mihnev_sz Публикувано Юли 15, 2009 Report Share Публикувано Юли 15, 2009 Например при среща с азиатски творения доста добър е Kingsoft IS 9 Plus. Обаче май никой никъде не го класира - изводът е очевиден - всичко е пари. Kingsoft IS 9 Plus може да бъде закупен за 25 USD. Сега предоставят тримесечен триал. Контролно A-squared Free - Dr WEB Curelt при мен никакви шпиони не установяват - те са ми първи сътрудници. MBAM-SAS са като ненужни - на това ниво с месеци вероятно нищо не ще установяват. Напълно нормално е - щом мълчат A-squared Free - Dr WEB Curelt ! Това мълчание също доказва качествата на кралския китаец. Не ме интересува, че някои не били искали да го класират. Препоръчвам да го пробват всички, които търсят известно разнообразие. Поздрави A-squared Free - Dr WEB Curelt и те ли станаха всевиждащи?Те ли са недостижими и непогрешими, като Минчо Празников? На Kingsoft IS 9 Plus от кога им стана дилър?Това мълчание на A-squared Free - Dr WEB Curelt нищо,абсолютно нищо не доказва.Не са специализирани да премахват много от новите заплахи.A-squared Free освен трасиращи бисквитки(които ти ги определяш,като high level danger) ,друго тя не вижда,освен и да окепази някоя легитимна програма за друго не става. Dr WEB Curelt освен да открие някое joke за сега нивото му е под всякакво ниво,не е този "доктор" който аз познавам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юли 15, 2009 Report Share Публикувано Юли 15, 2009 Не виждам причина да ставам на някои дилър. В моите очи обаче засега Kingsoft IS 9 Plus води с едно на нула на руския KIS 2010. По опростена методика - там и CIS бе с амбиции. Бъдещето ще покаже. При мен ще остане най-добрия пакет! Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Не виждам причина да ставам на някои дилър. В моите очи обаче засега Kingsoft IS 9 Plus води с едно на нула на руския KIS 2010. По опростена методика - там и CIS бе с амбиции. Бъдещето ще покаже. При мен ще остане най-добрия пакет! ПоздравиВчера го инсталира и стана най-добрия,вятър работа За да се разучи един пакет за защита до най-малката подробност и да се установят качествата и недостатъците е нужно много повече време. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Вчера го инсталира и стана най-добрия,вятър работа За да се разучи един пакет за защита до най-малката подробност и да се установят качествата и недостатъците му е нужно много повече време.Примерно през последните 2 години съм инсталирал кралския китаец 4-5 пъти! За какъв дявол ми е да го хваля? Споменах - ще проверявам дали заслужава място при най-добрите ! Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Примерно през последните 2 години съм инсталирал кралския китаец 4-5 пъти! За какъв дявол ми е да го хваля? Споменах - ще проверявам дали заслужава място при най-добрите ! ПоздравиKingsoft IS 9 Plus едва ли е бил тогава.Защо според теб съм още със Anti-Hacker -а на KIS7 ? Ще ти отговоря,понеже новите версии на Kaspersky, подобрената уж двупосочна защитна стена е на ниво,което аз лично не одобрявам,липсват и много от настройките.След всяко обновяване на KIS7,се сканира автоматично/наново и бекъпа на Windows : C/System Volume Information/_restore ,това при версии 2009/2010 го няма,сканират се само наново файловете след обновяване, които са под карантина и то ако си сложил отметка за това.При почистващите инструменти,когато забърсват temp тогава да пищи,за какво ми е,след дъжд качулка.Това ,че HIPS-а липсва при KIS7 ,не я прави по-несигурна от новата 2010.И мога да го докажа в съответната тема за това.Сега предполагам разбра, какво имам на в предвид с по-горния ми пост.Поздрави! P.s. Ето,пресен пример, когато се прибрах,компютъра е винаги включен, не съм му задавал на Kis7 да сканира принудително,стоеше червения прозорец на екрана с открита:deleted: new threat not-a-virus:FraudTool.Win32.Agent.tl File: C:\System Volume Information\_restore{8B760319-C889-4976-B6B1-A21E8E66F611}\RP166\A0028460.exe Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 В сайта на програмата и в други чуждестранни форумиВ сайта на програмата е много ясно, че ще има хвалби. То това важи за всяка програма. Хвалбите там не се броят. Колкото за чуждестранни форуми, може, но поне аз из търсенията си в Google за подобни програми не съм попадал на големи хвалби. Препоръчвания да, но не са го хвалили чак толкова, и в никакъв случай така, както тук ми се хвалят CIS и други пакети. Само на евристики + дефиниции сигурен формат рано или късно.Същото важи и при инсталация на калпави драйвери, калпав софтуер, потребителска небрежност и т.н. Аз познавам хора, които ползват само програми, базирани на дефиниции, които не са преинсталирали от доста време. Е, това време не е "десетки години", но е доста въпреки това.Да, еврстиките и дефинициите винаги са догонващи (особено вторите) и си имат минусите, но моля, не ги отписвай, защото и те си имат плюсове и макар постепенно да отмират, все още има полза от тях. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Dr WEB Curelt освен да открие някое joke за сега нивото му е под всякакво ниво,не е този "доктор" който аз познавам. Силата на Dr.Web е срещу полиморфни и "пачващи" вируси от рода на Parite, Sality и Virut...макар, че донякъде тази идея е обречена още в зародиш тъй като срещу тези зарази най-доброто лечение е формат с изтриване на дяловете и чиста инсталация. Дори и някои от версиите да се лекуват успешно, няма гаранция, че компютъра е напълно чист след това. Похвално, е че успява да изчисти файла от зловредния код без да изтрива самия файл...Но пък този файл едва ли ще мина проверката на цифров подпис и контролни суми, но все пак... Но пък е силен срещу някои видове специфични зарази и руткити (като MBR rootkit-a Sinowal/Mebroot) и някои Kernel-Mode rootkits (Ring 0). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 "A-squared Free - Dr WEB Curelt и те ли станаха всевиждащи?" Kingsoft IS 9 Plus засега не им дава шанс за изява. Ще го сменя с CIS при първия установен пропуск. После пак е ред на KIS 2010. Колко бързо ще бъдат ротирани зависи от пропускателните им възможности. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Night_RavenСъщото важи и при инсталация на калпави драйвери, калпав софтуер, потребителска небрежност и т.н. Аз познавам хора, които ползват само програми, базирани на дефиниции, които не са преинсталирали от доста време. Е, това време не е "десетки години", но е доста въпреки това.Да, еврстиките и дефинициите винаги са догонващи (особено вторите) и си имат минусите, но моля, не ги отписвай, защото и те си имат плюсове и макар постепенно да отмират, все още има полза от тях.Нали това е целта на рууткита да не бъде забелязан и да крие процеси,потребителя да си мисли че всичко е наред за да не преинсталира с години.Създателите на рууткити твърдят че дори HIPS приложенията не представляват голяма трудност да бъдат излъгани,а антивирусните програми били детска играчка.Не веднъж съм ставал свидетел при аматьорските ми практически тестове как антивирусните стават храна на вирус за който нямат дефиниции,та ми е трудно да ги вземам на сериозно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Ами, щом и HIPS програмите могат да бъдат излъгани, защо тях ги вземаш на сериозно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Ами, щом и HIPS програмите могат да бъдат излъгани, защо тях ги вземаш на сериозно?Защото и без дефиниции са много по-надеждни от антивирусните програми,вероятността HIPS програмите да бъдат излъгани е по-малка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Аз не споря, че HIPS програмите са по-ефективни, а се опитвам да ти обясня, че и програмите с дефиниции все още имат място в компютърната сигурност, колкото и да не ти се вярва. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 Kingsoft IS e доказателство - интегирrран пакет с необичайно много дефиниции. Май още милалата година бяха над 10 000 000 - сега още нямам представа колка са - обаче браво на тези китайци - постигнали са нещо доста интересно.Какво ли трябва да направя за да отчета пореден пробив и да продъпжа с моята си ротация!? Засега великите CIS и KIS изчакват за да се докажат пред мен - ами ако кралският китаец изобщо не им даде шанс!?Той има повече дефиниции от тях взети заедно - и точно затова ми е интересен! Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 И ако бройката на дефинициите значеше нещо, то KingsoftIS щеше да е може би №1. P.S.: и отново да напомня, че темата е за стени с HIPS, а не за интегрирани пакети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юли 16, 2009 Report Share Публикувано Юли 16, 2009 И ако бройката на дефинициите значеше нещо, то KingsoftIS щеше да е може би №1. P.S.: и отново да напомня, че темата е за стени с HIPS, а не за интегрирани пакети.Да - прав си- аз обаче отправям предизвикателство към Tanganika от китайско естество! Има ли шанс CIS срещу Kingsoft!? Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост