regbor Публикувано Февруари 16, 2009 Report Share Публикувано Февруари 16, 2009 Здравейте приятели! След рестартиране лаптопа ми заби в някакъв нескончаем цикъл на Logging off...Чаках го може би час за да паднебатерията,та да влезе в хибернация и да пробвам да направя нещо....иначе като го изключвам е в режим sleep и при включване си продължава снескончаемият Logging off... Tа след хибернацията ми се явяват две опции: "F2 to go set up Utility..." и "F12 go to boot manager...." Опитах да стартирам и да вляза в Safe Mode, като натисна бутона F8 на клавиатурата по време на зареждане на операционната система(Vista),но не се появиха никакви Safe Mode възможности или опции.... При избор на F12 ми показва : " Boot menu ": 1.HDD 2.FDD 3.CD/DVD 4.LAN 5.USB Memory <Enter = Setup> Тук не съм избирал нищо...С F2 не съм пробвал,защото не съм сигурен за какво е. Някой има ли идея как да страртирам нормално или поне как да вляза в менюто на Safe Mode ?!Или изобщо какво трябва да направя за да разреша проблема?!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 16, 2009 Report Share Публикувано Февруари 16, 2009 Би ли описал малко по-подробно кога точно започва този процес по излизане (log off)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Февруари 17, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 17, 2009 Би ли описал малко по-подробно кога точно започва този процес по излизане (log off)? Описвам последователно какво става: 1.Включваш компа 2.Появява се черен екран с мигащ маркер в горния ляв ъгъл 3.Появява се много за кратко надпис "Toshiba leader inovation">>> това като се зарежда системата.... (като се появи това би следвало да се натисне F8 и да ми отвори опции за Safe Mode,но в случая не се появява нищо, а си следвастандартната инсталация....)(тук най отдолу в поле са и опциите за F2 u F12 ,които споменах). 4.Появява се черен екран с текст относно това дали си включил захранването и т.н. ... под него има ограден текст във поле където пише: "Continue with sistem resume" И отброява автоматично стартирането от 14 надолу ,ако не натиснеш Enter = continue 5.Появявя се тъмносин екран в средата на който има надпис Mikrosoft corporetion и под него дълго прозоче през което минават линии-демекзарежда.... 6.Следва пак син прозорец с Logging off... в средата и кръгче ,което се върти... Та това е нескончаемия цикъл за който говоря... Нормално това продължава около няколко секунди и системата се зарежда! Но в случая Logging off...(кръгчето) може да си се върти с така с часове.... Доколкото знам компютъра ми е напълно чист откъм "гадинки" , и преди рестарта единственото което съм включил допълнително е Defender_a na Windows. Няколко дни преди това. Но са ми казвали,че той се погажда с NoD 32... ?! Мисля, че описах всичко точно... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Февруари 17, 2009 Report Share Публикувано Февруари 17, 2009 Няма начин да не се появява менюто с разширени опции при стартиране чрез натискане на F8, стига да го правиш в точния момент. Той е точно след като приключи POST / инициализацията на устройствата. За целта веднага след като изчезне екранът с надпис Toshiba започни да натискаш продължително F8. Когато се добереш до този екран бих препоръчал следното: 1) Да избереш опцията Last Know Good Configuration и да опиташ дали така ще стартира системата.2) Да избереш Safe Mode и да провериш дали стартира нормално. Ако успееш да влезнеш в Safe Mode, използвай съветника System Restore, за да възстановиш системата до точка във времето, когато е работила нормално. Ако пък някога си правил резервни копия на системата с помощта на Backup and Restore инструмента, може да възстановиш системата чрез някое от тях, но ще ти трябва и инсталационния диск на Vista. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Февруари 18, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2009 Пробвал съм да натискам F8 по време на появата на всеки един от прозорците, дори нескончаемо постоянно натискане по време нацялото зареждане... абсолютно никаква реакция...все едно бутона не функционира! Никакво меню на Safe Mode... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 18, 2009 Report Share Публикувано Февруари 18, 2009 Колкото и странно да е съм влизал на лаптоп (и то не един) през Safe Mode с F12 или F9,а дори на настолен компютър ми се е случвало с F10!!!Гледал ли си внимателно при първите надписи с кой клавиш пише да се отвори Boot menu-то ,защото май си го написал: При избор на F12 ми показва : " Boot menu ": Тогава защо натискаш за влизане през Boot menu и съответно избор опция Safe Mode F8 ??? Защо не продължи с натискане (помпене) на F12 и съответно да се покаже "ТАКА ЖЕЛАНАТА ОПЦИЯ" Safe Mode??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Февруари 18, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2009 Да не би случайно да ползваш мултимедийна клавиатура т.е. Лаптопа да е с такава( понеже и при мен с такава не работи и то не само F8 а всички F-ове но на настолния компютър) , а колкото и странно да е съм влизал на лаптоп (и то не един) през Safe Mode с F12 или F9,а дори на настолен компютър ми се е случвало с F10!!!Гледал ли си внимателно при първите надписи с кой клавиш пише да се отвори буут менюто??? Не знам каква е клавиатурата,но не смея да пробвам с другите F-ове да не би да прецакам нещо... А F12 си отваря boot menu,както си е написано.Мога ли да прецакам нещо с другите F-ове?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 18, 2009 Report Share Публикувано Февруари 18, 2009 Щом като ти пише да отвориш Boot menu-то с F12 (а през него се влиза в Safe Mode - безопасен режим на Windows) ЗАЩО натискаш F8??? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Февруари 18, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2009 Щом като ти пише да отвориш Boot menu-то с F12 (а през него се влиза в Safe Mode - безопасен режим на Windows) ЗАЩО натискаш F8??? По-горе съм описал какво има в Boot Menu-то,което излиза....няма никакъв "safe mode" там! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 18, 2009 Report Share Публикувано Февруари 18, 2009 А това <Enter = Setup> какво е? Или те е страх да продължиш до отваряне на опциите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Февруари 18, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2009 А това какво е? Или те е страх да продължиш до отваряне на опциите?Това ENTER се отнася за опциите по-горе. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Февруари 18, 2009 Report Share Публикувано Февруари 18, 2009 Няма да прецакаш нищо.Гледай като зарежда с какво се влиза в Safe mode.Ако не пише.Пробвай с F2 , F6 , Tab също може.Изтегли ако нямаш упътване там със сигурност пише. Повече от това да не зарежда Windows -а ............няма какво... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
regbor Публикувано Февруари 18, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 18, 2009 Няма да прецакаш нищо.Гледай като зарежда с какво се влиза в Safe mode.Ако не пише.Пробвай с F2 , F6 , Tab също може.Изтегли ако нямаш упътване там със сигурност пише. Мислиш ли,че не съм изчел упътването?! Там си пише кога да се натисне F8 за да се отиде в Safe Mode,въпроса е че клавиша не реагира.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Февруари 18, 2009 Report Share Публикувано Февруари 18, 2009 Някои/повечето/всички лаптопи имат допълнителен клавиш Fn или нещо такова и е възможно да е нужно да го натиснеш заедно с F8. Просто идея. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
darco Публикувано Февруари 18, 2009 Report Share Публикувано Февруари 18, 2009 Значи точно преди 3-4 дни имах подобен проблем с компютър.Спираше на черен екран.При мен само че не искаше да бутва от никъде хард , цд усб , нищо.Спасението беше ресет на биоса.И инсталация наново.Та виж ако може да бутне от CD пробвай с репер на Windows.Това мога да ти кажа :)Първо може да пробваш да зададеш дефолт настройки на биоса и да пробваш.:) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост