Jump to content

Проблем с Dumping Physical Memory to disk.

FlashTerran

Препоръчан пост

Понякога компа ми прави проблеми като,за да се пусне са нужни 2 рестарта.Дава ми грешка от вида Dumping Physical Memory to disk (Или checking не помня много бързо се маха).С Виста съм x64 и ето ми параметрите:

Дъно- http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39300

Процесор - http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37479

Видео карта - http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=39055

Мисля,че друго не е важно.Айде моля Ви помогнете.Компа някой път при стартиране сам се рестартира един-два пъти(преди да пусне Windows) и после ме пита дали да стартира Windows нормално и т.н.След като се пусне Windows-a казва,че е отстранил сериозен проблем.Четох из нета,че може да е от рамта,но не знам точно какво да правя.Преди 3 седмици го взех този комп и дано не трябва да сменям някоя част(те са още в гаранция де).Айде помагайте и мерси предварително.

FlashTerran не е на линия Отговори с цитат

Сподели другаде

• Отговори 75
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Мисля,че друго не е важно.

За жалост мислиш погрешно. Ще е хубаво да знаем и каква памет имаш, какъв хард диск и какво захранване.

Какви драйвери и откъде си ги инсталирал?

Сподели другаде

За жалост мислиш погрешно. Ще е хубаво да знаем и каква памет имаш, какъв хард диск и какво захранване.

Какви драйвери и откъде си ги инсталирал?

Добре,значи ето ги и другите:

РАМ-2 платки по 2GB DDR2 800 KINGSTON

Захранване- http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=33481

Хард - 1ТБ самсунг SATA2

Драйвери за дъно- http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherb...?ProductID=2920

За видеото драйвери- http://www.palit.biz/main/download.php?pc_...=vga&id=969

Мен ме съмнява да не би дъното ми да не е rev1.0 каквото и да значи това и от там да идва проблемът.Значи също четох из нета,че може да е от размера на pagefile и от 4139МБ го дигнах на 6139МБ и сега съм с 10ГБ,но проблемъ остава.Правих проверка на паметта с вградената проверка на Вистата и не намери проблеми.Преди седмица бях с XP и същото беше,но проблемът не се появи веднага след като купих компа,а няколко дена след това.Значи драйвери за видеото съм теглил и други и е същото.Също,когато след ерора,за който говоря,като ме пита как да стартира Windows,ако дам start windows normally ми дава ПОНЯКОГА грешки от вида на missing files в system32 и не тръгва,за това трябва да му дам Load Last good known configuration,за да тръгне.Правил съм repair преди на XP и не се оправя,а на вистата като дам за startup repair,търси проблеми и не намира,за да се repair-не.Моля помагайте.Не че тази грешка ми пречи,компа като е включен не прави проблеми...просто да знам дали да го нося в София в сервиза(аз съм от Плевен),защото от там е купен...все пак не мисля,че е хардуерен проблема,защото грешката с dumping излиза след като започне да зарежда Windows,а понякога дори,когато вече си пиша паролата,за да вляза в Windows...Само да допълня,че драйверите ги теглих от нета,тъй като диска на дъното с неговите си драйвери не работи(влизам в него,а той е празен...),а за видеото картата на диска има драйвери само на XP...абе тъпа история...Айде помагайте с каквото можете и мерси предварително!

Сподели другаде

След като компютъра е в гаранция, изобщо не е твоя грижа какво не е наред - носиш го магазина/фирмата, откъдето е закупен, демонстрираш проблема и го оставяш за диагностика.

В тази тема има описани инструменти за тестване на системата, ако решиш сам да си я тестваш. Предполагам, че имаш проблем със захранването, но не мога да съм сигурен...

Сподели другаде

След като компютъра е в гаранция, изобщо не е твоя грижа какво не е наред - носиш го магазина/фирмата, откъдето е закупен, демонстрираш проблема и го оставяш за диагностика.

В тази тема има описани инструменти за тестване на системата, ако решиш сам да си я тестваш. Предполагам, че имаш проблем със захранването, но не мога да съм сигурен...

Да,мерси за програмите,но това казвам,че сервиза/фирмата ми е далече,а и няма да имам време,за да го занеса там.За това гледам сам да се оправя,но в краен случай ще го закарам на фирмата...

Сподели другаде

Искам също да попитам как мога да проверя колко W от захранването ми се ползват...За да проверя дали е от него...То и да е от него едва ли ще имам възможност да си купя друго,но все пак...
Сподели другаде

Направи един тест с S&M - ако захранването е "слабо" или има проблеми при натоварване, ще си проличи.

Може ли директен линк за сваляне,защото нещо не мога да се оправя..

П.П: Днес тъкмо вече си написах паролата на windowsa и вече ми зареждаше десктопа,и чак тогава ми даде ерор-а..

Сподели другаде

Значи вече на 100% съм сигурен,че проблема е софтуерен,защото на процесорите всичко е passed обаче като стигне на memory vistata дава ерор и спира програмата.Преди това още в началото на програмата даде няколко пъти ерор и я спря,но после се оправи и тръгна като стигна до memory и съм почти сигурен,че ако я пусна пак няма да даде ерор там,а на следващия компонент....Ще преинсталирам windows, но мисля,че проблема е в драйверите..

Сподели другаде

След като мислиш, че проблемът е в драйверите, защо не преинсталираш тях, а ще преинсталираш Windows?

Готово,сега чакам резултат...А няма ли и такава възможност дъното ми да не е rev 1.0 за каквото са драйверите,които инсталирам?Незнам какво е това rev(предполагам revision,но може моето да не е такъв rev.и за това да има проблем)..

Сподели другаде

Под Safe Mode успява ли да зареди както трябва или и там си забива?

Десен клик върху My Computer -> Properties -> Advanced -> 3-ти бутон Settings -> махни отметката на Automatically restart и долу от падащото меню избери Kernel memory dump. При следващия забив препиши вида на грешката в горната част на екрана и кода на грешката (от вида на 0х00000000). Можеш и да направиш снимка с фотоапарат или телефон, но гледай да се вижда добре целия екран. Изчакай и да се смъкне съдържанието на ядрото (процентите).

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Hide Microsoft and Windows Entries;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Export...;

5) запази файла някъде и след това го прикачи към темата или му копирай съдържанието.

Сподели другаде