Jump to content

Въпроси на тема захранващ блок

Препоръчан пост

1. Не е много редно да "отвличаш" темата, където някой друг е писал скоро преди теб и все още не му е отговорено. Т.е. неговият проблем не е решен.

2. Напреженията изглеждат добре, но ако наистина искаш да си сигурен в тях, е редно да ги измериш с уред.

Да доста нагло от моя страна извинявам се за което и благодаря за съвета.

Сподели другаде

Тяната, съмнявам се сините екрани да са причинени точно от захранването; ако е хардуерен проблем (което изобщо не е сигурно), по-вероятно е RAM или дъно.

Информация за това, какво точно пише на синия екран можеш да получиш, като изключиш овтоматичното рестартиране при поява на такъв екран; кажи с каква операционна система работиш, за да ти кажем как точно да стигнеш до тази настройка.

Разгледай и тази тема, можеш (препоръчвам ти) да си тестваш сестемата с предложените програми.

Това с изключването на автоматичния рестарт го направих и успях да снимам грешката.И това е вярно,че когато дъното ми показва стойности на захранването когато съм в PC Health,те са без да има натоварване,а на мен ми се рестартирва компютъра след като си пусна WarCraft3.Знам,че има един справочник с всички или повечето BSOD грешки,но не мога да я намеря никъде.Ще кача снимката която направих,ако някой може нещо да разбере ще съм му много благодарен.

http://img687.imageshack.us/img687/139/n732376.jpg

Сподели другаде

Деинсталирай драйверите за звука, рестартирай и инсталирай най-новите драйвери от сайта на производителя.

Значи според Вас проблема не е от захранването,а е софтуерен? :blink:

Сподели другаде

Повечето проблеми със сини екрани са причинени от некадърно написани драйвери или софтуер. Това разбира се не значи, че не може да е и хардуерен. Може. Просто е по-малко вероятно.

В случая се вижда името на файла RtkHDAud.sys, който е драйверът за звуковата карта. Можеш още сега да го деинсталираш този драйвер, да почистиш с програма под Safe Mode (описано е в тази тема) и да инсталираш най-новата му версия. Можеш обаче да изчакаш още един син екран и да видиш дали се споменава същия файл. Ако е същият, по-спокойно можеш да си го деинсталираш, почистиш и инсталираш нов. Ако обаче името на файла е различно, то значи надали звуковият драйвер е проблемен.

Сподели другаде

Много Ви благодаря за съветите.Ще направя точно каквото ми казахте и ще репортвам след това. :thumbsup:

П.П. Така бях споменал в първия си пост,че за една вечер ми изкара два пъти грешката.

Аз съм снимал и двете грешки,така аз сравних снимките и на истина този Audio драйвер се повтаря,така че ще го сменя с по-нов драйвер.

Моя драйвер е Realtek HD Audio. Когато отворих сайта на Драйвер Суийпър там намерих този драйвер :

Newest Downloads

Realtek HD Audio 2.36 Driver Дали да инсталирам него?

Сподели другаде

Дали да инсталирам него?

При положение, че е последната версия на драйвера, да, инсталирай го, след като деинсталираш стария и го почистиш под Safe Mode.

Сподели другаде

Кажи модела на дъното или на звуковата карта. Ще ти посочим точно какво да изтеглиш.

Модел на дъното: GA-P35-S3G (Interl P35/ICH9/rev.1.0 socket775/PCI-Ex16/PCI-Ex1/ATX/4 DDR2 Dual-CH/HD Audio/GbE LAN/4 SATA 3Gb/s/12 USB 2.0) Това е всичко което пише на кутията на дъното.

Сподели другаде

Модел на дъното: GA-P35-S3G (Interl P35/ICH9/rev.1.0 socket775/PCI-Ex16/PCI-Ex1/ATX/4 DDR2 Dual-CH/HD Audio/GbE LAN/4 SATA 3Gb/s/12 USB 2.0) Това е всичко което пише на кутията на дъното.

Това е последния

Сподели другаде

• 4 weeks later...
  • 1 year later...

Здравейте колеги.Преди 10 дни захранващият блок на компютъра ми изгоря.Проблема е , че кутията му е особенна и друго захранване не може да се побере. Самото захранване е с Г-образна форма. Дадох блока на колега да го ремонтира. Той го е отворил, но без схема не може да го ремонтира. Намерих в някакъв английски сайт подобен блок - не е скъп, само 10 паунда , обаче за доставка искат още 35 паунда.

Моля за помощ от къде може да се открие схема на това чудо.

Ето данни от еверес отчета за машинката ми:

Дънна платка: i13 Тип централен процесор Intel Celeron D 330J, 2666 MHz (20 x 133) i12 Дънна платка FUJITSU SIEMENS D1844 i14 Чипсет на дънната платка

Intel Grantsdale-G i915G

Захранващи устройства / S26113-E495-V60 ]

Сподели другаде

И да намерите точната схема, ще имате проблем с намирането на резервни части. Поразпитай в сервизите за такова захранване, може да се намери, ако си упорит.

Друг вариант е да вземеш стандартно захранване и да го приспособите за този компютър.

Сподели другаде

• 4 weeks later...

Друг вариант е да вземеш стандартно захранване и да го приспособите за този компютър.

Така и направихме. За качихме стандартно захранване, компютърчето тръгна Проблема е , че кутията му е от малките- легнала и самият захранващ блок не се побира вътре.

За сега блока е зад кутията. Важно е , че пак си имам компютърче

Искам да спомена , че захранването е много важен елемент. Първо пробвах с едно друго стандартно. Като го включих- последваха многократни бипканета - да речем през 1 секунда. По- късно пробвах със сегашното и всичко си е НАРЕД

Сподели другаде