Jump to content

Препоръчан пост

Момчета, какво ще кажете за McAfee Internet Security?

Гледам, че отдавна дъвчите 2-3 програми, които определено си плащат за съответната реклама. Night_Raven правилно отбеляза, че критериите за определяне на на-добрата, толкова се размиват в общата маса на показателите, че в края на краищата се получават едни таблици с цифри, така необходими на потребителите, за да се залъжат в избора. Цялата работа с оценките на програмите твърде много се приближава до науката статистика, което лично мен ме кара изобщо да не вярвам на крайните оценки!

Та да се върнем на McAfee Internet Security - платената, а не тази с опит за кракване!

Моя персонална оценка е, че е най-добрата!

Има всички описани от вас "ектри" HIPS, "Мипс" и др., напълно съвместими модули, лека, подчертавам ЛЕКА!, сигурна до колкото не съм изревал от нещо вече 3 години! Вечно е в средното ниво, но още веднъж подчертавам, че това не е критерии за първенство! Някой ще каже че е трудна за работа, но не бих се съгласил, то е като да имаш състезателен автомобил и да ползваш "заводски настройки" на всички писти - Не става! Всеки ползвател ти има особености на работата, мрежата, потребностите, хардуера, наличния софтуер и др. Така че никоя програма не може да осигури изключителна интуативност и универсалност в настройките.

Това е моето мнение и едвали някой с празни приказки и "дървена философия" ще ме убеди в противното, важни са фактите, а те трудно се доказват!

Ваша е думата!

Сподели другаде

• Отговори 1.1k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

По принцип McAfee Internet Security е доста по-пълен пакет от стена с HIPS, което малко го прави не особено подходящ за текущата тема по принцип.

Иначе аз лично не мога да го коментирам, защото не съм го ползвал скоро. Не помня кога за последно се занимавах с продукти на McAfee, но въобще не останах впечатлен от представянето им и ги изоставих. Имайки предвид от какъв калибър е McAfee като компания, то съм доста песимистично настроен към всичко ново, което биха имали. Повечето големи имена наблягат на шарения и външен вид, отколкото на ефективност, или има и от двете, но се заплаща с високи системни изисквания. Разбира се не мога да кажа със сигурност, че това се отнася за McAfee Internet Security, защото трябва да я тествам първо. Просто, както споменах, съм много скептичен и подозирам, че така ще стоят нещата. Може и да греша в предчувствията си. Може да метна пакета им на виртуалната машина... ако въобще се инсталира де, защото Norton отказа, а Kaspersky се държеше неадектватно. И не, не считам, че виртуалната машина може да се ползва като извинение в случая.

Сподели другаде

... подчертавам ЛЕКА!

да е лека, да е лека, колко да е лека??? Трябда ти кажа, че хич даже не е лека, аме си е една от тежките програми! Пробвал съм я на два пъти и на 10-тата минута съм я махал! Недей заблуждава хората! :stop:

Сподели другаде

http://home.mcafee.com/store/package.aspx?pkgid=273 Миналата година през септември-декември го ползвах три месеца - той си бе в комплект с новозакупен лаптоп с Win Vista. Имаше тримесечна промоция от Microsoft. Мнението ми е, че е доста добра програма. Аз обаче обичам да ги сменям програмите и така избягвам необходимостта да ги купувам. Предостатъчно ми е ползване на триали или промоции на кои ли не продукти. Поздрави
Сподели другаде

да е лека, да е лека, колко да е лека??? Трябда ти кажа, че хич даже не е лека, аме си е една от тежките програми! Пробвал съм я на два пъти и на 10-тата минута съм я махал! Недей заблуждава хората! :stop:

Защо да ги заблуждава,има много фактори, които не са упоменати. И най-лекия софт да го инсталираш на калпав Windows и хардуера който е с него,ще ти се стори като най-тежкия софтуер създаден някога. Да не говорим и за компютърната конфигурация и нейните параметри.

Щом за 10-ина минути си я пробвал и де-инсталирал ,търси причината другаде.

Сподели другаде

HIPS-ът на McAfee може да е слаб, но тя и програмата не разчита основно на това. На Comodo пък евристиките й за нищо не стават. Всяка програма залага на различна стратегия за защита.

Колкото до тежестта на McAfee Internet Security, ами..., не е лека като я гледам: 8 процеса с обща заемана памет (private bytes) от близо 140MB. Това не е лека програма. Разбира се може да не е много тежка в ежедневната работа (макар да ме съмнява), но при всички положения няма как да е лека.

