Jump to content

Препоръчан пост

Значи,когато пусна филм и му дам full screen,и цъкна един път на екрана да се появи самият плеър отстрани като рамка се появяват бели ивици,и за да ги махна трябва да махна фул screen-a и да го увелича пак или пък със скрола да сменя резулюцията и после пак да я върна.Изнервящо е..
Сподели другаде

Само през този плеър ли е така?

Пробва ли с други плеъри които имат вградени кодеци и не ползват външни такива -> като TheKMPlayer ; Gom Player например?

Какви кодеци ползваш?

Пробва ли с преинсталация на Mv2 player?->: (като изтриеш и папката в Application Data -за по лесно през произволна папка пишеш команда %appdata% и натисни Enter )- виж шота:http://i41.tinypic.com/1hw7fd.png

Като се отвори намери папката на плеъра и я изтрий (но първо го деинсталирай и тогава я изтрий ,и провери дали не е останала и папка в C:Program Files(може и да е празна но я изтрий), можеш да ползваш и вградената търсачка на Windoiws (кученцето) да не са останали файлове от програмата ,след това рестартирай машината и инсталирай плеъра отново ( по възможност свали нова версия (ако има такава ,защото може да си с последната версия,но не е изключено при изтеглянето на версията която ползваш да се е получил проблем - поне при мен като се получи тегля на ново и изтривам стария инсталатор)!!!

Успех!!! :computer:

Сподели другаде

http://img239.imageshack.us/img239/9610/97469082ez9.th.jpg

С виста x64 съм.Не става с реинстал-същото е.При другите плеъри си е нормално...В %appdata% нямам нищо свързано с плеъра или другите плеъри..

Сподели другаде

Аз дори леко се учудвам, че програмата работи и дотам. Ти си с Windows Vista и то 64-битова версия, а MV2player е доста старичка, така че е донякъде нормално да има някое бъгче тук-таме.
Сподели другаде

Аз дори леко се учудвам, че програмата работи и дотам. Ти си с Windows Vista и то 64-битова версия, а MV2player е доста старичка, така че е донякъде нормално да има някое бъгче тук-таме.

Добре.Това не е нещо критично и с него може-не пречи.Можеш ли да препоръчаш плеър за вистата?Подобен на MV2 като опции.Аз съм с k-lite mega codec pack-най-новия за сега/

Сподели другаде

Както ти написах по горе

TheKMPlayer ; Gom Player
са много добри плеъри и не ползват външни кодеци ,а дори с помоща на програма като SpeechLab 2.0 през TheKMPlayer може дори да не четеш субтитрите ,а компютъра да ги чете вместо теб!!! :computer:

п.с.Колкото до

.Аз съм с k-lite mega codec pack-най-новия за сега
и аз съм имал проблем с него и предпочитам Full понеже с него нямам никакви проблеми!!! :computer:
Сподели другаде

Добре.Това не е нещо критично и с него може-не пречи.Можеш ли да препоръчаш плеър за вистата?Подобен на MV2 като опции.Аз съм с k-lite mega codec pack-най-новия за сега/

Да препоръчвам по-скоро не, защото съм работил доста малко с Vista и не знам кои плеъри как се държат под нея. По принцип под XP мога да предложа (макар че думата не е 100% точна) именно The KMPlayer и GOM Player (може би и Media Player Classic Home Cinema) . Не че си нямат бъгчета и недостатъци и те, но спрямо останалите са по-оптимални варианти. Лично аз ползвам Windows Media Player 9 за XP и ми е напълно достатъчен.

Сподели другаде

За да ти чете субтитрите през плеъра -> след като го отвориш с десен клик на мишката въху плеъра избираш Опции -> Настройки (виж шота):

http://i39.tinypic.com/1sguv5.png

След това отиваш на Обработка на субтитри -> Езици реч -> Текст в реч и слагаш отметката на Четене на субтитри с диктор ,после от Диктор избираш Gergana ( това е програмата за четене SpeechLab 2.0 ) натискаш тест за да видиш дали работи ( до сега не е имало проблеми) ,като за разлика от вградения в Windows диктор който чете само Английски ,Gergana чете освен Български и Английски.А от скорост избираш с колко бързо да чете (по принцип на 4 е добре иначе изостава ) виж шота за настройките:

http://i43.tinypic.com/2vbok79.png

Сподели другаде

Мерси,много полезен беше.А как мога да преместя субтитрите долу в черното поле,защото да не ги виждам докато говори speechlab.Смалих ги и ги направих прозрачни,но пак се виждат.
Сподели другаде

Единия вариант е само да ги смалиш с Alt+F2 ( а с Alt+F1 се уголемяват )!!!

Другия вариант е десен клик на мишката върху плеъра -> субтитри -> подравняване на субтитрите -> Idx/Sub: позиция по избор или преместване на субтитрите надолу ( Ctrl+ц ) / преместване на субтитрите нагоре ( Ctrl+; ) ,виж шота:

http://i42.tinypic.com/2lbmi4n.png

Сподели другаде

Добре,а с това преместване по избор как става?Като цъкна на него само слага отметката и нищо повече,,,А като дам ctrl+f1 да ги премести надолу те влизат под черната рамка...
Сподели другаде

На последния шот се вижда:

1.На видео изображението

2.Над/под видео изображението

3.Преместване субтитрите надолу - Ctrl+ц или Ctrl+[ (зависи дали си на BG или EN)

4.Преместване субтитрите нагоре - Ctrl+; или Ctrl+] (зависи дали си на BG или EN)

5.Аз например не ги премествам ,а ги намалявам максимално до най малкия им размер (след като компютъра ги чете няма смисъл и аз да ги чета) с Alt+F2 за намаляване ,Alt+F1 за увеличаване или след като са били намалени до минималния си размер ги възстановявам в нормален с Alt+F3 !!! :computer:

Сподели другаде