justinn Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 Здравейте, имам проблем с ОС. Преди 2 дена се напълни с разни гадини(шпионски простотии)пуснах разни програми да ги изчистят(SuperAntiSpyware и Malwarebytes Anti-Malware) откриха доста и ги поизчистваха, но все оставаха. Е в крайна сметка изчистих по-вредните гадини, но те вече бяха нанесли доста щети. Най-неприятната беше настройката за акаунтите и при включване трябваше да правя избор как да влезна[преди това я бях отметнал тази оция от настройките(start->run->control userpasswords2) и въпреки това не се оправи. Изтрих акаунта ASP Net... и от тогава когато влезна с личния си акаунт не мога да правя нищо по компа(иначе преди това си работеше перфе), е влезнах с администраторския акаунт и с него никакъв проблем, като изключим това, че при всяко стартиране трябва чрез task menager да си пускам explorer,за да ми се покаже десктопа и да ми зареди всички процеси. Това може и да е нормално, незнам досега не съм имал подобен проблем. Но направих грешката да си изтрия частния акаунт, който вече беше почти неизползваем. Видях, че без преинсталация няма да го оправя, та вкарах диска и започнах интервенцията. Е да, но в процеса на избиране на кой дял от харда да запиша новия Windows, видях, че Local Disk(D) се е превърнал в Local Disk© и обратното. Та въпроса ми е имали начин да ги разменя да си е по старо му, без да трябва да форматирам и другия дял. Не съм сигурен дали информацията която съм дал е достатъчна и дали въобще е нужна за подобен тип проблем, така, че ако трябва още с удоволствие ще ви я предоставя, само да решим проблема по по-лесен начин. Благодаря предварително. :bgflag: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
sergo75 Публикувано Февруари 4, 2009 Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 как разбра че C e станало D и обратното ?По големината на дяловете ли ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Февруари 4, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 4, 2009 как разбра че C e станало D и обратното ?По големината на дяловете ли ?Еми не само и след като приключих с инсталацията видях, че личните фаайлове са ми в "C", а пък системните са ми в "D" Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
bmvtooo Публикувано Февруари 5, 2009 Report Share Публикувано Февруари 5, 2009 По принцип това се прави по време на инсталацията но има един начин за смяна на буквата на дадено устройство ->:Щракнете с десен бутон на мишката върху My Computer и изберете Manage. После иберете Disk Management и в долната част на десния панел щракнете с десен бутон върху устройството, чиято буква искате да смените. От контекстното меню изберете Change Drive Letter and Paths и в новопоявилия се прозоцер изберете Change... и в новия прозорец ще имате падащо меню с възможности за смяна на буквата на устройството. Оттук нататък натискайте само ОК, след като изберете желаната буква. http://i41.tinypic.com/b52utv.pngНе съм сигурен за С диск дали ще стане ( С-по принцип не става ако е там инсталирана ОС ,но при теб не е така )!!!Другия начин е с помоща на програма като PartitionMagic 8.0!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
justinn Публикувано Февруари 5, 2009 Author Report Share Публикувано Февруари 5, 2009 По принцип това се прави по време на инсталацията но има един начин за смяна на буквата на дадено устройство ->: http://i41.tinypic.com/b52utv.pngНе съм сигурен за С диск дали ще стане ( С-по принцип не става ако е там инсталирана ОС ,но при теб не е така )!!!Другия начин е с помоща на програма като PartitionMagic 8.0!!! Благодаря за съвета, но вече започнах по-бавния, но наложителен процес, а именно фоматиране на целия хард и нова подялба. Така или иначе имах малки проблеми с дяловете, та този ускори процеса по остраняването им. :bgflag: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост