Jump to content

Препоръчан пост

Всички тук, които пишат представката "мега-" с малко " m" и "байт" (byte) с малко "b" да ги коригират за в бъдеще на главни букви "М" и "В". С малко "m" се означава "мили-", а с малко "b"- бит (bit). Има си установени стандарти и тези детайли трябва да се спазват. Още повече, че претендираме за някаква компетентност.
Сподели другаде

• Отговори 1.1k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Nazikov, прав си. Мега си е десет на шеста, а мили е десет на минус трета.Нищо, че нямам претенции за компетентност. С непрекъснати експерименти си ми е достатъчно интересно. Особено като инсталираш грандове от Азия-Австралия - направо се объркваш кое какво беше. Поздрави
Сподели другаде

Здравейте! Може ли да се използват съвместно: PC Tools Firewall Plus и Dynamic Security Agent или няма смисъл от двете заедно?

Няма смисъл от два HIPS-а на едно място,може но ако не знаеш как да ги съвместиш може да си навлечеш неприятности.

Сподели другаде

• 2 weeks later...

HIPS модулът на Spyware Terminator е приемлив. Самата програма като цяло обаче за мен не си струва въобще.

Още повече, че Privatefirewall е вече безплатен продукт (откога чаках този момент), което автоматично елиминира Comodo, Online Armor и Outpost Firewall. Отлична тяхна конкуренция. Това е продуктът, който ще замени текущата комбинация от Kerio Personal Firewall 2.1.5 и Dynamic Security Agent.

Сподели другаде

Уникална е силно казано, защото общо взето е защитна стена с HIPS механизми, а такива има немалко. И все пак е доста добра програма като цяло. Може би по-уникалното нещо е, че работи едновременно на нива kernel и user.

Аз ползвам Dynamic Security Agent, която е/беше част от Privatefirewall. Или Privatefirewall е/беше разширена версия на DSA. Зависи от гледната точка. DSA обаче не беше обновявана от 2007 година и авторите се чудеха дали да продължат с текущата да предлагат Privatefirewall като платена програма, а DSA като безплатна такава, или да елиминират последната и да направят Privatefirewall безплатна. Бях им писал преди малко над 2 седмици и ми казаха че до края на предната седмица ще пуснат обновени версии на двете програми или ще направят Privatefirewall безплатна. Избрали са второто явно.

Може би звуча като голямо фенче, но това беше отличен ход. Програмата е напълно стабилна, доста лека, не е сложна за работа и предлага отлични HIPS механизми. Това я прави пряк конкурент на големите играчи, което ме радва, защото от това печелят основно потребителите.

Privatefirewall е вече първата препоръчвана от мен защитна стена с HIPS, ако някой ме попита. Досега не беше, защото беше платена. :)

Сподели другаде

...

Може би звуча като голямо фенче, но това беше отличен ход. Програмата е напълно стабилна, доста лека, не е сложна за работа и предлага отлични HIPS механизми. Това я прави пряк конкурент на големите играчи, което ме радва, защото от това печелят основно потребителите.

Privatefirewall е вече първата препоръчвана от мен защитна стена с HIPS, ако някой ме попита. Досега не беше, защото беше платена. :)

Еми, за да бъде честно, всеки трябва да е фенче на нещо... Пък ако е и обективно фенче (като тебе), още по-добре... Изчетох за стеницата в softpedia и на официалния сайт и ми се стори добра и сравнително лесна за ползване. Проблемен фактор е винаги ЗКУ, но какво да се прави. Пък и щом ти я препоръчваш... Надявам се, да не се размислят с безплатността до следващата преинсталация, когато смятам да я пробвам. Предполагам, ти сега си с тази стена и ще споделяш по детаилни впечатления в темата... Ще видим какво ще кажат и великите експериментатори... :giggle:

Сподели другаде

Надявам се, да не се размислят с безплатността до следващата преинсталация, когато смятам да я пробвам. Предполагам, ти сега си с тази стена и ще споделяш по детаилни впечатления в темата... Ще видим какво ще кажат и великите експериментатори... :giggle:

Ти си я изтегли сега, за да я имаш. Дори и да размислят и да я направят платена отново, изтеглената от теб версия може да се ползва напълно легално, защото тя вече е пусната под безплатен лиценз. Това, че следващите стават платени, по никакъв начин не прави ползването на по-стара безплатна версия нелегално.

Не съм с нея, защото не съм на моя компютър, но веднага щом се добера на него, ще премина на Privatefirewall.

Споменах уникална, защото не виждам нещо поорязано - дали е пълнофункционална като платената доскоро версия ? Тази стена не съм я пробвал все още.

Няма нищо орязано. Версията е пълнофункционална. Това е на практика подарък/жест към потребителите.

Всъщност говорейки си за уникалности, се сетих, че в интерес на истината в Privatefirewall (и съществуващата до скоро DSA) има един доста нестандартен модул - System Anomaly Analyzer, който се тренира в рамките на 7 дни (може и повече) и следи натоварването на системата. След този тренировъчен период, когато се появи процес, който товари системата повече от да речем 60% (може да се промени от потребителя) от приетото и записаното като нормално, програмата известява потребителя. Това е доста интересна екстра, която обаче лично аз не считам за особено решаваща, но в някои ситуации може да е полезна.

Сподели другаде

Ти си я изтегли сега, за да я имаш. Дори и да размислят и да я направят платена отново, изтеглената от теб версия може да се ползва напълно легално, защото тя вече е пусната под безплатен лиценз. Това, че следващите стават платени, по никакъв начин не прави ползването на по-стара безплатна версия нелегално.

Не съм с нея, защото не съм на моя компютър, но веднага щом се добера на него, ще премина на Privatefirewall.

О-о, аз още вчера, 5 минути след поста ти я дръпнах. Добре е да се запасира човек за черни дни. Според мен, стената има шанс да разбута "Светата Троица", но ще видим...

Сподели другаде

Надали ще ги разбута, защото те са доста утвърдени имена, а Privacyware не са известни и точно ниската им популярност е проблем. Иначе като качества на продукта съм на мнение, че Privatefirewall ги бие всичките като цяло. Не предлага толкова задълбочена защита, колкото да речем Comodo Internet Security, но ако погледнем продуктите като цяло (защита, лекота, интерфейс и т.н.) според мен Privatefirewall е определено по-добра за един обикновен потребител.
Сподели другаде

.... според мен Privatefirewall е определено по-добра за един обикновен потребител.

Въпреки, че все още не съм ползвал програмата, от това, което четох в официалният сайт- съм склонен да се съглася с теб! Понеже виждам, че си доста навътре с програмата, или по-точно с доскорощният и безплатен вариант, няма да е лошо да направиш някакво "ревю" за нея, придружено със снимки, и препоръки за оптимални настройки. Би било изключително полезно за всички!

Сподели другаде

Надали ще ги разбута, защото те са доста утвърдени имена, а Privacyware не са известни и точно ниската им популярност е проблем. Иначе като качества на продукта съм на мнение, че Privatefirewall ги бие всичките като цяло. Не предлага толкова задълбочена защита, колкото да речем Comodo Internet Security, но ако погледнем продуктите като цяло (защита, лекота, интерфейс и т.н.) според мен Privatefirewall е определено по-добра за един обикновен потребител.

Едва ли има значение дали дадена програма е с утвърдено име при тестовете и със зловреден код,трябва си и можене.

Сравнявайки Dynamic Security Agent и Comodo Firewall не откривам разлика в натоварването на ОС въпреки че Комодо съм го комбинирал с Аваст а Dynamic Security Agent съм го ползвал самостоятелно.

Сподели другаде