galimanda Публикувано Февруари 24, 2009 Report Share Публикувано Февруари 24, 2009 Моля Ви помогнете!Искам да осъществя достъп от служебното PC до домашния лаптоп , който е свързан с безжичен рутер към интернет.На домашното РС съм инсталирала TightVnc server а на служебния - TightVnc viewer. Двата компютъра са свързани към различниинтернет кабелни доставчици и са с реални IP и работят под WindowsXP. Освен това имам инсталирано Hamachi и на двата компа. Преди да сложа TightVnc осъществявах връзката посредством Show My PC но тя не ме устройва, защото за да се вържа към домашния комп. вкъщи трябва да има човек , който да ми каже паролата, която автоматично се генерира след стартиране на програмката така че аз да мога да я въведа на слежебния компютър - иначе не става.Проблема с ТightVNC е следния: Вкъщи съм инсталирала сървърната част, сложила съм парола за достъп до сървъра останалите настройки са по подразбиране и тук вече става интересно: При стартирането на TightVncViewer на служебнотоРС в прозореца за въвеждане на Vnc server въвеждам реалното IP на домашния комп. - не се получава, въвеждам IP създадено от VNC server - пак не става, въвеждам IP на hamachi - пак не става. Единственият начен е ако стартирам на служебния комп ShowMy PC - съответно в къщи ако има човек и ми каже паролата генерирана при стартиране на същата програма и оттам вече получавайки визуализация на отсрещния монитор, стартирам TightVNCViewer, автоматично в полето за VncServer си изписва примерно: 127.0.0.1::26909, натискам Default connection - и връзката е осъществена. НО какъв е смисълът да функционират и двете програми едновременно. Необходима ми е само TightVNC защото на всичкото отгоре Show MyPC след известно време прекратява сесията с домашния компютър. Моля , който е наясно нека ми обясни. Наистина ми е наложителна отдалечена администрация към домашното PC. Благодаря предварително. Забравих да добавя защитните стени на WindowsXp за TightVNC съм ги изключила и на двата компютъра. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 24, 2009 Report Share Публикувано Февруари 24, 2009 По принцип хора зад рутери нямат реални IP адреси, но чрез Hamachi е трябвало да стане. Работи ли Ping функцията в Hamachi, т.е. успяваш ли да ping-неш домашния компютър?Зная, че не е решение на проблема, но можеш да пробваш и TeamViewer за всеки случай. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
galimanda Публикувано Февруари 24, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 24, 2009 По принцип хора зад рутери нямат реални IP адреси, но чрез Hamachi е трябвало да стане. Работи ли Ping функцията в Hamachi, т.е. успяваш ли да ping-неш домашния компютър?Зная, че не е решение на проблема, но можеш да пробваш и TeamViewer за всеки случай.Да от служебния компютър пингвам домашния но обратно не става. Като казвам рутер имам предвид уайърлес рутер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 24, 2009 Report Share Публикувано Февруари 24, 2009 Сигурна ли си, че нямаш някоя защитна стена (освен вградената) или друга програма, която да пречи на това? TeamViewer сработва ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
galimanda Публикувано Февруари 24, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 24, 2009 Сигурна ли си, че нямаш някоя защитна стена (освен вградената) или друга програма, която да пречи на това? TeamViewer сработва ли?Друга защитна стена не е включена - сигурна съм. А относно TeamViewer не съм я пробвала, чувала съм само , че се държи стабилно на бавни връзки, но така и така се хванах с TightVnc, иска ми се нещата да ги доведа до край.Не се отказвам лесно. Сега ще пробвам да създам нова мрежа през хамачи на домашния компютър а утре ще присъединя служебния към нея и ще видим какво ще стане. Все пак благодаря за отзивчивостта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
joro_filipov Публикувано Март 3, 2009 Report Share Публикувано Март 3, 2009 Друга защитна стена не е включена - сигурна съм. А относно TeamViewer не съм я пробвала, чувала съм само , че се държи стабилно на бавни връзки, но така и така се хванах с TightVnc, иска ми се нещата да ги доведа до край.Не се отказвам лесно. Сега ще пробвам да създам нова мрежа през хамачи на домашния компютър а утре ще присъединя служебния към нея и ще видим какво ще стане. Все пак благодаря за отзивчивостта.Пробвай с logmein.com -free версията е много удобна и реално от всеки компютър с нет може да се ползва! Аз го ползвам успешно на 4 машини.Честит празник! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост