че трябва буутващ диск за разбиване на пароли и проникване във системата.Със риск да стана нахален искам да попитам как да ппеинсталирам кирилизацията,защото при логване не се сменят езиците,най вероятно от там ми е дошъл проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 25, 2009 Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 Виж дали тази тема няма да ти помогне. Премахни всички подредби, потвърди с OK или Apply и ги добави отново. В прозореца, където се добавят подредбите, има и подпрозорец Advanced. Увери се, че там няма отметки на нито една от двете опции. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Февруари 25, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 Виж дали тази тема няма да ти помогне. Премахни всички подредби, потвърди с OK или Apply и ги добави отново. В прозореца, където се добавят подредбите, има и подпрозорец Advanced. Увери се, че там няма отметки на нито една от двете опции.Да наистина ми помогна темата направих описаното и сега се сменя от латиница на бг,само че при повторно натискане на alt+shift и съм много благодарен на Венцислав.Искам да питам за тази таблица във по горния коментар само за латиница ли става въвеждането на букви и цифри и това важи ли за всички OS НА MICROSOFT.Имам още един въпрос към Венцислав дали работи по частни заявки за оправяне на проблеми със компютри. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 25, 2009 Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 Мисля, че важи само за латиница. Дали важи за всички версии на Windows не знам, но важи за всички съвременни версии.Какво точно имаш предвид под "частни заявки"? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Февруари 25, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 Мисля, че важи само за латиница. Дали важи за всички версии на Windows не знам, но важи за всички съвременни версии.Какво точно имаш предвид под "частни заявки"?Например инсталиране на операционни системи,възтановяване на системи и всичко свързано с пс,защото виждам,че имаш големи познания във областа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 25, 2009 Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 По принцип не се занимавам с "частни заявки". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
karretto Публикувано Февруари 25, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 25, 2009 По принцип не се занимавам с "частни заявки". ок пак благодаря за оказаната помощ бъди все така полезен за неопитните Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост