cr1minal Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Здравейте! Имам следния проблем: Преди няколко часа си преинсталирах Windows (XP + sp2), съответно инсталирах всичи небходими драйвери, но имам явно някакъв проблем с Lan-карата, защото не ми я засича. В Device Menager единственото устройство, което е без драйвер е модемът, но той не ми трябва така или иначе. Имам си драйвер за Wireless, сложих и този за Ethernet Controler-а, но не ми показва, да имам каквато и да е мрежа. При отварянето на control panel>network settings липсва иконата за мрежата. Някаква идея какъв може да бъде проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Здравейте! Имам следния проблем: Преди няколко часа си преинсталирах Windows (XP + sp2), съответно инсталирах всичи небходими драйвери, но имам явно някакъв проблем с Lan-карата, защото не ми я засича. В Device Menager единственото устройство, което е без драйвер е модемът, но той не ми трябва така или иначе. Имам си драйвер за Wireless, сложих и този за Ethernet Controler-а, но не ми показва, да имам каквато и да е мрежа. При отварянето на control panel>network settings липсва иконата за мрежата. Някаква идея какъв може да бъде проблема? Липса на драйвери за нея.Сигурен ли си че си ги качил и че са за твойта лан карта? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 В Network adapters в Device Manager какви контролери има? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cr1minal Публикувано Февруари 23, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Въпроса ти е доста уместен. Сложих няколко лан драйвера, защото в графата other devices на device menager-a фигурираше и Ethernet controler-a и накрая изчезна от там. Но сега не го виждам никъде. Има само Network adapters>Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter нищо друго. Как мога да проверя какъв модел точно ми е лан картата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Въпроса ти е доста уместен. Сложих няколко лан драйвера, защото в графата other devices на device menager-a фигурираше и Ethernet controler-a и накрая изчезна от там. Но сега не го виждам никъде. Има само Network adapters>Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter нищо друго. Как мога да проверя какъв модел точно ми е лан картата? Виж модела на дъното и си ги изтегли от сайта на производителя.Ако не можеш да се оправиш,ще ти помогнем,само кажи модела.Това се отнася ако ти е вградена.Иначе с програмата Еверст.Предполгам че говорим за лаптоп? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
liver Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Въпроса ти е доста уместен. Сложих няколко лан драйвера, защото в графата other devices на device menager-a фигурираше и Ethernet controler-a и накрая изчезна от там. Но сега не го виждам никъде. Има само Network adapters>Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter нищо друго. Как мога да проверя какъв модел точно ми е лан картата?Що не пробваш с програмката driver max да ти открие автоматично драйвъра?Не ти я препоръчам за другите драйвъри да разчиташ на нея,но в случая ще ти свърши работа Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cr1minal Публикувано Февруари 23, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Моделът на лап топа е Acer Aspire 3680. Теглих драйвери от http://support.acer-euro.com/, но лан драйвера, който предоставят за този модел е някав странен. В .зип файла няма инсталационен файл, а само някви инфорамционни такива. Бих благодарен, ако някой намери точния драйвер (ако това е проблема де). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Дори и да няма изпълним файл, това не значи, че драйверът не може да се инсталира. Просто трябва ръчно да се направи, като се избере преинсталация на драйвера от Device Manager и се посочи папката с драйвера. Windows ще си го "вземе" от там. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Моделът на лап топа е Acer Aspire 3680. Теглих драйвери от http://support.acer-euro.com/, но лан драйвера, който предоставят за този модел е някав странен. В .зип файла няма инсталационен файл, а само някви инфорамционни такива. Бих благодарен, ако някой намери точния драйвер (ако това е проблема де). До колкото виждам от сайта има драйвери за два модела лан карти.Каква е твоята?Явно си изтеглил друг.Тук има нещо за твоя проблем http://209.85.129.132/search?q=cache:7ZCwU...;cd=7&gl=bg На драйвера inf даваш десен бутон и инстал Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cr1minal Публикувано Февруари 23, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Ами.... в Device Menager-а изобщо не фигурира Ethernet Controler-a как мога да проверя какъв модел точно ми лан картата? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Ами.... в Device Menager-а изобщо не фигурира Ethernet Controler-a как мога да проверя какъв модел точно ми лан картата? По-горе казах.Виж как се инсталира драйвера в предишния ми пост.Има два драйвера за Realtec и за Marvell Eдин от двата е твоят http://presents.data.bg/p/files Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cr1minal Публикувано Февруари 23, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Наистина оценявам желанието ти за помощ, ама нещо не се получава 1 В Device Menager-a изобщо я няма лан картата2 В драйверите сайте на acer няма нито един файл, който да може да се инсталира нито на Marvell, нито на Realtek :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Наистина оценявам желанието ти за помощ, ама нещо не се получава 1 В Device Menager-a изобщо я няма лан картата2 В драйверите сайте на acer няма нито един файл, който да може да се инсталира нито на Marvell, нито на Realtek :( Виж какво съм писал за инсталацията по-горе.Даже и линк за различните лан карти съм ти дал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
cr1minal Публикувано Февруари 23, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Нямах Win Rar, затов не можех да инсталирам файловете. Инсталирах, но пак нищо не се случва:( ще си карам с wireless-a засега... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
presents Публикувано Февруари 23, 2009 Report Share Публикувано Февруари 23, 2009 Нямах Win Rar, затов не можех да инсталирам файловете. Инсталирах, но пак нищо не се случва:( ще си карам с wireless-a засега... Виж тук дали това няма да ти помогне http://store3.data.bg/pchelp/articles/othe...riverManage.htm Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост