Jump to content

Препоръчан пост

Инсталирах версия 1.110 Beta, но не знам защо когато ми предостави възможност да взема някакво решение, да блокирам или позволя, Windows-а започва да зацикля, направо замръзва. Със System Safety Monitor не съм имал никакви проблеми. Мисла да се върна на нея. От месец я ползвам и съм доста доволен, като се има предвид, че от тогава съм без антивирусна.
Сподели другаде

• Отговори 1.1k
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Искам на всички да ви кажа следното - колкото и да плюете по Комодо, пакетът за защита - Comodo Internet Security е сред първите 3 най-добри продукти за защита в СВЕТА!Американската компания не е опряла нож в гърлото на някой юзер за да инсталира софтуера им!Всеки сам си решава! Такава била Комодо, онакава била Комодо...ми стойте си с вашите любими програми и спрете да плюете както по пакетът за сигурност, така и по политиката на американската компания!Ние сме били опиянени, а вие не сте ли( в критика)?! Сега пък тестовете на Маутосек били с кусури...ми направете вие по-добри тогава, и ще бъдем опиянени от вашата работа!Колкото човек се опитва да бъде толерантен към вас критиците, толкова повече му се качвате на главата...е как не спряхте бе?!

Най лесно е да се направи така, че даден юзер да си тръгне и да спре да пише, НО това не е разрешение на проблема!Винаги да се руши е по-лесто, отклкото да се гради.

Сподели другаде

Има ли изобщо първи 3 най-добри продукти за защита в СВЕТА!? Сега се чудя Kingsoft IS дали има HIPS. Защитната стена я проверих и се справя добре - обаче при настройки на високо ниво на сигурност издава приглушено-бълбукащи звуци при неутрализирани атаки. Върнах настройките на Medium за да спре това почти постоянно бълбукане. Китайска им работа - сега така ми е интересно след редуването на CIS и KIS. Не съм го приключил - просто включих още един малко познат интегриран пакет в странната методика за съпоставяне. Поздрави
Сподели другаде

Има ли изобщо първи 3 най-добри продукти за защита в СВЕТА!? Сега се чудя Kingsoft IS дали има HIPS. Защитната стена я проверих и се справя добре - обаче при настройки на високо ниво на сигурност издава приглушено-бълбукащи звуци при неутрализирани атаки. Върнах настройките на Medium за да спре това почти постоянно бълбукане. Китайска им работа - сега така ми е интересно след редуването на CIS и KIS. Не съм го приключил - просто включих още един малко познат интегриран пакет в странната методика за съпоставяне. Поздрави

Защо да няма?!Това е като едно състезание - винаги има първи, втори, трети и последен!

Учудвам се, че някои хора се дразнят оттова, че има компании, които си плащат на Маутосек да си тестват софтуера и си плащат за повторно тестване...че искали продуктът им да бъде на първо място!

Ми защо НЕ?! Хората работят, отстраняват бъгове и непрекъснато подобряват продуктите си.

Какво лошо има в това?!

Сподели другаде

Инсталирах версия 1.110 Beta, но не знам защо когато ми предостави възможност да взема някакво решение, да блокирам или позволя, Windows-а започва да зацикля, направо замръзва. Със System Safety Monitor не съм имал никакви проблеми. Мисла да се върна на нея. От месец я ползвам и съм доста доволен, като се има предвид, че от тогава съм без антивирусна.

Странно. Аз докато бях с Ghost Security Suite нямах проблеми със замръзвания. Може би конфликтира с някой друг софтуер при теб. Какви други резидентни програми имаш? Ако имаш виртуална машина, пробвай там програмата. Иначе не знам коя версия ползваш на System Safety Monitor, но ако е платената, тя е отлична и бих ти предложил да ползваш нея така или иначе.

Искам на всички да ви кажа следното - колкото и да плюете по Комодо, пакетът за защита - Comodo Internet Security е сред първите 3 най-добри продукти за защита в СВЕТА!Американската компания не е опряла нож в гърлото на някой юзер за да инсталира софтуера им!Всеки сам си решава! Такава била Комодо, онакава била Комодо...ми стойте си с вашите любими програми и спрете да плюете както по пакетът за сигурност, така и по политиката на американската компания!Ние сме били опиянени, а вие не сте ли( в критика)?! Сега пък тестовете на Маутосек били с кусури...ми направете вие по-добри тогава, и ще бъдем опиянени от вашата работа!Колкото човек се опитва да бъде толерантен към вас критиците, толкова повече му се качвате на главата...е как не спряхте бе?!

Най лесно е да се направи така, че даден юзер да си тръгне и да спре да пише, НО това не е разрешение на проблема!Винаги да се руши е по-лесто, отклкото да се гради.

Рискувам да прозвуча грубо, но ще го поема този риск и ще попитам: ти още ли си тук? Нали беше напуснал форума и нямаше да го зареждаш повече?

Нямам навика да гоня потребители, но от такива като теб просто не виждам полза. Нищо не разбираш, но същевременно не спираш да обикаляш темите и да защитаваш/хвалиш Comodo Internet Security с всички сили и реагираш като ощипана мома при всяка дребна забележка по адрес на въпросния продукт. Слепи фанатици като теб не са нужни никому. Човек не може да проведе нормална дискусия с теб и не може да предостави доводи, защото независимо какво са ти накрая изтърсваш простотия от рода на "независимо дали ви харесва или не, Comodo е №1", защото нямаш с какво и не знаеш как да отвърнеш на доводите на потребителя отсреща и затова прибягваш до стандартните за всички мамини фенчета изказвания, които обаче са лишени от всякакви аргументи. Не зная дали знаеш английски, но ако знаеш, иди във форумите на Comodo. Там е пълно с такива като теб. Ще си паснете.

И как установи, че е сред трите най-добри програми? Гледайки само тестовете на Matousec и нищо друго, нали? Дори пробвал ли си някой друг продукт от тестваните на сайта им? Имаш ли представа другите продукти какво могат и как са като цяло? Май не.

Извинявай, но Comodo си заслужават критиката. Компания, която лъже и заблуждава потребителите си, че има за цел да се бори със зловреден код, а същевременно подпомага разпространяването му, заслужава да бъде критикувана.

Колкото до качването на нечия глава, същото мога да кажа и за теб и такива като теб - колкото повече ви оставяме, толкова повече вие се опитвате да се качите върху главите на останалите потребители и да ги залеете с хвалби и възхваления на любимите си продукти.

Сподели другаде

С Malware Defender нещата са сходни, дори и по-зле :giggle: . На компютъра нямам никакви програми за зловреден код освен Malwarebytes' Anti-Malware, но не ползвам платената версия. С ProcessGuard-пълната версия, няма проблеми. С нея бях няколко дни, удобна е, но не предлага контрол над регистрите. В момента съм със System Safety Monitor 2.0.8.5.8.5. Според мен System Safety Monitor е по-гъвкава от ProcessGuard, независимо от това, че е безплатна.
Сподели другаде

Не е нужно програмите, които имаш, да са за зловреден код. Може да има нещо друго, което да пречи. Аз съм пробвал за кратко Malware Defender и бях много доволен от програмата. Това е програмата, която бих ползвал, ако не беше платена.

Да, System Safety Monitor е наистина по-гъвкава. Доста по-гъвкава. Не е перфектна разбира се и в някои ситуации ProcessGuard е малко по-добра. Като цяло обаче бих казал, че System Safety Monitor е по-добрият продукт. Той обаче е и по-сложен като цяло, докато ProcessGuard е доста по-лесна за работа, като при това я намирам за малко по-лека, макар че реално и двете програми са общо взето леки. Нека отбележа, че тук говоря за платените версии на двете програми. Ако говорим за безплатните, тогава System Safety Monitor дръпва още по-напред, защото ProcessGuard Free е доста клъцната откъм функции.

По принцип ако си доволен от работата на ProcessGuard и ти липсва само защита на регистратурата, мога да ти предложа MJ Registry Watcher. Програмата изглежда доста грозничко с архаичния си интерфейс и изисква малко свикване, но пък се разработва активно (не е изоставена), лека е, предлага отлична и доста гъвкава защита на регистраутата и е безплатна. Това е според мен най-добрата програма за защита на регистратурата, заедно с RegDefend, но последната, както вече споменах по-рано, не е толкова удобна в безплатната си версия.

Сподели другаде

Странно. Аз докато бях с Ghost Security Suite нямах проблеми със замръзвания. Може би конфликтира с някой друг софтуер при теб. Какви други резидентни програми имаш? Ако имаш виртуална машина, пробвай там програмата. Иначе не знам коя версия ползваш на System Safety Monitor, но ако е платената, тя е отлична и бих ти предложил да ползваш нея така или иначе.

