Jump to content

Коя програма ползвате за почистване на Registry и защо?

Препоръчан пост

Callisto,не всички програми имат нужда от кракове и пачове.Някой си тръгват със сериен номер.Като тази в случая.И естествено,че никой няма да даде пари за почистващи регистрите и дефрагментиращи харда програми.А това дали са нужни някой платени програми като има техен безплатен вариант....да нужни са.Пример са безплатните adware\malware програми,които за да им ползваш напълно функциите(резидентна защита) веднага искат пари.А това е най-важната функция според мен.Но това е друга тема и няма да изпадам в подробности.
Сподели другаде

Callisto,не всички програми имат нужда от кракове и пачове.Някой си тръгват със сериен номер.Като тази в случая.И естествено,че никой няма да даде пари за почистващи регистрите и дефрагментиращи харда програми.А това дали са нужни някой платени програми като има техен безплатен вариант....да нужни са.Пример са безплатните adware\malware програми,които за да им ползваш напълно функциите(резидентна защита) веднага искат пари.А това е най-важната функция според мен.Но това е друга тема и няма да изпадам в подробности.

"Callisto...Ако обаче не си ги плащаме и ходим из разни съмнителни Сит-ове за Patch-ове ,Crack-ове и т.н.,

Ще те помоля за в бъдещe да бъдеш по внимателен в четенето на постовете......и т.н. означава всички тези начини да се доберем до платени програми които не бихме купили.

Аз ползвам Comodo BoClean ......там не искат пари и смятам защитата е коректна! :bye:

Сподели другаде

liver Явно доста малко си чел по форумите (макар че има и такива като тебе които се хвалят с програми като Tune Up Utilities и др.),Но не си попадал на компютри които да поправяш след употребата на тази и други подобни на нея програми!!! Напъни се малко и прочети - дори и в този форум има доста оплакали се за проблеми с компютрите си ,а дори не са разбрали ,че проблема отчасти се дължи на такива програми като Tune Up Utilities - не виждаш ясно скритите неща с които тази (и други като нея) програми вършат поразии ,както ти и беше подчертано от Night_Raven!!! :computer:

п.с.Доста време я тествах и освен ОМАЗВАНЕ на Windows-а друго не постигна ,въпреки че не откриваше проблеми -било с оптимизация ,било с дефрагментация например!!!

liver Явно не си и прочел тази тема написана от Night_Raven:Ръководство: поддръжка на (предимно) Windows XP, съвети и предложения; разбулване на митове

Ако си ОМАЖЕШ Windows-а да не се оплакваш после (Беше предупреден)!!!

Сподели другаде

http://store.picbg.net/thumb/CB/DC/4a63b8d3aeeccbdc.JPG

http://store.picbg.net/thumb/A3/B5/99ff20735087a3b5.JPG

Хайде сега виж,след като не вярваш в преценката на тази програма какво показва на снимката PERFECT DISK СЛЕД ДЕФРАГМЕНТАЦИЯ С TUNE UP UTILITIES2009.Сега на PERFECTDISK ще повярваш ли?Пиша с големи букви за да те накарам поне малко да прочетеш какво се пише,а не по навик да цитираш night raven и да опонираш всяко мнение различно от неговото без дори да си го прочел.Предполагам имаш собствено мнение.Ако една програма омазва ще омаже ако не веднага то до дни,а не ''след доста време''.При положение,че не ползваш тази последна верися 2009 как разбра че омазва?Предполагам,че не си тествал с нея,защото казваш ''ДОСТА ВРЕМЕ ТЕСТВАХ ''а тя излезе скоро.Говори с факти,както аз съм приложил снимките по горе.Кажи конкретен инструмент какви поражения е нанесъл.От кое действие конкретно.Например аз като казах,че REGSUPREME не работи коректно,посочих какви точно поражения е нанесла на системата ми и в какво се изразяват те.И аз мога да кажа,че еди си коя програма е направила поразии.По повод омазването...ами то в 99 % се дължи на задклавиатуртното устройство.Как на мен не ми е омазала нищо като я пускам всеки ден в продължение на 7-8 месеца?И й ползвам доста сериозно инструментите?И не казвай кой какво е чел,след като нямаш наблюдения върху това.Темата на night raven съм я прочел,страхотна е според мен,но тя е от преди доста месеци(3 Mar 2008, 00:19),а версия 2009 излезе скоро.Сигурно и на шотовете по горе ще намериш кусур,но не ми се занимава да убеждавам когото и да било да я ползва.Важното е ,че аз я ползвам

Сподели другаде

http://store.picbg.net/thumb/CB/DC/4a63b8d3aeeccbdc.JPG

http://store.picbg.net/thumb/A3/B5/99ff20735087a3b5.JPG

Хайде сега виж,след като не вярваш в преценката на тази програма какво показва на снимката PERFECT DISK СЛЕД ДЕФРАГМЕНТАЦИЯ С TUNE UP UTILITIES2009.Сега на PERFECTDISK ще повярваш ли?Пиша с големи букви за да те накарам поне малко да прочетеш какво се пише,а не по навик да цитираш night raven и да опонираш всяко мнение различно от неговото без дори да си го прочел.Предполагам имаш собствено мнение.Ако една програма омазва ще омаже ако не веднага то до дни,а не ''след доста време''.При положение,че не ползваш тази последна верися 2009 как разбра че омазва?Предполагам,че не си тествал с нея,защото казваш ''ДОСТА ВРЕМЕ ТЕСТВАХ ''а тя излезе скоро.Говори с факти,както аз съм приложил снимките по горе.Кажи конкретен инструмент какви поражения е нанесъл.От кое действие конкретно.Например аз като казах,че REGSUPREME не работи коректно,посочих какви точно поражения е нанесла на системата ми и в какво се изразяват те.И аз мога да кажа,че еди си коя програма е направила поразии.По повод омазването...ами тои в 99 % се дължи на задклавиатуртното устройство.Как на мен не ми е омазала нищо като я пускам всеки ден в продължение на 7-8 месеца?И й ползвам доста сериозно инструментите?И не казвай кой какво е чел,след като нямаш наблюдения върху това.Темата на night raven съм я прочел,страхотна е според мен,но тя е от преди доста месеци(3 Mar 2008, 00:19),а версия 2009 излезе скоро.

Ще ми отговориш ли на един въпрос моля те?

Щом си доволен от Тune Up Дефрагментатор,защо държиш Perfect Диск?

p.с.малко се отклонихме от темата за регистрите,бях пуснала тема за дефрагментацията предлагам да се преместим там :offtopic:

Сподели другаде

Ще ми отговориш ли на един въпрос моля те?

Щом си доволен от Тune Up Дефрагментатор,защо държиш Perfect Диск?

p.с.малко се отклонихме от темата за регистрите,бях пуснала тема за дефрагментацията предлагам да се преместим там :offtopic:

Извинявам се,ако съм оспамил темата.Спирам да пиша за TuneUpUtilities. :peace:

Сподели другаде

....Ако желае някой мога да пусна шот след дефрагментация с tune up2009 какво показва perfectdisk10

Това не би доказало нищо. Ако дадеш шот на състоянието на твърдия диск според PerfectDisk ПРЕДИ каквато и да било дефрагментация, дефрагментираш с TuneUp и дадеш втори шот, това би било съвсем различно нещо. Ако твърдият диск е бил в прилично състояние и преди TuneUp, то е ясно, че след дефрагментацията с TuneUp (или дори която и да е друга програма) PerfectDisk ще каже че всичко е добре.

Той иска да каже,че тези род програми са ненужни защото повечето от съставките им си ги има Windows,а тези които ги няма пък ги има в Free вариант.

В общи линии точно това се опитвам да кажа. Дори и TuneUp да не омазва системата, то функциите й са посредствени в най-добрия случай. Нито почистването на регистратурата, нито дефрагментирането й например ще имат някакво дори леко забележимо влияние върху производителността. Е, може и да имат ако системата е използвана АДСКИ активно - в продължение на години се инсталира и деинсталира софтуер постоянно, тестват се програми и т.н. Тогава едно почистване на регистратурата и дефрагментирането й може и да докарат някой-друг процент ускорение в нещо.

Просто не виждам полза да се ползва програмата. Функциите й са или абсолютно безполезни (тези, които споменах, са пример за такива), или копират такива в Windows, или са такива, от които средностатистическият потребител няма особена полза. Пример за такава от последния вид е безвъзвратното триене на файлове - няма я в Windows и може да има приложение. Въпросът е кога на обикновен потребител му е нужно това.

Не виждам какво ми дава TuneUp (WinXP Manager, System Mechanic и всички подобни), което да ми е особено важно за поддръжката на системата в добър вид и което да го няма вградено в Windows или да не мога да го направя с малки безплатни програми.

Пример са безплатните adware\malware програми,които за да им ползваш напълно функциите(резидентна защита) веднага искат пари.А това е най-важната функция според мен.

Резидентната защита е хубаво нещо, да, но определено не прави програмите безполезни без тази защита. В интерес на истината, ако човек е разумен и е наясно с нещата и/или ползва добра HIPS защита, то резидентната антиспай програма става донякъде излишна. Аз например ползвам резидентната защита на Malwarebytes' Anti-Malware, но не защото толкова ми трябва, а защото така или иначе имам безплатен лиценз за нея, а резидентният й модул е много лек и не ми пречи. Ако обаче нямах лиценз, не си мисли, че щеше да ми липсва много.

но тя е от преди доста месеци(3 Mar 2008, 00:19),а версия 2009 излезе скоро.

Темата продължава да е актуална, защото TuneUp не си променят особено софтуера. Дори и да има промени, те са по-скоро козметични.

Сподели другаде

Извинявам се,ако съм оспамил темата.Спирам да пиша за TuneUpUtilities. :peace:

Приема се извинението.....ама нали е тема за регистрите...:)

а иначе пак си пиши,но в темата за Дефрагментация :)

Сподели другаде

За нея мисля каквото мисля за всички чистачки на регистри: безполезна, потенциално опасна, ненужна.

Night_Raven може лш да кажеш ти какви програми за почистване и за оптимизиране на компютъра използваш и какви програми за сигурност ползваш

Сподели другаде

От доста време насам не "оптимизирам" компютъра си. Т.е. не и по начина, по който го правят повечето. Единственото, което правя е да си настроя програмите, които да се стартират с Windows и да спра ненужните и дори потенциално опасни за сигурността услуги (не всички са такива разбира се). Останалата поддръжка се изразява в дефрагментация и инсталиране на качествен и лек софтуер (т.е. подбирам си добре програмите, които ползвам): не се занимавам с например K-Lite, Nero, DAEMON Tools (и подобни), пакети за настройка от типа на TuneUp и подобни, големи и тежки DVD плеъри (като PowerDVD и WinDVD).

Програми за сигурност ползвам следните:

- Kerio Personal Firewall 2.1.5, която наскоро инсталирах и замених Outpost Firewall 2.7, защото искам да ползвам безплатни програми колкото се може повече;

- EQSecure - лек и добър HIPS продукт;

- за ръчно сканиране имам Malwarebytes' Anti-Malware и SUPERAntiSpyware, като на първата ползвах до скоро и резидентния защитен модул;

- още: проверки отвреме навреме с HijackThis и Autoruns, за да съм в течение какво става по-важните за сигурността места в системата;

- инсталиране на важни критични ъпдейти за Windows.

Сподели другаде