plamen74.72 Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Нищо не експериментирам ,но ти не искаш да влезеш в час ,а и сега като си се разпалил толкова няма как да видиш нещата ясно и продължаваш с нападки вместо да провериш нещата и да не говориш на изуст! п.с.А как според теб да прикача снимката на сайта която направих към темата за да не си мислиш повече ,че е фалшив касперски сайт????? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Нищо не експериментирам ,но ти не искаш да влезеш в час ,а и сега като си се разпалил толкова няма как да видиш нещата ясно и продължаваш с нападки вместо да провериш нещата и да не говориш на изуст!И защо ми е да съм в нападки с когото и да било на теми относно Касперски!? Лично с него не е лесно в пряк контакт- но няма проблем да споделя нещо интересно примерно с Олег Зайцев и те ще преценят. Искаш ли? Но въпросите не следва да са смешни - защото мен ме няма, поставяй си ги сам...Можеш ли? А аз сега дори временно не ползвам тези руски програми... Намерил си с кого да се шегуваш.... Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Пак нищо не си разбрал ,ама карай пиши си каквото искаш ,но знай ,че сайта за прикачване на снимки (шотове) не е фалшив и няма нищо общо с касперски ,а и го ползват доста потребители за да покажат тук във форума проблемите си! А и с кого се шегувам - май ти си този дето го е страх от сайт като tinypic.com и го нарича фалшив касперски сайт - ами ако бях качил през него снимка на някоя друга програма или нещо друго например пак ли щеше да го плюеш? Спирам до тук защото ако се продължи с такива смешни мнения темата ще се оспами! Ако обичаш спри се и ти! Поздрави! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Предлагам на модераторите да изтрият неадекватното ни отклонение от интересната тема. Доста глупости се изписаха. Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Slammer Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 Явно не сме разбрали както трябва!Идеята на последният ми коментар, беше да покажа, че има защитни програми(антивирусни/защитни стени), които пускат на "черния пазар" легален сериен номер, който номер се задържа доста време! Например една от старите версии на KAV (мисля че беше 5.5, но може и да се бъркам) имаше "легален" сериен номер, който изкара около 15 месеца. През този период, програмата стана изключително популярна! NOD32 - едногодишни лицензи, които след десетина месеца, почнаха здравата да умират(през този период програмата мачкаше 'сичко живо), докато се стигна досегашното положение с няколкодневните сериалки. Дори прословутия пач на инсейн се задъхва и се обновява, когато си поиска, въпреки че лиценза продължава да бъде вечен. Сега наред идва outpost - доживотен лиценз. Най-вероятно програмата ще набере още по-голяма популярност и след няколко месеца...лиценза ще умре. Сигурно могат да се добавят и още програми, но може би тук е мястото да подчертая, че коментара ми няма нищо общо с качествата на споменатите програми Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Юли 8, 2009 Report Share Публикувано Юли 8, 2009 При Outpost ми се струва,че не е нарочно ''изпускането'' на серийни номера в интернет пространството поради 2 причини.1. Outpost има безплатна версия (за разлика от касперски и нод), при което ако се цели зарибяване...просто човек си тегли фрий версията и е готов. Поне така ще постъпят 90% от хората.2.При outpost серийните номера, които може да се намерят в нета са малко на брой. Мисля...2-3-4.При касперски са хиляди ако не се лъжа. Мой познат ми казва че от някакви китайски сайтове си намирал. За нод не знам, не твърдя нищоеdit: може и да е погрешна логиката ми, не знам, но мен лично това не би ме накарало да ползвам дадена програма. До сега не съм ползвал нито касперски,нито нод. Не мисля че съм единствения, който няма даде пари за продукт, който мога да заменя с безплатен такъв. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mihnev_sz Публикувано Юли 9, 2009 Report Share Публикувано Юли 9, 2009 Нищо не експериментирам ,но ти не искаш да влезеш в час ,а и сега като си се разпалил толкова няма как да видиш нещата ясно и продължаваш с нападки вместо да провериш нещата и да не говориш на изуст! п.с.А как според теб да прикача снимката на сайта която направих към темата за да не си мислиш повече ,че е фалшив касперски сайт?????@plamen74.72 , @tnn имаше на в предвид,че подобни хостинг услуги са апетитна плячка на хакерите и има доста вече фалшиви такива.