Рискувам да прозвуча грубо, но ще го поема този риск и ще попитам: ти още ли си тук? Нали беше напуснал форума и нямаше да го зареждаш повече?

Нямам навика да гоня потребители, но от такива като теб просто не виждам полза. Нищо не разбираш, но същевременно не спираш да обикаляш темите и да защитаваш/хвалиш Comodo Internet Security с всички сили и реагираш като ощипана мома при всяка дребна забележка по адрес на въпросния продукт. Слепи фанатици като теб не са нужни никому. Човек не може да проведе нормална дискусия с теб и не може да предостави доводи, защото независимо какво са ти накрая изтърсваш простотия от рода на "независимо дали ви харесва или не, Comodo е №1", защото нямаш с какво и не знаеш как да отвърнеш на доводите на потребителя отсреща и затова прибягваш до стандартните за всички мамини фенчета изказвания, които обаче са лишени от всякакви аргументи. Не зная дали знаеш английски, но ако знаеш, иди във форумите на Comodo. Там е пълно с такива като теб. Ще си паснете.

И как установи, че е сред трите най-добри програми? Гледайки само тестовете на Matousec и нищо друго, нали? Дори пробвал ли си някой друг продукт от тестваните на сайта им? Имаш ли представа другите продукти какво могат и как са като цяло? Май не.

Извинявай, но Comodo си заслужават критиката. Компания, която лъже и заблуждава потребителите си, че има за цел да се бори със зловреден код, а същевременно подпомага разпространяването му, заслужава да бъде критикувана.

Колкото до качването на нечия глава, същото мога да кажа и за теб и такива като теб - колкото повече ви оставяме, толкова повече вие се опитвате да се качите върху главите на останалите потребители и да ги залеете с хвалби и възхваления на любимите си продукти.

Айде и аз да ти отвърна подобаващо - Венци, ти си човек с дребна душица, опаков и инат като катър!

Не случайно те изритаха като мръсно коте от kaldata.com. Точно заради харектерът ти и заслужено си го получи!

Ето затова съм тук, да ти кажа истината и всички да разберат, че ти си човек с две лица!Ти не си ли сляп фанатик на онова словенско недоразумение Нод 23?! Даже и си по-зле от тези, към които сипеш критики! Падаш в същото, за което обвиняваш другите! Ама по-лесно е да се гледат другите, нали? И какво да пробвам Outpost, AO или дефендър еди какъв си?! С какво тези продукти са по-добри от Комодо, че да ги пробвам?!Няма такава защитна стена, която да дава подробни настройки както е при Комодо! Outpost и AO са като бавно развиващо дете пред Комодо, що се отнася до лекота, НАСТРОЙКИ и функционалност! С мен не можело да се води дискусия, а с теб да не би да може?!Крадеца вика, дръжте крадеца! Исках да си спестя всичките тези неща, но приех "хвърлената от теб ръкавица"! Комодо били шпиони, лъжци и манипулатори...а другите не са ли?!Всички шпионират, това е! Тестовете на Маутосек били такива...ми тип като си по-умен направи по-добри тестове от тях! Типично за българина - завист и злоба!Направо ми трий акаунта, повече няма да се занимавам с дребваността ти!

Сподели другаде

Не случайно те изритаха като мръсно коте от kaldata.com. Точно заради харектерът ти и заслужено си го получи!

За протокола: не съм изгонен от Kaldata. Те ми наприказваха, че не съм полезен за сайта и форума (при все публикуваните от мен статии и т.н.), на мен ми писна да се занимавам с тях и си напуснах. Ти разбира се вярвай на когото искаш.

Колкото до останалите простотии, които наговори, ами, какво да кажа - простотии са. :)

Просто си личи, че грам, ама ГРАМ не си ползвал, тествал и обръщал каквото и да било внимание на който и да било продукт, освен Comodo Internet Security. Изказванията ти са напълно безпочвени и не са подкрепени с абсолютно никакви аргументи. Чета изказвания от рода на "Comodo е №1", "Comodo цепи мрака", "Comodo е най-яката стена на света", "всички останали програми са боклуци" и т.н. Това е, което лъха като смисъл от всичките ти коментари.

Дали съм зле не знам, може и да съм, но поне аргументирам твърденията си и не плямпам голи и крайни твърдения, боготворейки само един единствен продукт.

Всъщност дори от тестовете на Matousec (които явно уважаваш) е повече от ясно, че има и други програми, които са достойна конкуренция на CIS. Защо обаче упорито отказваш да погледнеш истината в очите не знам. Всъщност май знам, но ще си замълча.

А това, че съм сляп фен на NOD32, как го измисли пък съвсем идея си нямам. Да не си надрусан с нещо?

Сподели другаде

преди 2 дни излезна версия 3.5.0.32 на Оналйн Армор, в която е добавен антикийлогер механизмът от платената версия. Така погледнато ако се съди по резултатите на платената версия, безплатната също вече трябва да има 99%.
Сподели другаде

Здравей Night_Raven. За сега мисля да остана със System Safety Monitor. Независимо, че е безплатна, според мен, това е лично мое мнение, е по-гъвкава от платената ProcessGuard. При System Safety Monitor има опция за пускане на приложението от родителското, което при ProcessGuard липсва. Не знам дали е голямо предимство но на мен ми допада. При ProcessGuard когато позволиш идно приложение да се стартира и го запаметиш, създадеш правило, то може да се стартира от всяко друго. Възможно е и да не съм разбрал някое правило за приложенията които предлага секцията PROTEKTION, но по подразбиране мисля, че е така. Както писах, при System Safety Monitor се придлага опция за пускане на приложението само от родитеското приложение. Ако реша да тегля някой торент, µTorrent ще бъде стартиран от интернет браузъра и ако избера стартиране само от родителско приложение, после µTorrent няма да се стартира ако директно цъкна два пъти върху иконата му на десктопа, а отново ще ми бъде придоставена възможност да създам правило, понеже тогава съм го създал само за интернет браузъра, а сега µTorrent ще се стартира от explorer.exe. Същото е и при Autoruns/ProcessExplorer и други.

Възможное и при ProcessGuard да я има тая опция, а да не съм и обърнал внимание.

Сподели другаде

"Защо да няма?!Това е като едно състезание - винаги има първи, втори, трети и последен!"

И кои биха определили класирането? Няма ли пак други фактори да предопределят нещата? Например при среща с азиатски творения доста добър е Kingsoft IS 9 Plus. Обаче май никой никъде не го класира - изводът е очевиден - всичко е пари. Kingsoft IS 9 Plus може да бъде закупен за 25 USD. Сега предоставят тримесечен триал. Контролно A-squared Free - Dr WEB Curelt при мен никакви шпиони не установяват - те са ми първи сътрудници. MBAM-SAS са като ненужни - на това ниво с месеци вероятно нищо не ще установяват. Напълно нормално е - щом мълчат A-squared Free - Dr WEB Curelt ! Това мълчание също доказва качествата на кралския китаец. Не ме интересува, че някои не били искали да го класират. Препоръчвам да го пробват всички, които търсят известно разнообразие. Поздрави

Сподели другаде

Къде пък видя много хвалби?

В сайта на програмата и в други чуждестранни форуми

В интерес на истината не погледнах толкова подробно, защото не очаквах да публикуваш стар тест, без да споменеш. Все пак се имаш за разбиращ, т.е. информацията идва от уж надежден източник. Надценил съм те явно. Отсега ще проверявам подробно какво пишеш.

Правило номер 1 - не се доверявай

Правило номер 2 - чети внимателно

Правило номер 3 - няма компетентни - всичко е относително :offtopic:

Писал съм достатъчно ясно,може би грешката ми беше,че не повторих теста преди да го публикувам тук.

Гарване,нищо лично - просто не ми харесва когато не четат внимателно.

HIPS само с него малко съмнително ми изглежда,знаеш моето мнение.Не го налагам просто отстоявам позицията си.

Сподели другаде

Само на евристики + дефиниции сигурен формат рано или късно.

HIPS-а е за професионалисти не е детска играчка,а това че има и слаби HIPS-чета никой не го отрича :hesthebest:

Сподели другаде

Само на евристики + дефиниции сигурен формат рано или късно.

HIPS-а е за професионалисти не е детска играчка,а това че има и слаби HIPS-чета никой не го отрича :hesthebest:

Не съм преинсталирал единият комп от 2006 година - сигурно съм пълен със зарази.Дори и сега пиша от него :giggle: пазете се :cooldude:

Сподели другаде