Сподели другаде

McAfee Internet Security има някакво HIPS-че,но по-добре да го няма много е зле.Преди седмица едва я издържах 10-на минути,а компютъра ми не е от най-слабите.

Не се ли замисляш, че прибавки вървящи в комплект с Comodo IS Free са причина за странните впечатления!? Ако инсталираш Kingsoft IS какво ли ще се случи? Кралският китаец лови разни неща когато съм го инсталирал след "безплатните" Rising - Comodo. Защо не пробваш и ти?

Сподели другаде

Не се ли замисляш, че прибавки вървящи в комплект с Comodo IS Free са причина за странните впечатления!? Ако инсталираш Kingsoft IS какво ли ще се случи? Кралският китаец лови разни неща когато съм го инсталирал след "безплатните" Rising - Comodo. Защо не пробваш и ти?

Днес го пробвах на виртуална машина но след като няма HIPS не виждам как ще успее да ме опази при среща с непознат зловреден код.От десет свалени файла с възможности да инфектират ОС видя само три и това ме отчая още повече.След Comodo никоя програма не е откривала нищо нередно,с кои програми установяваш шпионите инсталирани заедно с него ?Поздрави

Сподели другаде

Виртуални машини изопачават реалността и за доста неща подвеждат ползвателите си. Не ми трябват. Няколко пъти съм виждал Comodo IS с несправяне - KIS 2010 намира и спомага за отстраняване на уязвимости, a Kingsoft IS установява и отстранява вредоносен код след Comodo -KIS 2010. KIS 2010 и Kingsoft IS притежават компоненти, които напълно липсват при Comodo IS. Програмата се държи като препарирана в случай че е преодолян прехваления и HIPS. Като цяло Kingsoft IS не ме е впечатлил с възможности за ловене - рядко се обажда - обаче тази ОС вече седмица е чиста и засега липсва материал за спомагателни програми. А авторите на Комодо докога ще подхождат некоректно спрямо неподозиращи нищо ползватели - имам чувство и усещане, че номерата им свършване нямат! Поздрави
Сподели другаде

Виртуални машини изопачават реалността и за доста неща подвеждат ползвателите си.

Нещо по-конкретно ще може ли, че едно голо твърдение не мога автоматично да го приема за вярно?

Сподели другаде

Нещо по-конкретно ще може ли, че едно голо твърдение не мога автоматично да го приема за вярно?

Не ми трябват - защото възпрепятствуват пълна инсталация и съответно показване на цялостни възможности при някои продукти.При пробвания със Symantec и Rising преди време нищо не излезе. Всъщност няма от какво да се боим - форматиранията на дялове при преинсталиране и преход къв свеж Win с времето се усвояват рутинно. Според мен са напълно нормални няколко преинсталации на Win XP SP3 в годината - дали са 3 или 6 това са вече подробности. Поздрави

Сподели другаде

Как така възпрепятстват пълна инсталация? Продуктът или се инсталира, или не се инсталира. Някои нови пакети за сигурност просто отказват да се инсталират и зациклят по време на инсталацията.
Сподели другаде

Да. http://www.antimalware.ru/node/1603 Видно е какво разработват при КасперскиЛаб. При Rising вградиха виртуален компонент през 2008 г - обаче подобно на Comodo в безплатната си версия ме дразнят с шпионите си и не считам за кой знае колко интересно да дебна собствената си защитна програма кога какво прави.Там също е налице впечатляващ HIPS. С Kingsoft IS ме учудва отличния общ резултат - защото привидно много малко лови този пакет.Лично на мен без виртуална машина ми е по-интересно - а това е най-важно.
Сподели другаде

Виждам я като отворя "Добавяне или премахване на програми" при Контролен панел.

Аха....Само, че тази физическа "маса" за инсталиране/деинсталиране на която и да е програма (тук не говоря само антивирусни програми) НЯМА нищо общо с реалното натоварване, което оказва дадената програма върху системата! Абсолютно нищо общо няма! Много често програма с голяма физическа "маса", оказва по-слабо влияние върху системата, отколкото програма с по-малка "маса". Така, че като споменаваш думата "маса" е добре да се конкретизираш, какво точно имаш впредвид, защото много често човек не може да ти схване мисълта! :)

Сподели другаде