Просто той е малко труден за разбиране,не си му свикнал,просто. Но си прав в случая,че няма връзка с Kaspersky Хакерите не от скоро използват услугите на съкращаване на адреси за сайтове като Twitter, където пространството за писане на текст е силно ограничено, но сега изглежда, че тази тактика се използва доста по-широко. Услугите за съкращаване на URL адреси, като TinyURL.com и Short LiNKS.com, заменят дългият адрес с по-къс, но и по този начин скриват истинският адрес, което означава, че хората не могат да видят къде ще ги отведе връзката. Това прави по-лесно за хакерите подвеждането на потребителите да посетят опасни страници. Изследователите от MessageLabs заявиха, че броят на спам съобщенията, съдържащи съкратен URL адрес е скочил към края на Юли от около нула до 2.2% от всички спам съобщения или повече от три милиарда съобщения. "Има голям брой от тези услуги и те не винаги изискват Captcha или регистрация на акаунт за използване", заяви старши анализатор на MessageLabs - Пол Ууд. Ууд препоръчва на потребителите да кликват на съкратените URL адреси, само ако те познават подателя им.Източник: Notrial.info Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 11, 2009 Report Share Публикувано Юли 11, 2009 @plamen74.72 , @tnn имаше на в предвид,че подобни хостинг услуги са апетитна плячка на хакерите и има доста вече фалшиви такива.Просто той е малко труден за разбиране,не си му свикнал,просто. Но си прав в случая,че няма връзка с Kaspersky @mihnev съгласен съм с теб, но как да му обясня ,че въпросния сайт за прикачване на снимки и прилагането на линк към форума е напълно безопасен (http://www.tinypic.com/) и няма нищо общо с Касперски,а и го ползват доста хора както и Night_Raven ????? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост tnn Публикувано Юли 11, 2009 Report Share Публикувано Юли 11, 2009 Не е нужно да се обяснява - никой сайт не e напълно или абсолютно безопасен, защото може да стане обект на целенасочени атаки. В смисъл - да бъде употребен за конкретни цели спрямо неподозиращи нищо посетители. За мен е странно, но не и невъзможно истински триал за програма на Касперски на третия ден да е невалиден- поради попадане в черния списък. Би могло да се разсъждава какво ли се е случило за да се стигне до такъв резултат. Оня ден на няколко питиета особено "ясно" съм се изразявал - чудно ми е дори, че все пак Михнев е уловил известна логика.Защото при пийнал човек логиката не винаги е налице. Спирам с питиетата пред компютъра - че някой път ме е срам да си чета свободните съчинения из някои форуми. Очакват примерно доуточнения по даден пост - какво да доуточняваш, ако на другия ден се чудиш защо изобщо си го написал конкретното мнение... Поздрави Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
damto Публикувано Юли 11, 2009 Report Share Публикувано Юли 11, 2009 Име на хост www.kaspersky.com Интернет доставчик Euroaccess Global Autonomous System Държава Netherlands Код на държава NL (NLD) Град Eindhoven Регион Noord-Brabant IP адрес 85.12.57.107 Лично аз предпочитам нещата в оригинал на руски език и вероятно затова нямам странни констатации. Но аз съм фен на всички програми- все в оригинал по възможност. Конкретно за Касперски считам Mihnev_sz и Nikssi за по-добре запознати - правилно е да споделят позицията си. Те почти постоянно ползват продуктите им, а аз съм любопитен спрямо всички възможни програми и ги инсталирам без график - според мотиви за момента. Поздрави При активирането на пробен период,се получава автоматично лицензният ключ,който е уникален и няма как да се банне.Такива лицензи не отиват в черният списък.При деактивиране на приложението е достатъчно да се изтрие лиценза и отново да се активира - получава се нов лиценз.Друг е въпроса,че съществуват много места откъдето може да се намерят триали за по 183 дни Вероятно е ползван такъв при активацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tanganika Публикувано Юли 11, 2009 Report Share Публикувано Юли 11, 2009 Този тест на Dynamic Security Agent потвърждава мястото и процента му на справяне в тестовете на „matousec” http://membres.lycos.fr/nicmtests/Dynamic-...s/DSA_index.htm http://translate.google.bg/translate?hl=bg...l%3Dbg%26sa%3DG Впечатлява ме че въпреки несправянето със всички заплахи и допускане на инфекции продължава да вижда и показва движението на зловредния код на потребителя,не го оставя в невидение че някой му краде информацията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
