Jump to content

Проблеми при възпроизвеждане на FLAC с Foobar2000

Препоръчан пост

Здравейте,

От известно време слушам музика предимно в Lossless формат, но се оказа, че имам проблеми с някои файлове, които са записани във FLAC. Когато ги прослушвам с Foobar2000 се чуват много тихо. Интересно е, че същите файлове възпроизведени с AIMP2 или KMPlayer се чуват много по-силно (разликата е някъде с около 10db). С Winamp и съответния плъгин за FLAC, също се чуват по-тихо. След като ги конвертирам във WAV, APE, FLAC или някой друг формат се чуват нормално с Foobar2000. Проблема е само с някои FLAC файлове, а не с всички. Аз държа да слушам с Foobar2000 основно заради спектограмата (нагласена разбира се на Linear), която показва качеството в реално време, а мисля, че има и други предимства. Благодаря за помощта предварително!

Сподели другаде

Предполагам, че файловете имат вградена ReplayGain стойност. Можеш да видиш дали има такава информация и да я премахнеш, като кликнеш с десния бутон върху файла(овете) -> ReplayGain.
Сподели другаде

• 1 month later...
Реших да не пускам нова тема, защото имам въпрос относно foobar2000. Когато плейърът е минимизиран в system tray, и когато примерно пусна някоя песен, foobar2000 "изскача" и си отива в taskbar-a. Има ли начин дори и като сменя песен, плеъра да си стои минимизиран в system tray?
Сподели другаде

Не не, когато е минимизиран и пусна някоя песен (не от плеъра а от някаква папка на компа например) и си се показва нормално плеъра с лентичката в taskbar-а и пак трябва да го минимизирам. Та затова питам дали има вариант като пусна песен и да си стои минимизиран а не да изскача. Да последната версия е (0.9.6.3).
Сподели другаде

Може би защото съм адски изнервен на нещо, но пак не съм сигурен дали съм разбрал правилно. Значи foobar2000 ти е минимизиран с иконка в системния трей (като го няма в лентата за задачи). Пускаш някаква песен от някоя папка с двоен клик. foobar2000 изскача от системния трей, започвайки да я възпроизвежда, и остава на десктопа без икона в системния трей, а с икона в лентата за задачи.

Правилно/погрешно?

Сподели другаде

• 11 months later...

Когато се опитам да провлачвам (drag and drop) файл от CD или DVD в плейлиста на foobar2000, не се получава. В момента съм с версия 0.9.6.9, но две или три версии назад също беше така. Проблема го няма, когато го правя от хард диска. Използвам стандартен интерфейс:

post-8967-12659948416599_thumb.png

С Windows 7 x64 съм, но доколкото си спомням и при XP беше така. Когато си добавя плъгин за колони (Columns UI), става. Но тогава не мога да открия как да си визуализирам спектограмата в самия интерфейс. В този случай тя излиза само като отделен прозорец, а не вградена. Ако има някаква настройка, която пропускам, моля кажете ми!

Сподели другаде

Т.е. говорим за обикновени файлове, записани на CD/DVD? Ако е така, аз нямам такъв проблем под Windows XP SP3 x86. Опитвал ли си с преинсталация на плеъра? Може би дори пследната версия 1.0?
Сподели другаде

Т.е. говорим за обикновени файлове, записани на CD/DVD?

Да. MP3, FLAC, WAV, плейлисти и т.н. Всички, които ако ги провлачвам от хард диска се добавят нормално в плейлиста. Деинсталирах старата версия, като премахнах всичко, което ми предложи самата деинсталация. Инсталирах новата (1.0) с администраторски права. Даже я стартирах с такива и пак същото положение. Явно не е до настройка. Благодаря за съдействието Night_Raven. Ще видя, кога ще ми остане малко време да си архивирам C-то и да заредя Windows XP SP3 x86. Искам да се уверя дали спомените ми изневеряват и да съм сигурен, че проблема е от операционната система. Ще пиша за резултата. :bye:

Сподели другаде

Не знам дали тук трябва да питам...

Имам файлове в АПЕ формат.С този плейър ли трябва да ги слушам/в случая/?

Трябва ли да правя нещо допълнително след инсталирането?

Има ли начин да се слушат файловете с други плейъри?

П.с.От любопитсво го инсталирах - дава ми грешка,т.е. не чете файла.

Сподели другаде

Не знам дали тук трябва да питам...

Имам файлове в АПЕ формат.С този плейър ли трябва да ги слушам/в случая/?

Трябва ли да правя нещо допълнително след инсталирането?

Има ли начин да се слушат файловете с други плейъри?

П.с.От любопитсво го инсталирах - дава ми грешка,т.е. не чете файла.

Ето оттук си свали Monkey's Audio decoder, който представлява плъгин и го няма по подразбиране в програмага. Разархивирай го и го постави в папка components на плейъра - там, където е инсталиран - обикновено C:\Program Files\foobar2000.

Сподели другаде