plamen74.72 Публикувано Юли 11, 2009 Report Share Публикувано Юли 11, 2009 При активирането на пробен период,се получава автоматично лицензният ключ,който е уникален и няма как да се банне.Такива лицензи не отиват в черният списък.При деактивиране на приложението е достатъчно да се изтрие лиценза и отново да се активира - получава се нов лиценз.Друг е въпроса,че съществуват много места откъдето може да се намерят триали за по 183 дни Вероятно е ползван такъв при активацията. Не - не става въпрос за такъв ключ! Явно понеже е изтеглена пълната версия (понеже исках да е поне на Руски без да инсталирам интерфейсен пакет) ,а не пакета който си е триал и за това баннаха триал ключа (може би не съвпада с пълната версия)- така мисля че е станало! Но има начин да се ползва касперски безплатно (странно ви звучи сигурно) ,но са дали такъв вариант - неудобното в случая е че трябва да се регистрираш в яндекс и да инсталираш тулбара на яндекс, като с инсталатора дават и инсталация на касперски (само,че е версия 7, но малко по различна понеже е яндекс) и първо дават един месец за проба и като си доволен ти дават още шест месеца ,след това година и по натам незнам! Разликата обаче в този случай с ключовете е ,че е премахнато въвеждането на ключа и заедно с ъпдейтите си го инсталират (след като потвърдиш ,че си доволен разбира се) - това е версия без бан от касперски лаб (всичко си се контролира постоянно от тях (най вече лиценза))! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Този тест на Dynamic Security Agent потвърждава мястото и процента му на справяне в тестовете на „matousec” http://membres.lycos.fr/nicmtests/Dynamic-...s/DSA_index.htm http://translate.google.bg/translate?hl=bg...l%3Dbg%26sa%3DG Впечатлява ме че въпреки несправянето със всички заплахи и допускане на инфекции продължава да вижда и показва движението на зловредния код на потребителя,не го оставя в невидение че някой му краде информацията.Както винаги се изказваш прибързано, без да си подсигуриш информацията, с което и заблуждаваш останалите.1. Използваните тестове в този тест и на Matousec тестовете са различни. Това трябва да се вземе предвид.2. Използваната версия за тестване е 1.0.8.8, докато текущата (в момента на писане на коментара) е 2.0.11.22. Това не значи автоматично, че новата версия ще премине тестовете, а значи, че е напълно възможно по-новата версия да се представя различно.3. Програмата би трябвало да се представя по-добре, след като бъде обновена. За разлика от Privatefirewall, която е получавала някои обновления, DSA не е обновявана от доста време. По думите на разработчиците обаче се работи по обновени версии и на двата продукта. Т.е. (уж) скоро трябва да се появят нови версии и на двете програми. Кога точно ще стане това не знам, защото аз този момент го чакам от няколко месеца. Другото, което се надявам, е от Privacyware да пуснат Privatefirewall, което поне по мое мнение ще удари светата тройца Comodo Internet Security/Online Armor/Outpost Firewall под кръста, защото ще е отлична конкурениця на техните продукти и със сигурност ще ги минава по някои параграфи. Засега това е в сферата на мечтите, защото още се обсъжда дали да се смени лиценза на безплатен или да остане платен, а с моя късмет надали ще е първото. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
damto Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Не - не става въпрос за такъв ключ! Явно понеже е изтеглена пълната версия (понеже исках да е поне на Руски без да инсталирам интерфейсен пакет) ,а не пакета който си е триал и за това баннаха триал ключа (може би не съвпада с пълната версия)- така мисля че е станало! Но има начин да се ползва касперски безплатно (странно ви звучи сигурно) ,но са дали такъв вариант - неудобното в случая е че трябва да се регистрираш в яндекс и да инсталираш тулбара на яндекс, като с инсталатора дават и инсталация на касперски (само,че е версия 7, но малко по различна понеже е яндекс) и първо дават един месец за проба и като си доволен ти дават още шест месеца ,след това година и по натам незнам! Разликата обаче в този случай с ключовете е ,че е премахнато въвеждането на ключа и заедно с ъпдейтите си го инсталират (след като потвърдиш ,че си доволен разбира се) - това е версия без бан от касперски лаб (всичко си се контролира постоянно от тях (най вече лиценза))! Триала безпроблемно се лицензира дори и да е изтеглена пълната версия. Тук триални версии няма -> http://www.lekarstvo.com/kaspersky_products_download.html Безплатната версия на Яндекс Онлайн не се поддържа вече СПРАВКА Совместная акция Я.Онлайна и антивируса Касперского закончена Для того, чтобы ваш компьютер оставался защищенным, вы можете приобрести антивирус Касперского или выбрать одну из антивирусных программ в каталоге Яндекса Надеемся, что акция была для вас полезной. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 12, 2009 Report Share Публикувано Юли 12, 2009 Аз само да напомня, че това не е тема за Kaspersky, а за стени с HIPS. Има си вече теми за Kaspersky. Спамете си там. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост